Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Kasselinje skiftet ud med klinik

37-årige Marie Lodberg Jørgensen og 54-årige Karin Folmer deler ejerskabet af deres nye tandlægeklinik. Læg mærke til fotoet i loftet, der er lokale motiver i loftet i alle klinikkerne hos tandlægerne. Foto: Tue Sørensen
I mange år var det en Aldi. Nu er Norgesgade 10 blevet til topmoderne tandlægeklinik med 11 ansatte og to ejere, alle kvinder. Og så er der lige Henrik Kirkeby, som har lejet sig ind.

Fremtidssikret tandlæge: Uden at fornærme mænd kan man godt se, det er kvinder, der har tegnet og indrettet "Tandlægerne Tandcare" i Norgesgade 10. Der har været en kvindelig stylist på indretningen og julepynten, der er sikker stil med brændt orange vægge udvalgte steder, lækre omklædningsrum til personalet og juletræ med personalets kalendergaver under i kantinen. Engang var der Aldi-skilt udenfor på muren og frugt og grønt og kasselinjer og indkøbsvogne. Men så købte Karin Folmer og Marie Lodberg Jørgensen lokalerne for at flytte deres tandlægeklinik fra Nørregade ind i det tidligere supermarked i Norgesgade.

Og det er blevet godt. 450 netto kvadratmeter - plus 170 kvadratmeter lager som skal lejes ud - har de i alt 13 medarbejdere mod 178 kvadratmeter i den gamle klinik i Nørregade. Der foregik personaleomklædningen om morgenen i fælleskøkkenet eller inde på klinikkerne, og der var ikke røntgenapparat på hver klinik og bly i væggene. Derudover har klinisk tandtekniker Henrik Kirkeby lejet to rum, hvor han laver tandproteser. Ene hane blandt 13 kvinder.

Det er ikke fordi, de ikke vil ansætte mænd hos Tandlægerne Tandcare. Men der er 75 procent kvinder på tandlægestudiet, og det var kvinder, der søgte job. Siden billedet blev taget, er det blevet efterår, der er kommet to elever til, to klinikassistenter er gået på pension, og en - mandlig - tandtekniker har lejet sig ind i klinikken i Norgesgade. Foto: Tandlægerne Tandcare.

- Man skal selvfølgelig passe på med hønsegården, man skal sørge for, at alle har det godt, og man skal lede personalet. Vi sørger for ikke at gå og gemme på noget men tage det med det samme, og så har vi nogle gode kulturbærere, som har været her i mange år, siger Karin Folmer.

Annonce


Alle de steder, jeg har været ansat, har ejeren af klinikkerne været en mand. Da jeg blev klinikejer i 2005, var jeg indstillet på, at nogle patienter ville vælge klinikken fra for at søge en mandlig tandlæge. Det skete heldigvis ikke. Der er flest kvinder på tandlægestudiet, så det vil være naturligt, at kvinder også bliver klinikejere. Vi vælger ikke mænd fra hos os, og når vi er 13 kvinder, handler det om, at det var dem, der søgte og blev ansat.

Karin Folmer, tandlæge


Det er den 54-årige Karin Folmer og 37-årige Marie Lodberg Jørgensen, der sammen har været i banken for at finansiere flytningen af tandklinikken Nørregade til Norgesgade. Allerede i 2017 fik Karin Folmer øje på den tomme Aldi, og sammen med sin mand, som er konstruktør, har hun tegnet hele indretningen.

Kantinen/køkkenet har fået en opgradering i det nye tandlægehus. Nu er der plads, og ingen behøver klæde om derude - de har nemlig fået omklædningsrum. Foto: Tue Sørensen

- Man plejer at sige, èn klinik koster en million kroner, og vi har fem klinikker i huset plus en, vi ikke har taget i brug. Vi har lavet en ombygning til de næste 50 år. En ny klinik vil gøre os  attraktive og vil kunne tiltrække nye behandlere, siger hun.

Karin Folmer var ejer af tandlægeklinikken, da den lå i Nørregade, købte den i 2005, og i 2009 blev Marie Lodberg Jørgensen ansat. I 2016 købte hun sig ind hos Karin Folmer, og de to har løbende lagt til side til med henblik på den nye investering i Norgesgade.

De to indehavere har brugt mange kvadratmeter på velfærd. Blandt andet et luftigt og flot venteværelse. Foto: Tue Sørensen

- Vi har brugt mange kvadratmeter på velfærd for både ansatte og patienter, på et større venterum, tilgængelighed for handicappede, større klinikrum, så vi kan tilbyde vores patienter alle typer af behandling og et godt arbejdsklima for vores medarbejdere, og vi har haft "Stylet by Malene Ravn" på som stylist for at undgå en steril, hvid sygehus-vibe. Hun er også bange for at gå til tandlæge, så vi bad hende gøre det her til et sted, hun vil have det godt med at komme, siger Marie Lodberg Jørgensen.

Hun har altid gerne villet være selvstændig. Og det blev allerede som 33-årig.

- Min far havde bagerforretning, og han har altid sagt, at man kan, hvad man vil, siger Marie Lodberg Jørgensen.

Og det kunne hun. Det har krævet mange arbejdstimer af begge ejere at nå hertil, men de er mere end godt tilfredse med resultatet. Det kan de også være.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Kunsten at leve normalt

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Efterlysning af vidner til hasarderet kørsel i Esbjerg

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Samling om budgettet

Ugeavisen Esbjerg

Foreninger skal lokke til idræt og bosætning

Ugeavisen Esbjerg

Teater Fra London

Ugeavisen Esbjerg

Folkemøde for skolebørn og børnefamilier

Ugeavisen Esbjerg

Kom med: I dag begynder Energiens Folkemøde

Ugeavisen Esbjerg

Fantasyfestival er tilbage i virkeligheden

Ugeavisen Esbjerg

Corona-sæson lover godt for ture med skonnert

Ugeavisen Esbjerg

En punket tegneserie

Ugeavisen Esbjerg

Til Danmark efter grønne jobs

Ugeavisen Esbjerg

Fra Fanø til Esbjerg med ballon

Ugeavisen Esbjerg

To verdener mødes i kulturen

Ugeavisen Esbjerg

Ny nærpolitistation skal hjælpe Stengårdsvej

Ugeavisen Esbjerg

20 år senere i Esbjerg …

Ugeavisen Esbjerg

Optakt: Sejre skaber tro på noget større i Team Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Alvin kommer på kalenderen

Ugeavisen Esbjerg

Legeskibet sætter igen sejl mod Esbjerg: Kom og leg med

Ugeavisen Esbjerg

Kæmpe stigning i friværdien - nogle steder

Ugeavisen Esbjerg

Vi skal vænne os til det almindelige

Ugeavisen Esbjerg

Så blev den taget til ekstremerne igen

Ugeavisen Esbjerg

Hjælp til det digitale liv

Ugeavisen Esbjerg

Maritim mastodont

Annonce