Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Guld og Cavling-indstilling til Ugeavisen Esbjerg

Fra venstre mod højre ses Kim Westhal, Rune Weitling og Tue Sørensen med beviset på, at Ugeavisen Esbjerg modtog guld ved Ugeavisernes årspris for artikelserien "Under Mistanke." En serie, der ligeledes er blevet indstillet til Cavlingprisen. Foto: Privat
Ugeavisen Esbjerg modtog onsdag aften guld ved Ugeavisernes Årspriser. Det skete for artikelserien Under Mistanke, som journalisterne Rune Weitling og Kim Westphal samt fotograf Tue Sørensen står bag. Serien er også blevet indstillet til Cavlingprisen.

Hæder: Den dybdeborende artikelserie "Under Mistanke", som afdækkede Fanø Kommunes kritisable håndtering af børnesager, gav onsdag Ugeavisen Esbjergs journalister Rune Weitling og Kim Westphal samt fotograf Tue Sørensen De Lokale Ugeavisers Nyhedspris i guld. Det skete ved uddelingen af årspriser ved De Lokale Ugeavisers Årsmøde i Kolding.

Artikelserien, der har tre børnefamilier som omdrejningspunkt, har fået Fanø Kommune til at revidere og ændre hele sin tilgang til underretningssager. Derudover er Fanø Kommunes Social- og Velfærdschef samt teamlederen for hele området blev fyret, ligesom der er sket andre personaleændringer på højt plan. Alt som følge af avisens afsløring og afdækning.

Grundigt arbejde i glas og ramme. Foto: Tue Sørensen

Ugeavisen Esbjergs artikler havde i øvrigt gennemslagskraft på landsplan. Artiklerne fik både Kristeligt Dagblad, Berlingske og Politiken til at gå ind i sagerne fra Fanø. Og Danmarks Radio har budt ind på at lave en dokumentarudsendelse på baggrund af Ugeavisen Esbjergs dækning.

Annonce

Jury var ikke i tvivl

Fanø Kommune har i kølvandet på Rune Weitlings og Kim Westphals artikelserie givet de tre familier en officiel og uforbeholden undskyldning samt en økonomisk godtgørelse.

I dommerkomitéens motivering lød det blandt andet:

"Prisen går til en historie, der sætter fokus på de mekanismer, der kan opstå i en lille kommune med et overbelastet system. Vi var i juryen ikke i tvivl. Vi var blandt andet ekstremt imponeret over, hvor tæt journalisterne kommer på familierne, der er blevet uretfærdigt mistænkt for misrøgt af deres børn på grund af fejlbehæftede underretninger. De formår at bide sig fast i historien, der senere også fik gennemslagskraft på landsplan og direkte resulterede i en uafhængig undersøgelse af sagerne og efterfølgende undskyldninger til tre forældrepar. Historien hæver sig også til et større perspektiv og diskuterer, om en kommune som Fanø er for lille til at magte så kompliceret og følsom opgave, som underretninger er."

Rune Weitling og Kim Westphals fornemme arbejde med "Under Mistanke" serien er tirsdag også blevet indstillet til Cavlingprisen 2020.


Fanø Kommune har i kølvandet på Rune Weitlings og Kim Westphals artikelserie givet de tre familier en officiel og uforbeholden undskyldning samt en økonomisk godtgørelse.

Erik Haldan, ansvarshavende redaktør Ugeavisen Esbjerg


- Det er en dejlig anerkendelse af få med både guld og en indstilling til Cavlingprisen. Men det er en cadeau til hele avisen, hvor vi samarbejder, prioriterer journalistikken og tror på, at det er det gode og væsentlige indhold samt et flot layout, der skaber den bedste forretning, siger Kim Westphal, Tue Sørensen og Rune Weitling samstemmende og tilføjer:

- Samtidig er vi meget tilfredse med og stolte over, at artikelserien har gjort en væsentlig forskel for de implicerede familier samt andre i Fanø Kommune. Staten skal ganske enkelt ikke have lov til at begå overgreb mod sine borgere på den måde. At Fanø Kommune har erkendt, at dens sagsbehandling på ingen måde har været i orden, det er, på trods af guld og Cavlingindstilling, den vigtigste anerkendelse af vores arbejde i denne sammenhæng.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kriminaliteten er faldende

Annonce