Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Flot donation til Sydvestjysk Sygehus: Et bordfodbold-bord fra lille Sigrid

Bordfodbold-bordet blev lynhurtigt taget i brug, da det var doneret til afdelingen. På billedet er det bestyrelsesmedlem i Sigridfonden, Kasper R. Vorup, der tager kampen op mod ungerne.

Et teratom hos Henrik og Majas lille pige resulterede i en helt ny fond, der hjælper børneafdelinger på landets sygehuse. I sidste uge til glæde og gavn på Sydvestjysk Sygehus.

Da lille Sigrid blev født i december sidste år, havde hun noget, der mindede om en fod, siddende ud fra halebenet. Et såkaldt teratom.

Blot tre dage gammel blev teratomet opereret væk, men operation, indlæggelser, scanninger, blodprøver, kontrolbesøg og meget andet har krævet utallige timer på sygehuset for Sigrids forældre, Henrik og Maja. Men også for deres to ældste døtre.

- Min opgave blev først og fremmest at være der for de to andre piger, og her var det tydeligt, at rigtig mange af de aktiveringsmuligheder, der er på sygehusene, både er slidte og ikke altid helt så brugbare, fortæller Henrik Brøndum Thygesen.

Det var imidlertid afgørende for Henrik og Maja, at de to store piger forbandt sygehusbesøgene med noget positivt og et sted, de havde lyst til at komme. Måske de endda kunne nå frem til, at det kunne være sjovt at besøge Sigrid på sygehuset. Det var her de første tanker om at kunne gøre en forskel begyndte. Henrik og Maja snakkede om, om de ikke kunne gøre noget ved netop den udfordring - også på grund af taknemmelighed overfor de læger, sygeplejersker og hospitaler, som har hjulpet deres lille pige så meget.

- At være forældre til et barn, som er på hospitalet, er hårdt, uanset omfanget. Det er ofte forbundet med en masse bekymringer, og det tager hårdt på hele familien. Så vi ville gerne være med til at gøre det sjovere for børn at være på hospitalet og derved også give andre forældre en bekymring mindre i en svær tid. Det blev så til Sigridfonden, smiler Henrik Brøndum Thygesen, der til daglig arbejder som key acccount manager hos SE i Esbjerg, mens Maja er sygeplejerske i Kolding.

Lover at slide det op
Sammen med Mentor IT besøgte han i sidste uge Sydvestjysk Sygehus’ Børne- og Ungeafdeling, hvor Sigridfonden opfyldte ønsket om et nyt bordfodboldbord.

- Jeg vil gerne sige tusind tak. Det er meget ønsket hos os, og jeg lover, at vi vil gøre alt for at slide det op, lød det fra afdelingssygeplejerske Tone Mørch Møller i sin takketale, mens hun til Ugeavisen Esbjerg uddybede:

- Vi har patienter fra fire måneder til 18 år på afdelingen, og det er vigtigt for os, at vi kan tilbyde noget, som de ikke har derhjemme. Og man må vist sig, at så flot et bordfoldboldbord, er det de færreste, der kan prale med at eje. Man skal huske, at børn kun bliver i sengen, hvis de er virkelig, virkelig, virkelig syge, så det er vigtigt, at vi har sådan noget at kunne tilbyde dem. Og både pædagogerne og Hospitalsklovnene bruger det også meget med patienterne, fortæller Tone Mørch Møller.

Sigridfonden har indtil videre doneret blandt andet playstationspil, mooncars, en højtaler til et sanserum, to cykler samt nogle særlige lamper til nyfødte. Bordfodbold-bordet til Sydvestjysk Sygehus er den hidtil største donation fra den relativt nye fond.

FAKTA: Forklaring på et Sigrids teratom
Sigrids misdannelse er et teratom, som ved fødslen lignede en tredje fod og voksede ud fra halebensregionen. Ved en scanning af Sigrids mave blev det påvist, at teratomet var dobbelt så stort op langs rygsøjlen. Teratomer er svulster, som dannes af flere celletyper. Svulsten har sin oprindelse fra kimceller i fosterstadiet. Teratomer omfatter både godartede, veludviklede cyster, og kompakte, umodne kræftsvulster. De godartede svulster dominerer, men der er altid en risiko for, at en godartet svulst bliver ondartet. Derfor skal Sigrid, der i dag er godt otte måender og raskmeldt, følges på Odense Universitetshospital de næste fem år med hyppige skanninger, blodprøver og undersøgelser af blandt andet hendes motoriske udvikling. Senere skal der laves en evaluering af, om Sigrid har mén efter det kirurgiske indgreb.

Henrik Brøndum Thygesen startede Sigridfonden med sin kone Maja, fordi de ønsker at gøre livet sjovere for indlagte børn og deres søskende samt forældre.
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

S åbner døren på klem for Headspace

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Ikke ligefrem den stærkeste beslutning

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Jura kommer tidligst til Esbjerg efter sommeren 2023

Ugeavisen Bramming

LA-spids: - Vi skal selv tage større ansvar

Ugeavisen Bramming

Musik og debat om Højskolesangbogen

Ugeavisen Esbjerg

De unges klimafrygt blev hørt

Ugeavisen Esbjerg

SVS ansætter ny klinisk lektor i blodpropsygdomme

Ugeavisen Esbjerg

Blue Water på opkøb i Canada

Ugeavisen Esbjerg

Fantasyfestival for fulde huse

Ugeavisen Esbjerg

Politikerne drejer nøglen om hos Headspace i Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Lørdag rammes Fanø af et kritisk olieudslip

Ugeavisen Esbjerg

Folketingets Præsidium fik meget med hjem

Ugeavisen Esbjerg

Enorm energi: Nu er de trætte, men tilfredse

Ugeavisen Esbjerg

Byhistorisk Arkiv ikke en del af budgetaftalen

Ugeavisen Esbjerg

Blod-is og marcipanæbler

Ugeavisen Esbjerg

Tre ildsjæle svedte bravt i kampen mod Sclerose

Ugeavisen Esbjerg

Skolemesterturnering med 223 hold

Ugeavisen Esbjerg

Hårdt ramt familie donerer 100.000 til kamp for de sygeste

Ugeavisen Esbjerg

20 års jubilæum i de franske alper

Ugeavisen Esbjerg

Så er det finaletid på Granly Speedway Arena

Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg Havn - tegning og akvarel

Ugeavisen Esbjerg

200.000 kroner til Recovery Bulls

Ugeavisen Esbjerg

Nye pædagogiske assistenter

Annonce