Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Han fik ret: Afdeling i Esbjerg blev større end moderfirmaet

Grøn omstilling boomer internationalt. Det skaber vækst for virksomheder i Esbjerg. Shoreline ApS er et godt eksempel. Michalel Bjerrum og firmaets nørder i Isværket har nok at se til,  Foto: Tue Sørensen
Michael Bjerrum fra Esbjerg gav sin norske makker et godt råd. Nu er der flere ansatte i Esbjerg end i Stavanger.
Annonce

Vindmøller boomer internationalt. Det har givet det norsk-danske softwarefirma Shoreline mere end nok at se til. I Esbjerg alene er antallet af medarbejdere vokset fra 1 til 18 i de lidt mere end to år, firmaet har været her, og flere er på vej.

Ideen om en afdeling i Esbjerg var Michael Bjerrums. Han er maskiningeniør fra Esbjerg og nu partner i Shoreline sammen med norske Ole Erik Endrerud. I dag er det godt to år siden, Michael Bjerrum gik i gang ene mand i Esbjerg, og det er gået godt. Så godt at Shoreline i Esbjerg, som har 18 medarbejdere, i dag er større end hovedkontoret i Stavanger, hvor der er syv.

- Det er kun gået fremad, siden vi begyndte, siger Michael Bjerrum fra Shoreline ApS, der har fine kontorer i Isværket på Torskekaj i Esbjerg. Her sidder en international blanding af it-nørder og udviklere, som arbejder på at forbedre den digitale platform, der er grundlaget for Shorelines succes og aktuelle vækst. Platformen har vist sig meget effektiv i forbindelse med etablering, drift og vedligehold af havvindmølleparker.

- Alle, som skal bygge, drive og servicere havvindmøller, kan med Shorelines system simulere alle mulige og tænkelige scenarier. De ansvarlige ingeniører, teknikere og andre får dermed et meget godt grundlag for planlægning af logistik og økonomi. Og et meget bedre grundlag for at træffe eller lave om på beslutninger undervejs, forklarer Michael Bjerrum fra Shoreline ApS i Esbjerg.

Annonce

Store muligheder

Det norsk-danske firmas referenceliste viser, at nørderne har fat i noget. På listen finder man blandt andre Ørsted, SiemensGamesa, GE Generel Electric, Equinor og Rambøll. Men flere er på vej som kunder og brugere.

- Vindmølleindustrien er i voldsom vækst internationalt. Det kan vi virkelig mærke, siger Michael Bjerrum, som - udover at tage sig af afdelingen i Esbjerg - har etableret kontorer i Hamborg og England. USA og Asien rykker også, når det gælder vindmølleparker, så også der er der store markeder, som ligger fint for den platform, Shoreline kan levere. De første kunder dér er allerede landet.

Stort marked

Vindenergi bliver kun en større forretning i de næste mange år. Havvindmølleparker har en hovedrolle i den grønne omstilling. Det har Esbjerg også. Derfor har Shoreline ApS etableret sig i Isværket på Esbjerg Havn.

- Skal man etablere, drive eller servicere en vindmøllepark offshore kan vores løsning simulere alle de faktorer, der påvirker projektet. Altså vind, vejr, afstande, godstyper, godsmængder, transportmåder, transportkapacitet, medarbejderstyrke og meget andet. Det skaber både ret præcise overblik og nøje prognoser for både projektets gennemførsel og økonomi. Og det er efterspurgt i en branche, hvor konkurrencen er hård og pengene store, siger Michael Bjerrum til Ugeavisen Esbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

De blå døre åbner

Ugeavisen Esbjerg

Farvel til fnat

Ugeavisen Esbjerg

Håndspritten har sine bagsider

Annonce