Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Leif Wiuff har hele verden som arbejdsplads

63-årige Leif Wiuff har en lang karriere hos både Forsvaret og Falck bag sig. Nu er han i spidsen for Babcock Danmark, der netop har slået sig ned med en hangar i Esbjerg Lufthavn og i kontorlokaler hos Esbjerg Business Park. Foto: Det Faglige Hus
Babcock Danmark har overtaget beflyvningen til Totals offshore-installationer i den danske del af Nordsøen. Vi tegner et portræt af manden i spidsen.

Portræt: Babcock Danmark var klar med Airbus H175 helikoptere, piloter og teknikere, da selskabet nytårsdag overtog beflyvningen til Totals offshore-installationer i den danske del af Nordsøen. Selskabet har etableret sig med en hangar i Esbjerg Lufthavn og i kontorlokaler i Esbjerg Business Park, og i spidsen for det hele står Leif Wiuff på 63 år.

Leif Wiuff nåede under sine 31 år i Falck A/S og flere af dets datterselskaber at strømline dele af både ambulancekørslen og vagtcentralsystemerne i Danmark samt at få lægehelikoptere indført. Nu har han så kastet sig over et relativt nyt område, nemlig luftfartsydelser til offshore-branchen.


Annonce

Der var kæmpestor interesse for lægehelikopterne, og jeg tror, at jeg i de år holdt over 300 foredrag rundt omkring i landet.

Leif Wiuff


Leif Wiuff er oprindelig fra Vestjylland. Hans livsbane lignede mest af alt starten på en lang militærkarriere med 12 år i Forsvaret, hvoraf de sidste 10 blev som flyvende i Hærens Flyvetjeneste, hvorefter han skiftede til Falck, hvor han kontinuerligt frem til 2017 steg i graderne. Blandt andet har han stået for indfasningen af lægehelikoptere i Danmark fra 2005 samt været direktør for Falcks datterselskab Dansk Luftambulance.

- Der var kæmpestor interesse for lægehelikopterne, og jeg tror, at jeg i de år holdt over 300 foredrag rundt omkring i landet. Heldigvis viste landets forsøgsordninger, at der kunne drages stor gavn og nytte af lægehelikoptere i Danmark, fortæller Leif Wiuff og fortsætter:

- Opgaven blev dog efter en udbudsrunde tildelt et norsk selskab, og vi mistede dermed vores aktiviteter. Som "straf" blev jeg sendt på forskellige opgaver i en række lande internationalt, lyder det med et smil fra Wiuff, der blandt andet arbejdede i Spanien og i England.

- Det var i England, at jeg stiftede bekendtskab med Babcock. I 2017 forlod jeg Falck og kom til Esbjerg som flyvechef hos Bel Air i en spændende og lærerig stilling, indtil jeg for to år siden takkede ja til jobbet som Babcocks udviklingsdirektør for primært militære- og rednings luftfartsaktiviteter i de Nordiske lande, fortæller Leif Wiuff.

- Så det er lidt skæbnens ironi, at jeg igen er tilbage i området. Men jeg ser meget frem til et godt og spændende samarbejde med vores kunder og øvrige aktører i Esbjerg, og jeg håber samtidig meget, at det også bliver muligt at udvide vores aktiviteter i Danmark, siger han.

Babcock

Babcock er en global virksomhed med 34.000 ansatte, der har hovedkontor i Storbritannien.

Babcock er en førende leverandør af kritiske, komplekse ingeniørtjenester, der blandt andet understøtter nationalt forsvar, redder liv og beskytter samfund.

Som topdirektør er det en dyd at kunne løfte sig op i helikopteren og have det forkromede overblik. Og overblik er lige præcis, hvad Leif Wiuff, direktør i helikopterfirmaet Babcock Danmark, har fået siden han og teamet for nylig etablerede sig i en af de øverste etager i Esbjerg Business Park, hvorfra der er frit udsyn ud over landingsbanerne. Foto: Det Faglige Hus
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Parkeringshus bliver højere

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Metal-formand er overrasket over Vestas-lukning

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Vestas lukker fabrik i Esbjerg - 75 ansatte er berørt

Ugeavisen Esbjerg

Optakt: Det er tid til at præstere

Ugeavisen Esbjerg

Kunsten at leve normalt

Ugeavisen Esbjerg

Efterlysning af vidner til hasarderet kørsel i Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Samling om budgettet

Ugeavisen Esbjerg

Foreninger skal lokke til idræt og bosætning

Ugeavisen Esbjerg

Teater Fra London

Ugeavisen Esbjerg

Folkemøde for skolebørn og børnefamilier

Ugeavisen Esbjerg

Kom med: I dag begynder Energiens Folkemøde

Ugeavisen Esbjerg

Fantasyfestival er tilbage i virkeligheden

Ugeavisen Esbjerg

Corona-sæson lover godt for ture med skonnert

Ugeavisen Esbjerg

En punket tegneserie

Ugeavisen Esbjerg

Til Danmark efter grønne jobs

Ugeavisen Esbjerg

Fra Fanø til Esbjerg med ballon

Ugeavisen Esbjerg

To verdener mødes i kulturen

Ugeavisen Esbjerg

Ny nærpolitistation skal hjælpe Stengårdsvej

Ugeavisen Esbjerg

20 år senere i Esbjerg …

Ugeavisen Esbjerg

Optakt: Sejre skaber tro på noget større i Team Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Alvin kommer på kalenderen

Ugeavisen Esbjerg

Legeskibet sætter igen sejl mod Esbjerg: Kom og leg med

Ugeavisen Esbjerg

Kæmpe stigning i friværdien - nogle steder

Annonce