Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Højt skum hos Kingspot Brewhouse

Det første større parti af Kingspot Brewhouses øl afsatte Leon Kongsted for nylig til Dorte Geertsen, der er indehaver af Kreative Blomster på Gl. Vardevej i Esbjerg. De to havde faktisk aftalt en dag med ølsmagning, men også her kom Coronapandemien i vejen. Foto: Tue Sørensen
Leon Kongsted hyggede sig med at være køkkenbrygger. Men så fik han ideen om et nanobryggeri, og nu er hans øl ude i flere lokale forretninger.

Humle: Sidste år skrev vi her i avisen om Leon Kongsted. Noget om Leon og noget om Leons køkken.

Leon ville nemlig have flere af os til at brygge øl, og han ville have, at vi gjorde det hjemme i vores køkkener. Det gjorde Leon nemlig, og det gør han stadig, men kun når tiden tillader det, for Leon har fået travlt.

- Efter artiklen i Ugeavisen Esbjerg blev jeg kontaktet af et laug i Varde, som jeg begyndte at brygge med. Tiden gik, og i begyndelsen af året fik jeg så en idé om, at jeg ville prøve at udvide min lille forretning med et decideret nanobryggeri, siger Leon Kongsted.

Idé blev hurtigt til handling, da Leon Kongsted fandt nogle egnede lokaler i Horne. Herefter gik den lokale brygger i gang med at finde ud af, hvilket udstyr, han skulle bruge. Herefter skulle der indhentes godkendelser og tilladelser hos blandt andet Skat, Fødevarestyrelsen og Dansk Retursystem.

- Ja, der er faktisk en del, som man skal have styr på. Men i begyndelsen af september begyndte det for alvor at boble i Horne, smiler Leon Kongsted, der har kaldt sit bryggeri for Kingspot Brewhouse, og den ædru læser kan måske regne ud hvorfor.

Annonce

Ni faste og en julebryg

Leon Kongsted har indtil videre seks øl-varianter til salg, og der er fire nye på vej. Målet er ni faste i sortimentet samt en årlig julebryg.

- Jeg synes, det er gået vældig godt, men det har været lidt op ad bakke at få dem afsat, siger Leon Kongsted ærligt og uddyber:

- Rigtig mange har sat alt på standby på grund af coronakrisen, og det har naturligvis også ramt mig. Men jeg klør på, siger Leon Kongsted, der dog har fået afsat sine øl til blandt andet Kreative Blomster Esbjerg, Blomsterhuset Esbjerg og specialvareforretningen Maggies i Ølgod.

Derudover er Leon Kongsted i kontakt med flere andre aftagere, og selvom han formentlig ikke bliver millionær på sine øl, så sker der fremgang næsten på månedlig basis.

- Og så er det sjovt. Og det er nu engang det vigtigste, smiler Leon Kongsted.


I begyndelsen af september begyndte det for alvor at boble i Horne.

Leon Kongsted, indehaver af Kingspot Brewhouse


Kingspot Brewhouses øltyper

International Lager

American Pale Ale

Vienna Lager

Dunkelweizen

Amber Ale

Julebryg (Dark Belgian)

Til december kommer der yderligere fire:

Coffee Stout

Smoky Belgian

Herbal Lager

British Golden Ale

Håndbrygger Leon Kongsted, som vi besøgte for snart et år siden i Grønlandsparken, har startet sit eget nanobryggeri. Han har i denne uge de første seks håndbryggede specialøl til salg. De går under navnet Kingspot Brewhouse. Foto: Tue Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

50 år på vingerne

Ugeavisen Esbjerg

Auktion på nettet

Annonce