Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Grøn taskforce bliver bredere

Grøn energi og grøn omstilling er en kæmpe mulighed for Esbjerg Kommune. Ny taskforce skal sørge for, vi er klar til at udnytte den bedst muligt. Foto: Torben Meyer / Esbjerg Byhistorisk Arkiv
Både i antal og geografisk bliver grøn specialindsats i Esbjerg nu udvidet. Samarbejde med nabokommuner er nødvendig.

Udvikling: Esbjerg har fået en særlig taskforce, der skal sikre, at virksomheder kan rekruttere kvalificeret arbejdskraft til den grønne omstilling med særlig fokus på overgangen fra olie og gas til havvind. Nu har aktørerne i den særlige taskforce haft det første onlinemøde, og her blev det besluttet, at kredsen af aktører skal være bredere.

Det oplyser Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen, som lancerede den nye taskforce  i januar. Han er også formand for den.

Allerede dengang sagde Jesper Frost Rasmussen, at taskforcen vil spille en vigtig rolle i at sikre information og viden til det kommende Vækstteam for Sydjylland, der skal levere anbefalinger til, hvordan der bedst kan investeres i den lokale erhvervsstyrke og dermed understøtte vækst og beskæftigelse. Han sagde også, at arbejdet i taskforcen vil have mange udløbere, som udløser behov for mere samarbejde på tværs af flere aktører og sektorer. Og det kommer til at ske allerede nu.

Annonce

- På vores første møde har vi besluttet at udvide taskforcen med tre medlemmer. Henrik Larsen, formand for rektorkollegiet i Esbjerg inviteres med for at få en endnu stærkere forbindelse til uddannelserne i Esbjerg. Desuden vil vi gerne have en repræsentant for Det Regionale Arbejdsmarkedsråd med, men vi har ikke fået et navn endnu, siger Jesper Frost Rasmussen.

Mere bredde

Esbjergs taskforce skal også bredes ud geografisk ved at invitere Tønders borgmester Henrik Frandsen med som det tredje nye medlem. Han er formand for Væksthus Syddanmark og har også en god forbindelse til Syddansk Vækstforum.

- Den nye taskforce falder fint i tråd med Esbjerg Byråds ambition om at være en grøn foregangskommune, men den grønne omstilling - og de muligheder, den giver - er vi nødt til at arbejde sammen med vores nabokommuner om at udnytte bedst mulig, siger Esbjergs borgmester.


Interne kampe og uenigheder må ikke stå i vejen for samarbejdet. Det er det for vigtigt til.

Jesper Frost Rasmussen, Esbjerg Kommunes borgmester


I første omgang skal taskforcen lave et overblik over, hvilke uddannelsesmæssige initiativer der er i gang eller lige på trapperne. Derefter skal den se nærmere på, om der eventuelt mangler noget lokalt i det grønne uddannelsesudbud. Esbjerg skal være et kompetencecenter for de uddannelser, som kommer til at levere arbejdskraft til den grønne udvikling i mange forskellige former. Uddannelse omfatter i den sammenhæng alt fra kurser og omskoling til helt nye uddannelser.

- Vi har drøftet et udkast til et kommissorium for den nye taskforce. Det udkast skal stadig finpudses lidt, inden det kan vedtages. Men siden taskforcen blev nedsat er beslutningen om energiøen i Nordsøen jo kommet til, hvilket gør opgaven både større og endnu mere vigtig, siger Jesper Frost Rasmussen.

Annonce

Vigtigt samarbejde

På mødet var der stor opbakning fra alle deltagere og klare meldinger om, at det er afgørende at samarbejde på alle fronter.

- Hvad end der måtte være på spil mellem uddannelsesinstitutioner, politikere eller fagbevægelse og arbejdsgivere, så må interne kampe og uenigheder ikke stå i vejen for samarbejdet. Det er det for vigtigt til, siger Jesper Frost Rasmussen.

Torben Pedersen, direktør på AMU-Vest, er med i taskforcen og enig i vigtigheden af et bredt samarbejde.

- Det er ikke kun skolerne og uddannelserne, der skal agere. Det må virksomheder og deres leverandører også. Og så skal vi ikke kun kigge fremad mod det, der kommer, men også tage højde for de uddannelser og kompetencer, der er behov for lige nu, hvor vi stadig har mange år tilbage med olie og gas, siger han.

Esbjergs nye retning

Med Nordsøaftalen fra sidste år er der sikret klare rammevilkår for udvinding af olie og gas frem mod 2050. Samtidigt er der i aftalen afsat midler, der skal støtte Esbjerg Havns udvikling og mulighed for at være et knudepunkt for etablering af havvindmølleparker i stor skala.

Esbjergs nye taskforce skal sikre, at arbejdskraft og kvalifikationer passer til virksomhedernes behov nu og i de kommende års grønne omstilling. Her kan du se, hvem der er med i  taskforcen:

Jesper Frost Rasmussen, borgmester Esbjerg Kommune (formand), Dennis Jul Pedersen, direktør Esbjerg Havn, Brian Lyst, formand for FH Sydvestjylland, Jesper Toft Mathiasen, formand DI Sydvestjylland, Torben Pedersen, direktør AMU-vest, Olaf Rye, adm. direktør Rybners, Susanne Nordenbæk, direktør Business Esbjerg, Henrik Vallø, formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget og Diana Mose Olsen, Formand for Børn- og Familieudvalget.

Yderligere tre medlemmer er på vej: Henrik Larsen, formand for rektorkollegiet i Esbjerg, Tønders borgmester Henrik Frandsen samt en repræsentant for Det Regionale Arbejdsmarkedsråd.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Nu ringes Julen ind

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Løb med og hyld Camilla Pedersen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Det blev næsten for let at vinde

Ugeavisen Esbjerg

Sådan ser de kommende udvalg ud

Ugeavisen Esbjerg

Gertie ønskede sig en hjertestarter

Ugeavisen Esbjerg

Drik gin for børnenes skyld

Ugeavisen Esbjerg

Kaja Kamp tager to år til som Team Esbjergs altmuligkvinde

Ugeavisen Esbjerg

SDU Esbjerg inviterer til energidebat: Er energiøer vigtige i den grønne omstilling?

Ugeavisen Esbjerg

Ribe-Esbjerg HH med positivt økonomisk resultat

Ugeavisen Esbjerg

Fornemt valg for Frost

Ugeavisen Esbjerg

A Place To Hotel Esbjerg er nu officielt åbent

Ugeavisen Esbjerg

Fødselsdag for de nærmeste 128

Ugeavisen Esbjerg

Lang rejse for at se Kellermensch

Ugeavisen Esbjerg

Fagenes Fest hyldede igen det gode håndværk

Ugeavisen Esbjerg

Så er formandsposterne fordelt

Ugeavisen Esbjerg

Jakob Lose: Det krævede lige lidt armlægning

Ugeavisen Esbjerg

Hvem får formandsposterne?

Ugeavisen Esbjerg

Fire fantastiske speedwaydage venter

Ugeavisen Esbjerg

Ny mand i sadlen hos Boldesager Cykellager

Ugeavisen Esbjerg

Studerende prøvede kræfter med lokale virksomheders grønne udfordringer

Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg vil lyse orange for voldsramte kvinder

Ugeavisen Esbjerg

Konservativ komet fik kanonvalg

Ugeavisen Esbjerg

Byrådets kvinder er stadig i undertal

Annonce