Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Kunst: René Holm putter os i kasser

"You are never the only one" er titlen på dette billede, som er olie på lærred og en del af udstillingen.
Annonce

Året går mod hæld, og det gør det også for kunstner René Holm, der med sin helt nye udstilling ikke blot afslutter en to år lang ’preussisk blå’ maleperiode, men også et aktivt udstillingsår med deltagelse på gruppeudstillinger i Berlin, København, Kreta, soloudstilling på Huset i Asnæs samt deltagelse på to museumsudstillinger på Trafo Museet i Stettin i Polen og Vrå Kunstmuseum.

René Holms nyeste projekt har titlen ”Living in a box” og er en serie af malerier, keramik, papirarbejder og monokrome oliemalerier, der portrætterer mennesker, der, omgivet af natur, er fanget i kasser på den ene eller anden måde.

- Jeg beskæftiger mig her med, hvordan vi putter os selv og vores medmennesker i ’kasser’. Hvordan vi rubricerer, dømmer, og hvordan vi ofte er hurtige på aftrækkeren til at sætte et label på andre mennesker. Både dem vi kender, dem vi IKKE kender, men også på os selv, siger René Holm og fortsætter:

- Vi kommer hinanden i kasser, og vi har gode kasser for mennesker, der er smukke og successfulde og dårlige kasser for dem, der er psykisk syge, hjemløse, stressede, fremmede eller bare mindre smukke og succesfulde, siger René Holm, der tilføjer, at det kasser har til fælles, er deres begrænsende karakter.

- Hvor kommer det fænomen fra? Hvorfor mener vi, at vi har brug for at finde en identitet inden for så stramme og firkantede rammer? Hvad gør det ved os, når vi er i disse kasser? Hvem ville vi være, hvis vi ikke var begrænsede af disse kasser? Hvordan ville det føles at være fri?, spørger René Holm retorisk, men også gennem sine preussisk blå malerier.
”Living in a box” kan ses hos Galleri Franz Pedersen i Horsens, og udstillingen åbner den 30. november klokken 13.00 og kan ses frem til den 30. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce