Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Jurist om BDO rapport: Det er meget alvorligt

- Det er usædvanligt, at man ligefrem går ind og kommenterer på denne måde. Det viser med al tydelighed, at man overhovedet ikke mener, at det har fungeret på Fanø, siger jurist Louise Schelde Fredriksen efter, at BDO har udtalt hård kritik af Fanø Kommune i de tre omtale underretningssager.
Annonce

Louise Schelde Frederiksen er jurist for de tre involverede familier. Hun driver til daglig firmaet Schelde Frederiksen Consult, der har specialiseret sig i socialområdet. Hun underviser blandt andet socialrådgivere, men tilbyder også juridisk gennemgang af - for lægmand - ofte vanskelige dokumenter. Hendes mening om BDOs rapporter er helt entydig:

- Det er en meget klar tilbagemelding, BDO er kommet med i de tre rapporter. Man slår klart fast, at der slet ikke skulle have været nogle sager, og at sagsbehandlingen efterfølgende har været upræcis og tilfældig, siger Louise Schelde Frederiksen.

Hun forklarer, at et revisionsfirmas opgave, i en sammenhæng som denne, er at se på, om det juridiske og formelle er overholdt samt påpege de steder, hvor det eventuelt ikke har været sådan. Derfor mener hun, det er meget bemærkelsesværdigt, at man, udover at gøre dette i rapporterne, slutteligt går ind og skriver, at der er behov for en kulturforandring på børneområdet.

BDO skriver således om det: ”BDO anbefaler desuden, at Fanø Kommune igangsætter et kulturforandringsforløb, hvor fokus er på, at den samlede organisation på børneområdet, i højere grad end materialet i de tre gennemgåede sager tilsiger, fremadrettet har afsæt i det professionelle samarbejde med familier, relationsarbejde og tilgange samt holdninger hertil.”

- Det er usædvanligt, at man ligefrem går ind og kommenterer på denne måde. Det viser med al tydelighed, at man overhovedet ikke mener, at det har fungeret på Fanø, siger Louise Schelde Fredriksen, der sammen med to af forældreparrene skal mødes med borgmester og kommunaldirektør for at gennemgå rapporterne tirsdag den 5. maj. Det tredje forældrepar var til møde om selvsamme i fredags.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce