Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Hit med forhindringer

Hit med firserne på Tobakken i 2019. Publikum var helt op at ringe. Det er de måske også på fredag. Men de skal blive siddende i sædet Foto: Tue Sørensen
Koncerten med Hit med 80’erne bliver en kærkommen lejlighed til at feste. Orkesteret glæder sig.
Annonce

Koncert: På fredag vågner de i natten bag duggede ruder og drager ud under åben himmel. Det er nemlig på fredag og lørdag at populære Hit med 80’erne går på scenen på Tobakken for at leverede den elskede og velkendte fest, som for mange esbjergensere er et stensikkert kryds i kalenderen.

Men det var som alt andet i år lige ved ikke at kunne ske. Corona, you know! Bandet valgte allerede I foråret kun at sætte 1.800 billetter til salg, i modsætning til de 2.600 som kan proppes ind på stedet, når der er åbent på alle balkoner, men selv rettidig omhu var ikke nok. Forsamlingsreglerne sagde nemlig, at man kun må samle 500 tilskuere under stramme restriktioner og med mundbind, og så var gode råd dyre og logistikken besværlig.

Koncerterne blev halveret og i stedet for en koncert pr. dag, blev det til to. Og så var der nogle der blev rigtigt sure. Nu kunne de ikke gå til årets højdepunkt med dem de plejer, fordi man havde fået nye billetter til hver sin koncert. Derfor blev der sendt ikke særligt pæne mails afsted til Tobakken og til orkesteret selv, og så måtte man tænke sig om. I sidste uge blev der iværksat en tilbagekøbs-aktion, så alle fik pengene igen og derefter kunne købe billetter til den koncert, de så gerne ville gå til. Om alle så er blevet tilfredse med det, vides ikke i skrivende stund, men det så ud til at være den mindst ringe løsning.

Annonce

Drive-in koncert

For orkesteret har det også været et meget mærkeligt år. Sidste år gav de koncert den 13. december, og siden har orkesteret hostet sig afsted med sporadiske koncerter hist og pist. To af dem var såkaldte drive-in koncerter, hvor publikum sad i bilen og dyttede, når nummeret var ovre.

- Skal vi bare sige, at så har vi prøvet det, siger trommeslager Kurt Banke Nielsen lakonisk om oplevelsen. For dyt og blinkende lygter kan ikke afløse den fest, som orkesteret er garant for.

- Vi holder af at skabe en fest og se ned på glade folk, der synger og danser. Det kan vi så ikke gøre i år. Folk kommer til at sidde ned i afgrænsende områder og skal bruge mundbind, når de bevæger sig rundt. Vi har afprøvet den facon i Randers og i Vordingborg, og det er gået godt. Vi sætter tempoet lidt ned undervejs i koncerten, men vi skal nok garantere, at folk kommer til at høre en masse af de numre, som de kender, siger Kurt Banke Nielsen.


Vi har som orkester savnet at komme ud at spille. Så vi glæder os vildt til fredag og lørdag.

Kurt Banke Nielsen, trommeslager.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Den uperfekte bagside

Annonce