Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Gratis rundtur skal vise at Fiskerihavnen lever

Jakob Lykke, 3F Esbjerg Transport, Torben Kirketerp, Esbjerg Taxa, og Jesper Juul Larsen, Sydvestjysk Fiskeriforening, (på billedet fra venstre), arrangerer i samarbejde med Jan Erik Kamstrup fra Esbjerg Havneservice gratis busrundture på Fiskerihavnen. Foto: PR
Der er stadig fiskekuttere i Esbjerg Havn, og der er stadig en lang række følgevirksomheder til fiskeriet. Derfor går flere parter nu til kamp for at bevare skiltningen til Fiskerihavnen.

Debat: Forslaget om at fjerne et skilt, der viser vej til Fiskerihavnen, har bragt sindene i kog i Esbjerg. Det var JydskeVestkysten, der i første omgang bragte historien om, at udvalgsformand Søren Heide Lambertsen (V) havde bedt om at få fjernet skiltet, som han ikke mente stemte overens med virkeligheden.

Lige netop der tog han fejl, lyder det fra flere sider, og nu arrangerer 3F Esbjerg Transport, Sydvestjysk Fiskeriforening og Esbjerg Havneservice i samarbejde med Esbjerg Taxa gratis busrundture på Esbjerg Havn.

- Det er væsentligt for mig, at vi får den debat på et oplyst grundlag, derfor har vi arrangeret de her ture, så man kan få et billede af, hvad der foregår dernede, som er med til at gøre Esbjerg til den by, vi har. Det handler om respekt og anerkendelse, og så kan man sige, vi taler om et skilt, men det symboliserer mere, end man aner. Der er følelser i det, og det er fuldt forståeligt, siger Jakob Lykke, som både er formand for 3F Esbjerg Transport og socialdemokraternes borgmesterkandidat i Esbjerg.

Annonce


Vi har sponseret en bus med plads til 19 personer til rundturen på Fiskerihavnen. Vi vil gerne bakke op om det. Jeg synes ikke, vi bare skal slette vores historie ved at fjerne det skilt. Esbjerg Taxa har også været her siden 1915, og jeg ville da være ked af at blive slettet. Fiskerihavnen er byens DNA og grundlaget for, at Esbjerg er her. Vi behøver ikke at have så travlt med at fjerne skiltene, der viser det.

Torben Kirketerp, formand for Esbjerg Taxa


Silden er ikke død

Jesper Juul Larsen, formand for Sydvestjysk Fiskeriforening, mener ligeledes, at debatten om at fjerne skiltet, der peger mod Fiskerihavnen, bunder i uvidenhed.

- Det er i min interesse, at folk ved noget om Esbjerg Havn. Jeg vil gerne have, de ved, at vi har et fiskeri, vi har en flåde, der repræsenterer en værdi til omkring 100 millioner kroner. Coronaen har været hård for fiskeriet, men i et normalt år ligger omsætningen på 40-50 millioner kroner, og det er ikke fair at give udtryk for, at det skal på museum. Derudover skal alt det, der bliver landet i Esbjerg, køres væk i lastbiler, og det er vel ikke mere end rimeligt, at de lastbiler kan finde Fiskerihavnen, siger Jesper Juul Larsen, som understreger, at der udover det tilbageværende fiskeri i Esbjerg også er en række virksomheder på havnen, som beskæftiger sig med fiskeeksport, forarbejdning af fisk, fremstilling af fiskemel, og at der er vodbindere, smede og en tørdok.

- Den sild er ikke død, siger han.

Det kan den daglige leder af Esbjerg Havneservice og Sømandscentret Jan Erik Kamstrup kun bekræfte.

- Der sker stadig rigtig meget dernede, der er elektronikfirmaer, tre store frysehuse, masser af fiskeforædling og 10-15 rejekuttere, som lodser ganske mange rejer. Og hvert år anløber 6.000 skibe Esbjerg Havn, når du trækker Fanø-færgerne fra. Men den store forskel fra engang til nu er selvfølgelig den kosmetiske forvandling, der er sket i Fiskerihavnen. Du ser ikke de 600 kuttere, som du så i 1970, men jeg har hele havnen som min arbejdsplads, og der er så sandelig stadig noget, der hedder Fiskerihavnen. Det summer af leben, liv og glade dage dernede, siger han.

Vil du med på havnerundturen, som arrangeres mandag den 9. august, skal du sende en mail til ehswelf@mail.tdcadsl.dk og navne på og antal deltagere.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Aldi godt på vej med ny butik

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

It-uddannnelser trækker studerende

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Trænersag presser båndet til EfB’s støtter

Ugeavisen Esbjerg

Glemte at festugen har jubilæum

Ugeavisen Esbjerg

Slip din indre klovn løs

Ugeavisen Esbjerg

Alle skal være trygge i nattelivet

Ugeavisen Esbjerg

"Mødte jeg mig selv som ung pige i Esbjerg, ville jeg sige "bliv lidt mere forelsket""

Ugeavisen Esbjerg

Bent Pedersen bliver helt elektrisk

Ugeavisen Esbjerg

Hygiejnebind til mange gange

Ugeavisen Esbjerg

Skiltefirma flytter på havnen

Ugeavisen Esbjerg

HH og vennerne vil lave flere fodboldcamps

Ugeavisen Esbjerg

Spildevandet skal afsløre om vi er syge

Ugeavisen Esbjerg

Trænersag afgørende for fremtidens klubkultur

Ugeavisen Esbjerg

Breve fra spillerne har nået ledelsen

Ugeavisen Esbjerg

Hyballa vækker lokal bekymring

Ugeavisen Esbjerg

Sønderhos store fest

Ugeavisen Esbjerg

Andreas på vej mod toppen

Ugeavisen Esbjerg

Hele kvarteret sammen om hjertestarter

Ugeavisen Esbjerg

EfB-ejer: Advokatfirma skal undersøge Hyballa-sagen

Ugeavisen Esbjerg

Stjernekok Morten Falk: ”Der er for fanden ingen, der arbejdsmæssigt er uundværlig”

Ugeavisen Esbjerg

Verdensmål for store og små

Ugeavisen Esbjerg

Baren er åben i Esbjerg Bryghus

Ugeavisen Esbjerg

Spillerne taler ud om Hyballas hetz

Annonce