Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Her er der inspiration: Dansefest og lyden af USA

Der er masser af musik i vente. Både nyt og gammelt - som i rigtigt gammelt.

Man kan rigtigt gå på opdagelse i nostalgien eller stifte bekendtskab med det nyeste nye. Og så kan ungerne møde stjernerne fra tv.

1 Støtte til Ukraine

Onsdag den 27. april afholder Folkeuniversitetet i samarbejde med Dansk Røde Kors et velgørenhedsarrangement for de krigsramte i Ukraine. Indtægten fra billetprisen går ubeskåret til Dansk Røde Kors’ humanitære indsats i Ukraine. Peter Viggo Jakobsen fra Forsvarsakademiet og Center for War Studies, Syddansk Universitet, giver på aftenen en analyse af årsagerne til krigen i Ukraine, og hvad den kommer til at betyde for Danmark, Europa og verden. Hvorfor angreb Rusland, hvorfor mislykkedes de diplomatiske bestræbelser for at forhindre krigen? Og hvad bliver konsekvenserne på kort og længere sigt? Bjarke Skaaning, Katastrofechef ved Røde Kors’ landskontor, holder afslutningsvis et oplæg omkring Røde Kors’ rolle i forhold til krigen i Ukraine.

UC Syd, onsdag den 27, klokken 18.

2 Lyden af USA

Selvom navnet lyder som en spiritusprøve har The Mukherjee Development allerede formået at lave nogle ringe i vandet på den danske rytmiske scene. Bandet spiller americana med et skvat regnvejr ovenpå. Den amerikansk/dansk/indiske Oscar Mukherjee synger om hengivelse, identitet og kærlighed i et globalt århundrede. Han er opvokset i USA, kom til Danmark i 2009, hvor han hurtigt gjorde sig bemærket på den danske musikscene. Han har udgivet to EP?er, har netop vundet en Danish Music Award for årets “Ud af det blå”-pris og har opnået landsdækkende P4-airplay. The Mukherjee Development er et musik-kollektiv med erfarne og innovative kræfter fra blandt andre Peter Sommer & Tiggerne og Jonah Blacksmith.

Tobakken, onsdag den 20, klokken 20.

3 Find danseskoene frem

Fyr og Flamme blev kendt i den danske offentlighed sidste år, da de vandt det danske Melodi Grand Prix. Danskerne var vilde med deres 80’er orienterede danse pop, og nu er tiden inde til, at landets spillesteder får pudset diskokuglen af og får ryddet dansegulvet, når hits som ”Øve os på Hinanden” og ”Kamæleon brændes af fra scenen.

Tobakken, torsdag, klokken 20.

4 Svenske popperler

Jesper Lindell er endnu et bevis på, at de derovre i broderlandet bare kan det der med at finde ferme popsnedkere frem fra de mørke skove. Jesper Lindell fik for fem år siden et kæmpehit med nummeret ”Moving On”, der også skabte opmærksomhed i USA, hvor man især var glad for manden på diverse college radiostationer. Han er sidenhen blevet ramt af en alvorlig nyresygdom, men det stopper ham ikke fra at lave opløftende musik. Musikalsk er han i familie med Springsteen – og såmænd også vor egen Jacob Dinesen.

Tobakken, fredag, klokken 20.

5 Fest for ungerne

Årets deltagere i MGP tager traditionen tro ud på en turne og holder fest med deres jævnaldrende. Det gør de på lørdag, hvor en række af deltagerne lover at holde en fest med plads til skrig og skål og nogle seje dancemoves.

Tobakken, lørdag, klokken 12.

6 En stor stemme

Grant-Lee Phillips fra USA slog i 90´erne sine folder i toneangivende alternative folk/rockband Grant Lee Buffalo. Grant-Lee Phillips´ karakteristiske stemme og hans intense og melodiske sangskrivning lagde kimen til Grant Lee Buffalos imponerende diskografi der tæller ”Fuzzy” fra 1993, som af Michael Stipe (R.E.M.) blev udråbt til at være årets bedste udgivelse, Mighty Joe Moon fra 1994, som sendte bandet på tur med sværvægtere som R.E.M., The Smashing Pumpkins og The Cranberries. Grant Lee Buffalo udgav yderligere to anmelderroste albums ”Copperopolis” og ”Jubilee” og på trods af, at ”Jubilee” indeholdte bandets hidtil største radiohit i ”Truly, truly” så valgte bandet at gå i opløsning i 1999. Sidenhen har manden haft en imponerende række af udgivelser og koncerter.

Tobakken, lørdag, klokken 20.

7 Blichfeldts hits

I Anders Blichfeldts bagage ligger mere end 25 albums, 250 sange, 2000 koncerter og over én million solgte plader. Nu tager Anders publikum med på en musikalsk rejse med sange fra hele sit store bagkatalog, når han sammen med Det Nye Band gæster Musikhuset Esbjerg

Musikhuset, torsdag, klokken 20

8 Lyden af tresserne

The Simon & Garfunkel Story sender publikum direkte tilbage til Simon & Garfunkels storhedstid og til alle de minder, vi alle har med deres store hits.

Der er lagt op til en bevægende koncertoplevelse med udødelige numre som Mrs. Robinson, Bridge Over Troubled Water, Cecilia, The Sound Of Silence og mange flere fra Simon & Garfunkels repertoire.

Musikhuset, fredag, klokken 20.

9 Garvede rockfolk

Siden begyndelsen af 1960’erne har musikeren, keyboard-virtuosen og bandlederen Manfred Mann sat sit umiskendelige præg på populærmusikken. Med bandet Manfred Mann havde han i 1960’erne en perlerække af hits, blandt andre Do Wah Diddy Diddy, Sha La La og Bob Dylan-coveret The Mighty Quinn. Faktisk var det i en årrække kun The Beatles, der optrådte hyppigere på den engelske hitliste end Manfred Mann.

I 1971 dannede musikeren Manfred Mann bandet Manfred Mann’s Earth Band, der lagde en mere progressivt rockende og jazzet stil for dagen i forlængelse af britiske navne som Cream og Traffic. Ligeledes i stil med The Byrds gjorde de sig som opfindsomme fortolkere af kollegaernes sange, heriblandt en storhittende version af Bruce Springsteens "Blinded by the Light"

Musikhuset, mandag, klokken 20.

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Installation og superhits

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Cecilie valgte Da Vinci: Der er mange flere hænder oppe i timen

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Elever er enige: Sport i skoletiden gør os bedre til at lære

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Der snakkes lidt i hjørnerne: Er profilklassen blevet folkeskolens favoritbarn?

Ugeavisen Esbjerg

Har Esbjerg-skoler fundet opskriften på succes? Her er Esbjergs mest populære skoleklasser

Ugeavisen Esbjerg

Kalder alle mødre: I Esbjergs Mødregruppe hjælper mødre andre mødre. Det bliver ikke smukkere

Ugeavisen Esbjerg

Musikere får kunstnerhjælp til øvelokaler

Ugeavisen Esbjerg

Restaurant bygger om for millioner: Imens kan kunderne tage i nummer to

Ugeavisen Esbjerg

Tøjbutikken flytter i boghandel og dobler op på plads

Annonce