Annonce
Ugeavisen Esbjerg

I PLEJE: - Det er det bedste for Maria

Malene havde håbet på, at hun og Maria kunne komme på mor/barn hjem. I dag kan hun godt se, det bedste for Maria er, at hun er kommet i pleje. Og så er hun lykkelig for, at de har så godt et forhold. Alle sammen.

Annonce

De første tre måneder af Marias liv var hun indlagt på sygehuset. Hun skulle have metadon for langsomt at blive fri for de abstinenser, hun blev født med, da hendes mor tog stoffer. Hårde stoffer.

Malene vidste godt, at det var noget rigtig skidt, men hun var fanget i det djævelskab, som narko nu engang er. Men hun havde håbet på, at hun og Maria kunne komme på mor/barn hjem, når Maria var kommet til verden, og hun så kunne blive clean.

- Men Maria blev fjernet med det samme. Det var virkelig, virkelig hårdt, men jeg må også være ærlig og sige, at det var det bedste for hende. Det kan jeg godt se i dag, siger 33-årige Malene, der dagligt kæmper for at blive helt clean.

Hun har – og har altid haft - et rigtig godt forhold til de plejeforældre, som tog Maria til sig, da hun havde allermest brug for det. Og det er Malene dem evigt taknemmelig for.

- I form af tryghed og økonomisk stabilitet har de jo været i stand til at give hende meget mere, end jeg har. Men hvad angår kærlighed og omsorg, så er jeg fuldt på højde med dem, for jeg elsker bare min lille pige over alt i hele verden. Derfor er jeg også så lykkelig for, at jeg har så godt samvær med hende og plejefamilien, siger Malene rørt og opfordrer alle andre, hvor et barn er kommet i pleje, til at forsøge det samme.

- Det er så vigtigt at gøre alt for at have et godt indbyrdes forhold. Ikke mindst for barnets skyld. Selvom Maria er og bor hos en plejefamilie, er det jo betydningsfuldt for hende, også når hun bliver ældre, at hun kender sin biologiske familie, siger Malene og tilføjer:

- Her er det virkelig afgørende, at plejeforældrene også gør en indsats for, at det kan lade sig gøre og fungere, så barnet kender til sine egne rødder. Og det er Marias plejeforældre super gode til.

Mor Rikke og mor Malene
Det er nu godt syv år siden, at Maria kom i pleje, og relationen mellem hende og Malene bliver konstant bedre. For nylig havde Malene igen Maria alene i to timer, og det gik rigtig godt.

- Så leger vi frisør, er på legepladsen eller også sidder vi bare og nusser. Det betyder alt i hele verden, at selvom jeg kæmper med nogle ting, og har gjort det i mange år, så kan jeg stadig få lov at være sammen med den person, som betyder allermest for mig i hele verden. Min lille pige.

Malene er glad for at se, hvordan Maria i dag trives. For selvom hun har udfordringer, og blandt andet er hypersensitiv, så ved Malene godt, at det ville have stået endnu værre til, hvis Maria ikke var kommet ned til Rikke og hendes mand at bo.

- Og det har ædt mig op med skyldfølelse, men det kan jeg jo ikke bruge til noget, når jeg også skal kæmpe for at blive en endnu bedre udgave af mig selv, siger Malene, mens hun kigger ud i luften og stille fortsætter:

- Så jeg tager én dag ad gangen og fokuserer på, at jeg skal komme ud af alt det her. Og jeg er godt på vej, kan jeg love dig. Og så glæder jeg mig inderligt over, at Maria både har det godt hos mor Rikke og hos mor Malene. Det er det vigtigste i verden. Det er det, der betyder allermest for mig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kandidat: Hende kan man have tillid til

Annonce