Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Lykke er klar: Melder sig klar til kamp mod Frost

Esbjerg Havn er et nøgleområde for Esbjerg og for Jakob Lykke, som nu melder sig klar til at udfordre Venstres Jesper Frost Rasmussen i kampen om borgmesterposten i Esbjerg ved kommunalvalget næste år. Hvis partiet og partiets medlemmer ellers vil have ham. Der kan komme flere kandidater, og så skal vejen til spidskandidaturet banes ved en urafstemning.

Jakob Lykke gør comeback i politik og går efter at opnå et magtskifte i Esbjerg: - Skal det være, så skal det være nu, siger han til Ugeavisen Esbjerg.

Annonce

For et halvt år siden sagde han nej, men nu siger den 52-årige Jakob Lykke ja til at gøre comeback i lokalpolitik i Esbjerg. Jakob Lykke har som den første meldt sig på banen som spidskandidat og dermed borgmesteraspirant for Socialdemokratiet i Esbjerg.

Der kan komme andre kandidater på banen, inden partiets medlemmer i indeværende år skal bestemme, hvem der skal forsøge at vælte Venstres Jesper Frost Rasmussen af borgmesterstolen ved kommunalvalget i 2021. Men nu ligger det fast, at Jakob Lykke i hvert fald er en mulighed. Melder andre sig, bliver der en urafstemning.

Det er nu
Jakob Lykke er klar, hvis parti og partimedlemmer er klar til ham.

- Skal der ske et magtskifte i Esbjerg, så skal det være nu. Og skal det være mig, der skal gå forrest, så er det også nu, siger Jakob Lykke, der er formand for 3F Esbjerg Transport og involveret som tilforordnet i 3F’s hovedbestyrelse.

I forbindelse med sit faglige arbejde kommer han en del rundt i landet, og der har han observeret et skred til ugunst for Esbjerg.

- Alt for mange steder, hvor det betyder noget, taler man kun om de fire største byer. Esbjerg regnes som sådan ikke med mere. Esbjerg markerer sig ikke nok. Vi har et styre her med for lidt vision og for meget administration. Esbjerg kommer med for lidt nyt. Jeg synes, Esbjerg skal stå for en vision og en stærk udvikling, som tager afsæt i tryghed og stabilitet for alle. Det er der mere brug for end nogensinde, siger Jakob Lykke.

Brug for ro i partiet
Hans beslutning om at gå efter posten som spidskandidat for Socialdemokraterne, er blevet godt modtaget i partiet, som længe har kæmpet med intern spittelse i byrådsgruppe og bagland.

Jakob Lykke har været ude af aktiv lokalpolitik i en del år, men har erfaring fra byrådet, hvor han har været medlem i to perioder fra 1. januar 2002 til 31. december 2009.

- Skal vi opnå et magtskifte i Esbjerg, skal der skabes ro og sammenhold i partiet og partiets ledelse i Esbjerg. Det er en opgave, som vi må og kan løse. Det skal alle være klar over, og jeg vil gerne bidrage, siger Jakob Lykke.

FAKTA
Jakob Lykke er født og vokset op i Østerbyen i Esbjerg. Her bor han stadig i et hus på Ewalds Alle sammen med hustruen Helle Fink Lykke, som er fritidspædagogisk leder på Vittenbergskolen i Ribe. Parret har to voksne børn. Mikkel på 28 og Laura på 24. Jakob Lykke har hele sit voksne liv været stærkt involveret i fagpolitisk og partipolitisk arbejde for Socialdemokratiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kandidat: Hende kan man have tillid til

Annonce