Annonce
Ugeavisen Esbjerg

I PLEJE: - Jeg elsker ham bare mega højt

9-årige Oliver er ikke Mathias biologiske bror. Men det tænker Mathias ikke det mindste over. Han elsker ham bare mega højt.

Annonce

15-årige Mathias Bundgaard har en storebror og en storesøster. Og en dag fik han også en lillebror. Lille Oliver på 14 måneder, og selvom Mathias kun var fire-fem år, så var det fedt at blive storebror. I dag er det ikke følelsen ”fedt”, der er det første, der falder ham ind, når han skal beskrive sit forhold til 9-årige Oliver.

- Jamen han er jo min lillebror. Det er muligt, vi ikke ligner hinanden, og det er muligt, han ikke er min biologiske lillebror, men jeg har præcis de samme følelser for ham som overfor min storebror og storesøster. Jeg elsker ham bare mega højt, smiler Mathias.

Og det er der ingen som helst tvivl om, at Oliver også gør med Mathias. Det er jo ham, der hjælper Oliver med lektier, ham der slås med sværd med ham ude i haven, ham der er med på at spille Call of Duty med ham på computeren.

En varm følelse indeni
Mathias Bundgaard har alle dage været vant til, at der har været plejebørn i familien, for det er hans mors arbejde. Der har også været børn i aflastning hos dem, og han er stolt over, at han kommer fra en familie, hvor man tager børn i pleje.

- Jeg kan jo se, hvor meget det betyder og har betydet for de børn, vi har haft i pleje. Særligt nu, hvor jeg selv er blevet ældre, ser jeg virkelig på det med stor respekt, siger Mathias, der i det daglige på ingen måder tænker på Oliver som sin plejebror.

- På ingen måde. Han er min dejlige lillebror, som til tider er irriterende, men som også er ham, der kommer og gerne vil være sammen med netop mig, når han har det lidt svært. Det giver en varm følelse indeni, siger Mathias, der ikke vil afvise, at han en dag selv kunne finde på at tage et barn i pleje.

- Det er jo meget tidligt at tale om, men jeg er bestemt ikke afvisende eller afskrækket. Jeg kan jo se, hvor meget det betyder for Oliver og andre. Men også, hvad det har betydet for mig selv, smiler Mathias.

CITAT: Man får selvfølgelig ikke det samme forhold til børn, der er i aflastning i to dage og så skal hjem igen. Men det kan også noget, og man kan mærke, at det også betyder meget for dem, der er i aflastning.
Mathias Bundgaard

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

FysioDanmark udvider

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce