Annonce
Ugeavisen Esbjerg

For en stund er en fodboldkamp ikke det vigtigste i EfB's verden

EfB ligger på andenpladsen i 1. division med fem point ned til Silkeborg inden torsdagens kamp klokken 19.00 på Blue Water Arena. Arkivfoto: Tue Sørensen
I en uge, hvor EfB spiller topkamp mod Silkeborg, er det alligevel en anden begivenhed i klubben, der løber med opmærksomheden.

Fodbold: Med fare for at Bill Shankly (Liverpool-legenden, der sagde, at fodbold var vigtigere end liv og død) vender sig i sin grav, så er der vigtigere ting på spil i EfB end torsdagens topkamp på Blue Water Arena mod Silkeborg. Udenfor banen holder EfB onsdag ekstraordinær generalforsamling, og her skal klubbens aktionærer nikke ja til den proces, der gør det muligt, at tage mod klubbens nye investorer.

- Det er teknikaliteter, men vi skal have det formelle på plads, siger EfB-direktør Brian Knudsen og forklarer, at det blandt andet handler om at nedskrive den nuværende EfB-aktiekapital til den reelle værdi, for derefter igen at forhøje aktiekapitalen, så er der er plads til nye investestorer.

Det åbner dørene for, at en amerikansk investorgruppe kan blive de nye aktiemajoritetsejere i EfB Elite A/S, men først senere kan de nye investorer sætte sig for bordenden i bestyrelseslokalet.

- Der skal gå til den 7. april, hvor vi holder den ordinære generalforsamling. Her aflægger formanden sin beretning, og vi gennemgår regnskabet for 2020. På den generalforsamling skal der så ske ændringer i bestyrelsen. Den bliver ændret, så de nye majoritetsaktionærer fremadrettet får tre pladser i bestyrelsen, mens moderklubben og de eksisterende aktionærer hver får en plads. Inden da skal vi også have de nye penge i kassen, siger Brian Knudsen, der selvom han i fodboldens verden er vant til, at tilfældigheder kan gøre en verden til forskel, ikke er bekymret for udfaldet af den ekstraordinære generalforsamling.

- Nej, for vores største aktionærer, der sidder på et par og 70 procent af stemmerne har nikket ja, siger direktøren.

Annonce

Topkampen

Så det mest spændende i denne uge bliver alligevel torsdagens fodboldkamp mod Silkeborg.

- Ja, det bliver det mest spændende, men det er to vigtige dage, siger direktøren og understreger, at der en fremragende stemning omkring den sportslige situation i klubben.

- Vi fører med fem point, så der er et væsentligt større pres på andre. Vi er ubesejret i ti kampe. Det er fremragende, siger Brian Knudsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce