Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Gjesing borgere: Vi mangler information om ny afdeling

Fire meter høje betonelementer løftes på plads. Foto: Tue Sørensen
Borgere i Gjesing synes ikke, at de er tilstrækkeligt informerede om ny afdeling på Spangsbjerg Hospital, der skal rumme psykisk syge kriminelle.

Frustrerede: Sidst på sommeren åbner en ny afdeling på Psykiatrisk Afdeling Esbjerg på det esbjergenserne kender som Spangsbjerg Hospital. Afdelingen skal rumme 16 psykisk syge kriminelle, og sikkerhedsforanstaltningerne er store. Blandt andet bliver der bygget en fire meter høj mur rundt om afdelingens have, og der vil være flere sikkerhedssluser, som de ansatte skal benytte ved ind og udgang, ligesom de ansatte skal bære sikkerhedsalarmer, når de bevæger sig rundt på afdelingen.

Det er værd at notere sig, at det de kriminelle, har med sig i bagagen, kan variere fra simpelt brugstyveri til vold og eventuelt alvorligere kriminalitet. Indtil videre er den slags patienter blevet behandlet i Middelfart, men kapaciteten er blevet for lille, så derfor besluttede man i regionsrådet sidste år, at der skulle oprettes en afdeling i Esbjerg.

Bekymrede

Det føler en række borgere i nabolaget, at de ikke er blevet informeret særligt godt om. Og de er bekymrede.

- Vi fik først noget at vide, da I skrev om det. Og det sætter tanker i gang. Hvad vil der ske med sikkerheden i sådan et roligt nabolag, og hvad vil der ske med huspriserne.

Det skal siges, at vi ikke har været nervøse med at bo her. Vi ser da ind imellem nogle af patienterne gå forbi, når de skal i Fakta, og nogle kan larme, men generelt har der ikke været det store. Lidt småtyveri har der også været, men i det store hele har det været ok, siger Patrick Husted, der fra sit hus kan se over på parkeringspladsen ved sygehuset.

-Vi talte efterfølgende med naboer og andre i området, og de føler heller ikke, at de er blevet informeret særligt godt om det, der nu sker, så det er derfor vi nu føler, at der bør siges fra. Hvis vi ikke gør det nu og bare lader stå til, så er det svært at komme om fire-fem år at sige, at det her går ikke, siger Patrick Husted.

Annonce

Er I bange

Han har allerede hørt fra familier og venner, der ikke bor i området

Der er ved at blive bygget en høj mur rundt om den lukkede afdeling på Spangsbjerg Hospital. Foto: Tue Sørensen


Det kan godt påvirke huspriserne er jeg bange for.

Patrick Husted


- De spørger os om, om vi ikke er nervøse og det viser jo, at området hurtigt kan blive et sted, der har et ry for at bo op til en potentiel fare, og det kan godt påvirke huspriserne negativt, er jeg bange for, siger han

Patrick Husted har lagt et opslag op facebooksiden ”Os der bor i Gjesing” med opfordring til at møde frem til det informationsmøde, der finder sted på tirsdag klokken 19 på sygehuset. Her vil sygehusledelsen, en repræsentant for politiet og formanden for Psykiatri og socialudvalget fortælle om bevæggrundene for at oprette en afdeling her, samt informere om hvilke sikkerhedstiltag, der bliver taget.

Det møde kommer Patrick Husted til.

-Jeg møder op for at høre, hvad de har at sige. Men om det får noget at sige, at der er mange, der føler sig holdt udenfor og er er bekymrede, det kan jeg have mine tvivl om, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Fire dage i sadlen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Tilbage til barndommen

Ugeavisen Esbjerg

Patrick er i duoform

Ugeavisen Esbjerg

Kom med til eksamen

Annonce