Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Lokale iværksættere får hjælp udefra

Henrik Otto Jensen, direktør for Niels Winther Gruppen, og Anne Katrine Heje Larsen, direktør for Disie, til iværksætterkonferencen Days of Impact på ECH Park. Foto: Tue Sørensen
Recovery Bulls vil vokse sig større, og nu får de og andre lokale iværksættere hjælp af et københavnsk iværksætterhus.

Iværksætteri: I mandags kunne Even Ramsland se sit hjertebarn vokse. Recovery Bulls, der begyndte som et idrætsfællesskab for socialt udsatte i Esbjerg, åbnede i Kalundborg sin syvende afdeling. Men stifter og direktør Even Ramsland vil brede sin ide ud til endnu flere, og i forrige uge fik han en hjælpende hånd.

Han havde en af pladserne, da Disie (Danish Institute for Sustainable Innovation & Entrepreneurship) arrangerede Days of Impact på ECH Park. Her fik iværksættere mulighed for at pitche deres ideer, og ligeså vigtigt fik de muligheden for at møde erhvervsfolk, investorer, repræsentanter fra forskellige fonde og for at møde ligesindede og få sparring til deres ideer.

Alt det tog Even Ramsland med sig hjem.

Annonce

- Vi fik en masse med hjem at arbejde videre med. Helt konkret er vi blevet kontaktet af en fond, som jeg endnu ikke kan nævne navnet på, der har fundet os rigtig interessante i forhold til nogle investeringer, og så har vi skabt et netværk, siger han.

Med på ECH Park var også den lokale erhvervsmand Henrik Otto Jensen, der udover at være administrerende direktør i Scandinavian Auto Logistics også var sponsor med en præmie på 20.000 til vinderen, jurymedlem og mentor til iværksætterdagen.

- Jeg mener, at Esbjerg skal gøre meget mere for iværksættere. Som en meget ung by består Esbjerg jo af iværksættere, men vi har store udfordringer med både tilflytning og fraflytning, så de unge mennesker, der vælger at starte i byen som iværksættere, skal vi gøre rigtig meget for, så de ikke flytter fra byen igen. Vi skal stimulere dem og hjælpe dem, siger han og glæder sig over, at Disie valgte at lægge en af deres iværksætterdage i Esbjerg.

- Det, at de vælger at komme til Esbjerg, synes vi, er helt usædvanligt. Vi ser, at Disie er de mest professionelle i Danmark, siger han.

Christiansborg-besøg

Bag Disie står Anne Katrine Heje Larsen, der gennem Disies iværksætterhus i København har haft berøring med flere end 2500 iværksættere. Disie har ligesom Recovery Bulls planer om at komme bredere ud. Det næste skridt bliver en satellit i Aarhus, men på sigt vil Anne Katrine Heje Larsen gerne se mere til Esbjerg.

- Nu starter vi med denne dag og tre opfølgende mindre events i Esbjerg, men vi har også en drøm om at åbne noget her, for en af vores visioner er at åbne små satellitter rundt om i landet, så vi får et nationalt netværk, forklarer Anne Katrine Heje Larsen.

Hos Recovery Bulls har Even Ramsland tænkt sig at holde sig til. I første omgang sikrede deltagelsen til Days of Impact Even Ramsland og Recovery Bulls en finaleplads på Christiansborg, hvor den tidligere minister Tommy Ahlers er vært og hovedpræmien er 60.000 kroner.

- Det er svært at forestille sig, at vi ikke skulle gå hele vejen, siger Even Ramsland med et smil i stemmen og en god portion omvendt vestjysk beskedenhed.

Alligevel er det ikke de 60.000 kroner, der er det vigtigste for ham.

- Vi har en drøm om at komme langt bredere ud, men spørgsmålet er, hvordan kan vi skalere op. Vi har et behov for, at der følger økonomi med - for at skabe et produkt, vi kan sælge til kommunerne. Det har vi, vi tager bare ikke penge for det, men hvis vi skal have ro på driftsomkostningerne skal vi i den retning. Lige nu er vi finansieret af fonde og offentlige puljer, og da jeg gik på sommerferien i år, vidste jeg ikke, om jeg havde et job, når jeg kom tilbage, fordi vi gik og afventede puljemidler fra socialstyrelsen, forklarer han.


Iværksættere genererer arbejdspladser og værdi for lokalområdet. Derfor er mit fokus, at stimulere det økosystem i Esbjerg. Vi mener det er ligeså vigtigt, som at vi har uddannelser i Esbjerg.

Henrik Otto Jensen, direktør
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Bagerdatter bestod med ros

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Breakdance får sin egen festival

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Fællesskab for de flamboyante

Ugeavisen Esbjerg

Skilte i tre generationer

Ugeavisen Esbjerg

"Mister Gegenpress" har ikke plads til tøsedrenge

Ugeavisen Bramming

Esbjerg Kommune tager hånd om erhvervspraktikken: Ny portal skal sikre bedre muligheder

Ugeavisen Esbjerg

Ol på ETAC

Ugeavisen Esbjerg

Entreprenør-gigant køber sig ind i NemByg for 41 millioner

Ugeavisen Esbjerg

50-års jubilæum: Løvenkrands og Strandby tager SGI-afsked mod EfB

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Det blev svært at vedligeholde løsere relationer

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Svært at stå op om morgenen med virtuel undervisning

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Uden corona havde jeg ikke oplevet den gensynsglæde

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Det hele blev sat på prøve under corona

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Jeg kan tælle traditioner og begivenheder, der faldt til jorden, indtil jeg får gråt hår

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Jeg har lært at være mere åben

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Vi gik glip af gallaen

Ugeavisen Esbjerg

Jens Peder Hansen får sin vej

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Corona har forandret helt vildt meget, føler jeg

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Jeg går ud af gymnasiet med en vinderfølelse

Ugeavisen Esbjerg

Træer til evigheden

Ugeavisen Esbjerg

Lanternen tager form

Ugeavisen Esbjerg

Stud.corona: - Gymnasiet lærer én en del om sig selv

Ugeavisen Esbjerg

Håndværkerbutik gør sig flyveklar på Ørnevej

Annonce