Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Flot: Undervandsrobotter fra Esbjerg vinder DI-pris

SubC Partner A/S har på enestående vis skabt et erhvervseventyr på havnen i Esbjerg i form af undervandsrobotter til offshorebranchen. På trods af en udfordret olieindustri og en pandemi, er det alligevel lykkedes både at være innovativ og skabe en konkurrencedygtig virksomhed, der giver store forhåbninger for fremtiden. Foto: Presse
SubC Partner A/S har på enestående vis skabt et erhvervseventyr på havnen i Esbjerg i form af undervandsrobotter til offshorebranchen. På trods af en udfordret olieindustri og en pandemi, er det alligevel lykkedes både at være innovativ og skabe en konkurrencedygtig virksomhed, der giver store forhåbninger for fremtiden.
Annonce

Det er på den baggrund, at SubC Partner A/S får tildelt DI Sydvestjyllands Initiativpris 2020.

- Vi er i bestyrelsen for DI Sydvestjylland meget stolte af, at vi her i vores område har en virksomhed, der er med helt fremme i verdenseliten på så komplekst et område som undervandsrobotter. Samtidig kan vi se, at godt lederskab og innovative beslutninger har skabt et solidt afsæt for en stor fremtid. Det er meget imponerende, siger formand for DI Sydvestjylland, adm. direktør Jesper Toft Mathiasen, Claus Sørensen A/S, i en pressemeddelelse.


Deres robotter er både unikke og samtidig anvendelige til en lang række andre opgaver i industrien. Derfor har vi en tro på, at virksomheden går en meget spændende fremtid i møde.

Jesper Toft Mathiasen


SubC Partner A/S udvikler robotter, som kan skære, filme og inspicere over og under vandoverfladen - uanset vejrforhold. Robotterne er i stand til at udføre en lang række opgaver på offshoreudstyr og minimerer derved brug af dykkere, der ofte har arbejdet under udfordrende forhold. SubC Partners robotteknik er så velgennemtænkt, at den kan overføres og anvendes på andre industrier, bland andet offshore vind.

- Det bliver spændende at følge SubC Partner A/S i de kommende år. Deres robotter er både unikke og samtidig anvendelige til en lang række andre opgaver i industrien. Derfor har vi en tro på, at virksomheden går en meget spændende fremtid i møde, siger Jesper Toft Mathiasen.

Da coronaen ramte, introducerede virksomheden flere digitale koncepter, herunder digitale produktlanceringer og digitale kundemøder, men vigtigst af alt har krisen igangsat en kreativ proces og gjort plads til yderligere udvikling - bl.a. i samarbejde med specialestuderende på Aalborg Universitet i Esbjerg. Udviklingen medførte, at SubC Partner A/S har lanceret en ny, opdateret version af deres robot samt en ny version af deres løfteværktøj JibFlex, der henvender sig til et helt nyt marked. Som en positiv følgevirkning heraf står virksomheden nu produktmæssigt stærkere, end den gjorde før coronapandemien.

- Vi taler alle sammen om, at man ikke må lade en krise gå til spilde, og at det netop er i kriseperioder, man kan udvikle virksomheden og finde nye løsninger. Det er bare lettere sagt end gjort, men ikke for SubC Partner A/S. De har på flotteste vis skabt endnu stærkere og skalerbare produkter og fundet helt nye veje til at angribe markederne, det er meget imponerende, siger Jesper Toft Mathiasen.

FAKTA OM INITIATIVPRISEN

InitiativPrisen uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellemstore virksomheder i DI’s medlemskreds. Derudover har der i 2020 været et kriterie om, at vinderen har håndteret udfordringerne med corona på en udviklende måde, og derved kan fremhæves og fremstå som en god og inspirerende rollemodel for andre erhvervsledere.

Vinderen af InitiativPrisen 2020 i Sydvestjylland dyster senere på året mod Initiativprisvindere fra DI’s øvrige 18 regionalforeninger om den landsdækkende InitiativPris, som uddeles i foråret 2021 på DI’s SMV-konference.

rwe

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Gå i klub på nettet

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce