Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Genåbningen fik Nanna på arbejde på en fridag og Mark i Guldægget til at "surmule"

Nanna Kjems havde egentlig fri i onsdags, men hun havde savnet sit arbejde i Bahne så meget, at hun alligevel tog på arbejde. Foto: Mette Falther
Onsdag blev dagen for den store genåbning efter den lange nedlukning. Onsdag måtte Broen Shopping også åbne dørene, og byens cafeer måtte vise sultne gæster til bordene. Mark Mikkelsen ville ikke, han lavede i stedet lidt fredelig civil ulydighed.

The Grand Reopening: Mark Mikkelsen smiler altid. Han er "s'et" i "service" og en dygtig forretningsmand i Esbjerg. Men indehaveren af café Guldægget på Torvet og i Kongensgade smilede ikke helt så meget som vanligt i onsdags, selvom hans cafeer igen måtte åbne efter små fire måneders nedlukning og ikke bare for take-away men også for seeting - altså siddende gæster indendøre mod forevisning af ren coronatest, coronapas og forudbestilling af bord en halv time forinden. Men Mark Mikkelsen havde ikke stillet stole frem til gæsterne, for han var sur. Sur over reglen om bordbestilling en halv time før besøg.

Mark Mikkelsen fra Guldægget har åbnet igen. Med mundbind og ren coronatest eller coronapas naturligvis. Foto: Mette Falther

- Så jeg har givet politikerne to dage til at komme til fornuft, og så opretter jeg i dag en sms-service, hvor kunder kan sende en sms og reservere bord fra den 22. april til den 6. maj, og så kan de komme, som det passer  dem. Så bliver bordene bare efter først til mølle princippet. Bordbestilling 30 minutter før besøg hænger simpelthen ikke sammen med vores koncept, fortalte Mark Mikkelsen på åbningsdagen.

I den tidligere butik Riki, hvor man nu kan få gratis kviktest, var der kø langt ud på gaden onsdag. Og det fortsætter nok. Det nye kviktestcenter har nemlig været en stor succes. Derfor blev åbningstiderne allerede fra sidste uge udvidet. Fremover er testtiderne: Onsdag og fredag klokken 8.30 - 20 og lørdag klokken 10 – 20. Esbjerg City har spurgt på endnu en testdag, så det afventer foreningen nu svar på.

Annonce

Nanna på arbejde på fridag

Nede i Broen Shopping i enden af Kongensgade var der onsdag godt fyldt op med gensynsglade kunder. Efter fire måneders lukning havde landets shoppingcentre endelig fået lov til at genåbne, og det trængte både Broens butikker og personalet til.


Jeg har savnet mine kolleger og arbejdet så meget. Jeg tror, jeg har grædt en gang om ugen.

Nanna Kjems


I Bahne på 1. salen var Nanna Kjems så glad for genåbningen, at hun var kommet på arbejde, selvom hun faktisk havde fri.

- Jeg har savnet mine kolleger og arbejdet så meget. Jeg tror, jeg har grædt en gang om ugen. Den første måned derhjemme var meget rar - at kunne have en jul for engang skyld. Men de sidste tre måneder har været lange. Jeg har fået ordnet mine skabe og sovet middagslur og set Netflix og bagt en masse og gået en masse ture. Jeg har fået mange naturoplevelser. Men man bliver også doven, for der er jo også en dag i morgen... Men jeg kan næsten ikke beskrive, hvor dejligt det er, at vi er åbnet igen, og jeg skulle bare på arbejde i dag, sagde Nanna Kjems.

Mathilde Sofie Sørensen og Stine Juhl Kikkenborg har savnet at kunne tage i Broen og hygge og shoppe med veninderne. Det kan de nu. Foto: Mette Falther

Foran butik Hunkemöller i Broen Shopping ventede veninderne Stine Juhl Kikkenborg og Mathilde Sofie Sørensen på, at nogle andre kom ud, så de kunne komme ind. De kom direkte fra skole på Rybners hhx og havde savnet at kunne komme i shoppingcentret:

- Både fordi jeg arbejder i Kings & Queens herinde, og fordi Broen er et sted, hvor mine veninder og jeg tit hænger ud og hygger og kigger på tøj, fortalte Mathilde Sofie Sørensen.

Både Mathilde og Stine glædede sig også til at kunne komme ud at få en øl eller to igen og komme ud at spise.

- Vi plejer at tage på Rustik, men de har jo ikke åbent endnu, så vi tager på Homerun på Torvet, vi tager, hvad vi kan få - men det er også et godt sted. Vi savner at kunne komme i byen, men så har vi bare flere private fester. Vi har holdt nogle små med det antal, vi måtte være, og hvor alle er blevet testet inden. I det hele taget synes jeg, vi unge har været utrolig samvittighedsfulde og gode til at passe på og blive testet. Jeg håber, det gavner os, at vi har taget sådan hensyn. Vi unge er gået glip af meget. Vi havde jo hørt, at 3.g skulle være det fedeste år, men vi er gået glip af alle gymnasiefester og studieturene. Nu håber vi bare, studenterfesterne bliver gode, og at vi kan komme på runde med vognen. Måske også omkring hesten på Torvet, det kunne jo være fantastisk, sagde Stine Juhl Kikkenborg.

Det håber vi også for dem. Og indtil da må vi glæde os over, at mere er åbnet, at Mark Mikkelsen slet ikke kan surmule så længe, og at vi kan sætte os inden døre på byens cafeer og restauranter og føle os sammen sammen og ikke sammen hver for sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kriminaliteten er faldende

Annonce