Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Ho Bugt Sejlklub har aldrig sejlet bedre

 På trods af restriktioner og begrænsninger som følge af pandemien har Ho Bugt Sejlklub oplevet stor medlemsfremgang. Blandt andet har stand up padle trukket mange til. Foto: Presse
Corona har givet bølgegang i Ho Bugt Sejlklub, men flere har også fået øjnene op for udelivet under pandemien. Sejlklubben har oplevet den største medlemsfremgang i 50 år.

Fremgang: Ho Bugt Sejlklub har i mere end en forstand haft vind i sejlene det seneste år. I et år, hvor pandemien ellers har ført til aflåst omklædning, lukket klubhus og aflyste arrangementer som følge af restriktioner, så er medlemstilgangen usvækket god, siger formand Bjarne Lindquist:

- Vi havde medlemsfremgang i 2020, og igen i år har vi oplevet en vækst på 30 procent. De seneste år har uden sammenligning givet den største medlemsfremgang i klubbens 50-årige historie, siger han i en pressemeddelelse.

Dermed vækker den tendens, der har ramt hele landet, genklang på vestkysten. Dansk Sejlunion har tidligere oplyst, at væksten i antallet af medlemmer i landets sejlklubber i år var den største i 36 år.

Annonce

For Ho Bugt Sejlklub giver væksten pladsmangel, og selv om man så sent som i 2010 byggede til, så er pladsen allerede ved at være trang:

- Væksten har betydet venteliste på morgenbadning og venteliste på at leje en grejhylde i sejlerkælderen. Vi har i år arbejdet på bedre faciliteter til opbevaring af grej, siger Bjarne Lindquist.

Engagerede medlemmer

Medlemsfremgangen gælder alle klubbens tilbud. Folk kommer til sejlsport, windsurfing, kitesurfing og stand up padle, og lanceringen af E-sejlsport, som er computersimuleret kapsejlads, har også trukket folk til.

- Vi har fået mange nye folk ind, som bruger bredt af vores tilbud, og de vil gerne lære det ordentligt. Vi har haft 80 deltagere på klubbens skoler for windsurf, sejlsport og stand up padel i årets løb, siger Bjarne Lindquist.

Klubben favner både bredde og elite. I Ho Bugt Sejlklub er der både nationale mestre og verdensmestre, og der er hyggesejlere i alle aldre.

- Vi har sejlere i alderen 8 til 89 år, og vi har den luksus, at alle engagerer sig i klubben og hjælper til. Eksempelvis kan man se en verdensmester i surf bruge tid på at lære unge surfere at blive dus med Vesterhavet. Den foreningstilgang er glædelig, siger han.

Ud af Ho Bugt Sejlklubs 400 medlemmer er 70 engageret i frivilligt arbejde i mindst et udvalg.

- Der er en suveræn opbakning fra medlemmerne, og det engagement er en stor kvalitet ved klubben, siger Bjarne Lindquist.

mfaAnnonce
Ugeavisen Esbjerg

Hele Danmark kommer til at kigge på Esbjerg i morgen: TV-vært bange for hosteanfald

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

- I dansk lærer jeg at formidle noget

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

- Jeg kan godt lide at matematik er facts

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

- Jeg synes Kalmarunionen er virkelig spændende

Ugeavisen Esbjerg

Tretten Da Vinci-elever er videre i DM i skolefag

Ugeavisen Esbjerg

Før transfervinduet smækker i: Direktøren vil have fysik og rutine til midtbanen

Ugeavisen Esbjerg

Der er vaccinehjælp at hente: Jørgen fik sit tredje stik

Ugeavisen Esbjerg

Rekord: Esbjerg-virksomheder runder en million kroner til Danmarks Indsamling

Ugeavisen Esbjerg

Så går Theodors tid godt med det

Ugeavisen Esbjerg

Hjælp til det nye MitID

Ugeavisen Esbjerg

Opråb: Lad nu de butiksansatte trække vejret igen

Ugeavisen Esbjerg

Ansatte lider under værnemidler: Hovedpine, varm ånde og uren hud

Ugeavisen Esbjerg

Hus uden gavl i Østergade skal genopbygges

Ugeavisen Esbjerg

Ingen gider være den, der aldrig kom væk fra Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Jesper Jensen: - Vi er mange om succesen

Annonce