Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Kapitalfond køber erhvervssucces i Esbjerg

Contea Esbjerg april 2021. De tre tilbageværende stiftere har sammen med yderligere fire partnere i Contea solgt virksomheden, men reinvesteret i en ny fortsættelse, der sikrer kontor og arbejdspladser i Esbjerg. Fra venstre er det Søren Langerhuus, Lars Steen Nielsen og Carsten Andersen. Foto: Tue Sørensen
Stifterne af Contea i Esbjerg har solgt en succes, der på bare femten år voksede fra fire til 60 medarbejdere. Hovedkontor og medarbejdere bliver i Esbjerg.

Erhverv: Forsikringsmæglerfirmaet Contea, der har hovedsæde i Esbjerg, er blevet solgt til kapitalfonden Polaris. Fonden har opkøbt i alt fire firmaer, som skal indgå i en ny stærk og dansk ejet rådgivergruppe under navnet North. De fire firmaer skal i North blive til det første danske rådgiverhus, der kan levere uvildig rådgivning indenfor områderne forsikring, pension, finansiering og realkredit.

Contea er den største af de fire partnere i North-kvartetten. North får til at begynde med 120 medarbejdere. 60 af dem kommer fra Conteas afdelinger i Esbjerg, Roskilde og København.

Kapitalfonden Polaris bliver majoritetsaktionær i North sammen med de nuværende ejere af Contea samt Jysk Pension, FinPro og Status, som alle er blevet købt, men sælgerne reinvesterer noget af købesummen i det nye partnerskab. Alle ejere og partnere i de fire rådgivningsvirksomheder bliver således medejere af North og fortsætter i North.

Annonce

Det gælder også de tre stiftende partnere i Contea Lars Steen Nielsen, Carsten Andersen og Søren Langerhuus fra Esbjerg, som tilsammen ejer 80 procent af Contea, og det gælder også de øvrige fire partnere Lars Jespersen, Klaus Lodberg, Jesper Krell og Christian Elmelund, som deler 20 procent af ejerskabet i Contea.

15 år med vækst

Det var i 2005, at Lars Steen Nielsen, Carsten Andersen, Søren Langerhuus og Kurt Jensen forlod Codan Forsikring i Esbjerg og etablerede en selvstændig Esbjerg-afdeling af forsikringsmæglerfirmaet Dahlberg. Siden gik det kun en vej. Op. Og det varede kun få år, inden båndet til Dahlberg Assurance blev kappet, og den selvstændige afdeling blev til et selvstændigt firma under navnet Contea.


Der har tidligere været andre interesserede købere på banen, men som regel kun den slags, der ville købe os op for at få os af vejen som konkurrent. Det er ikke tilfældet med Polaris og North-projektet.

Lars Steen Nielsen, administrerende direktør, Contea


Firmaets kun 15 år lange historie har været præget af vækst. Antallet af medarbejdere er i løbet af de 15 år vokset fra fire til 60. Samtidig er det ene gode årsregnskab kommet efter det andet. Og det seneste regnskab - det for corona-året 2020 - betegner Conteas administrerende direktør, Lars Steen Nielsen, som det bedste i firmaets historie.

- I løbet af de 15 år har vi skabt en stor virksomhed, som alligevel ikke er stor nok i forhold til de konkurrenter, der bliver til ved andre fusioner mellem internationale spillere på markedet i Danmark. North bliver en stor dansk aktør. Det er vi med til at sikre, siger Lars Steen Nielsen til Ugeavisen Esbjerg.

Han ønsker ikke at oplyse, hvad Contea er blevet handlet for og heller ikke, hvor mange penge, partnerne i Contea har reinvesteret i North-projektet, men der er tale om et anseeligt antal millioner.

- Vi er glade og tilfredse med økonomien i projektet, og vi er stolte af, at en stor og anerkendt kapitalfond som Polaris har set Contea og fundet vores virksomhed værd at investere i, siger Lars Steen Nielsen.

- Der har tidligere været andre interesserede købere på banen, men som regel kun den slags, der ville købe os op for at få os af vejen som konkurrent. Det er ikke tilfældet med Polaris og North-projektet. Her er ideen at bygge videre på det, Contea og de andre tre virksomheder er gode til, forklarer han til avisen.

Annonce

Arbejdspladser bliver

Contea og de tre andre rådgivningsvirksomheder fortsætter indtil videre under egne navne og brands, ligesom virksomhedernes kunder fortsat vil have kontakt med deres nuværende rådgivere. I den kommende tid vil de fire virksomheder blive integreret i North med fokus på at forankre fælles kultur og værdisæt samt realisere synergier fra områder som for eksempel markedsføring, administration, IT og salg.

North ventes etableret som fælles organisation og brand senest med udgangen af 2021 med en ambition om at forfølge vækstmuligheder i det danske marked og på længere sigt det øvrige nordiske marked.

- Det ligger også fast, at adressen og arbejdspladserne bliver i Esbjerg, så det hele føles rigtigt og godt, siger Lars Steen Nielsen, der fortsætter som direktør for Conteas område, men desuden får plads i direktionen for North-gruppen.

Annonce

Belønning til medarbejderne

Alle 60 medarbejdere i Conteas tre afdelinger blev tirsdag formiddag orienteret om salget af deres virksomhed og fremtiden som en del af North.

De fik samtidig løfte om en belønning for deres andel af Conteas udvikling og succes. Belønningen kommer i form af 20.000 kroner, som stifterne og partnerne i Contea har besluttet at give hver enkelt medarbejder i firmaet.

Fakta om firmaer og fonden

  • Contea er en forsikringsmæglervirksomhed med særligt fokus på mellemstore og store industri og erhvervs-kunder, bolig og ejendomsselskaber samt offentlige organisationer og forsynings- og energivirksomheder. Læs mere på www.contea.dk.
  • Jysk Pension er en rådgivnings- og konsulentvirksomhed med ekspertise inden for pension og sundhed. Virksomheden rådgiver private virksomheder. Læs mere på www.jyskpension.dk.
  • FinPro er en uvildig finansiel rådgivningsvirksomhed for mellemstore og store virksomheder, foreninger og kapitalfonde. Læs mere på www.finpro.dk.
  • Status rådgiver private boligejere, andelsboligforeninger og ejendomsinvestorer om finansiering og gældspleje, Læs mere på www.statusdanmark.dk.
  • North etableres med Lars Gundorph som Group CEO og Per Klitgård som bestyrelsesformand. Per Klitgård har erfaring fra stillinger som administrerende direktør i Danica Pension og SEB Pension samt koncerndirektør i Codan Forsikring. Lars Gundorph valgte sidste år at forlade jobbet som CEO i mæglervirksomheden Willis Towers Watson efter mere end 33 år i virksomheden.
  • Polaris er en nordisk kapitalfond med hovedsæde i København. Polaris har siden 1998 rejst fem fonde med mere end 12,5 milliarder kroner i kapitaltilsagn. Polaris har til dato investeret i 47 virksomheder. Fonden ejer 16 virksomheder med en samlet omsætning på godt seks milliarder kroner og omkring 5.000 ansatte. Læs mere på www.polarisequity.dk.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Svingdøren på Fanø

Ugeavisen Esbjerg

Professor: Det er en kreativ omgåelse af udbudsreglerne, som vi ikke ser så ofte, fordi man som offentlig myndighed normalt gør sig umage med at følge reglerne

Annonce