Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Lauryna valgte Jeppe og Esbjerg fulgte med

27-årige Lauryna er nordmand, tatovør og kæreste med en esbjergenser, hun mødte i Norge – nu er hun flyttet til Esbjerg. Foto: Tue Sørensen
Lauryna er både fra Litauen og Norge. Nu er hun flyttet til Esbjerg ned til sin kæreste Jeppe og har fået lov til at tegne på fuld tid og på kroppe.

From Norway with love: Det var ikke bare nemt at være teenageren Lauryna på 13 år og skulle flytte fra Litauen til Norge med sin mor og tre søskende. Til et land, hvor hun ikke kunne sproget, og hvor børnene ikke ville snakke engelsk. Men Lauryna Paukstyte er sej og fandt hurtigt en måde at udtrykke sig på gennem kunst og tegning, og nu er hun 27 og er flyttet til Esbjerg ned til Jeppe, som hun mødte, da hun boede i Norge for tre år siden, og han var deroppe for at arbejde på et projekt som smed.

Og Lauryna Paukstyte har også fået arbejde. Som tatovør. Hos Sailors Ink i Kongensgade. Et job hun har drømt om, lige siden hun som 17-årig købte sin første tatoveringsmaskine på Ebay og øvede sig på et øveskind. Hun har altid tegnet, gik på kunstlinjen i ungdomsskolen og havde interiør- og kunstfag i to år. Hun kom i lære som blomsterdekoratør og arbejdede som dekoratør, indtil hun var 24 år.

- Men det var ikke helt udfordrende nok, så jeg sagde op og fik arbejde med it og logistik, men det var heller ikke mig. Jeg har aldrig rigtig passet ind i et almindeligt job, siger Lauryna.

Annonce
Et af Laurynas designs. Foto: Privat

I halvandet år havde hun og Jeppe et langdistanceforhold, men det blev lidt for hårdt med mange rejser i længden, så Lauryna besluttede sig for at prøve livet i Esbjerg. Der besluttede hun sig for at satse på en karriere som tatovør ved Sailors Ink, fik lov til at prøve det af, hun var god, og hun blev ansat. Efter to uger med træning på falsk hud havde hun sin første kunde - og en tatoveret smiley.

Kræver en krop i god form

Det er længe siden nu, og Lauryna Paukstyte har tatoveret masser af kunder siden. Hendes speciale og stilart er finelines, dontwork, whipshading og feminine tatoveringer. Når hun ikke arbejder, passer og opdaterer hun sine sociale medier, for en tatovør skal også brande sin kunst hele tiden. Og så laver hun nye designs og tegner.

- Man er også nødt til at holde sig i gang. Hvis jeg ikke er i gang i to uger, så kan jeg mærke det i musklerne i mine hænder. Du skal tænke på, at maskinen vibrerer i din hånd, så din hånd skal være stabil, for du skal kunne tegne en virkelig lige linje. Og så skal du være selvsikker, når du går i gang med arbejdet. Jeg dyrker yoga hver morgen, det giver mig ro. Det er vigtigt som tatovør at holde sin krop i god form, for vi har mange dårlige arbejdsstillinger, fortæller tatovøren.


Man får også et specielt bånd, når man påfører et andet menneske smerte og tegner noget på deres krop, som de skal se på resten af deres liv.

Lauryna Paukstyte


Nogle tegneopgaver kræver ti timers uafbrudt arbejde ved stationen. Kunderne kan som regel kun klare at være i gang i maks 6-8 timer. Det er lang tid at være i smerte.

Laurynas speciale er blandt andet finelines og feminine tatoveringer. Foto: Privat

- Man er næsten terapeut og ven for sine kunder, for man hører om hele deres liv, og mange har jo en særlig og privat historie omkring den tatovering, de skal have. Man får også et specielt bånd, når man påfører et andet menneske smerte og tegner noget på deres krop, som de skal se på resten af deres liv, siger Lauryna Paukstyte.

Sammen købte hun og Jeppe hus i Alslev ved Varde, men nu har de solgt det igen.

- Der var lidt for meget larm i lejligheden i Kongensgade, men der var lidt for roligt i Alslev. Så nu skal vi finde noget at leje i centrum, griner Lauryna Paukstyte.

- Jeg kan godt lide Esbjerg. Den er ikke så stor, men den er heller ikke lille. Der er altid noget at finde på, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kriminaliteten er faldende

Annonce