Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Maria made it i New York: Har danset for modehuse og Maroon 5

Det begyndte på Else Sørensens Danseinstitut med latin og fætteren. I dag lever Maria Bruun af sin dans i New York. Foto: Sinem Yazici
I 2007 blev hun som 19-årig optaget på den fornemme Martha Graham School of Contemporary Dance i New York. Det er meget langt fra Præstegårdsskolen i Esbjerg. Det kom også i avisen. Siden har den nu 34-årige Maria Bruun danset for Maroon 5 og Ralph Lauren, er blevet fotograf og koreograf og amerikansk gift.

Portræt: Det regner i Jersey, da Maria Bruun tager telefonen. Klokken er 13.30 amerikansk tid, godt 19 dansk, og hun har lige spist morgenmad. Hun blev gift i december med sin amerikanske kæreste, der er ejendomsmægler, og parret er flyttet til Jersey City i en lejlighed ved vandet og med pool og spa og fitnesscenter og dørmand, tyve minutter fra New York, hvor de bor med to hunde og en kat. Det er ikke det smørhul på Manhattan, som Maria boede to år i, men det er dejligt og med bedre plads end den et-værelses hun havde.

I 2007, som 19-årig, blev Maria Bruun optaget på den fornemme Martha Graham School of Contemporary Dance i New York. Siden har hun levet af sin dans og modeljobs og er ved at bygge en karriere op som fotograf og koreograf.

I december blev Maria Bruun og hendes amerikanske kæreste, Matthew Wilson Westfall, gift. De har ingen børn men to hunde og en kat. Foto: Privat

Maria Bruun har danset, siden hun var to. Hun gik på Præstegårdsskolen og var glad for at gå i skole, og i fritiden dansede hun latin og standard med sin fætter hos Else Sørensens Danseinstitut. Da hun var 13, blev hun optaget på Legoland Show Academy i Billund.

Annonce

- Min far kørte mig tre gange om ugen til Legoland for at træne. De var ikke bekymrede over, at det var dans, jeg ville. Min lillebror er også kunstner, og vores forældre har altid støttet os. Min mor er social- og sundhedsmedhjælper, og min far er industritekniker, så det er ret langt fra kunstner, griner Maria Bruun.

Kommer nok ikke hjem igen

Som 16-årig flyttede hun hjemmefra, til København, tog forskellige danseuddannelser, Stepz Dance Studio blandt andet, og som 19-årig rejste hun og to veninder til New York med en drøm om at make it there.

Hun gik på Broadway Dance Center, tog timer på andre danseskoler, og en dag gik hun også til audition på Martha Graham School of Contemporary Dance og fik en plads som moderne danser. Hun begyndte at få masser af jobs, også modeljobs, og var danser i modefilm og ved modeshows og instruerede selv dansefilm.

Hvis man gerne vil være rig, skal man ikke blive danser. Men tjener ikke de store penge på det. Det er lidt en gøglertilværelse.

Maria Bruun

- Det er en hård branche, men jeg har altid villet kæmpe for tingene. Jeg er et stort konkurrencemenneske og kan godt lide at se forandring, gøre mig bedre. Jeg har aldrig haft det sådan, at nu gider jeg ikke mere. Jeg tror måske heller ikke, jeg kommer hjem igen. Altså udover på besøg, siger Maria Bruun.

Annonce

På storskærm på Times Square

I New York har hun lavet dansejobs for Loreal, som skulle bruge modeller, der også var dansere, hun har danset for Tommy Hilfiger og danset for bandet Maroon 5, som skulle bruge dansere til storskærmene under deres koncerter. Hun var også med i en dansefilm, der blev vist på storskærm på Times Square. Den vildeste oplevelse var dengang, hun dansede til Ralph Laurens 50 års modeshow, hvor kollektioner gennem 50 år blev vist, og alle supermodellerne deltog.

- Det var lidt vildt at stå der på runway som 31-årig dansker, siger hun og tilføjer:

- Jeg har lavet virkeligt sjove ting, man ikke kan lave i Danmark, men hvis man gerne vil være rig, skal man ikke blive danser. Men tjener ikke de store penge på det. Det er lidt en gøglertilværelse. Da mine veninder og jeg boede i Brooklyn, var der tidspunkter, hvor vi kun havde råd til en kop te. Men jeg er begyndt at lave jobs, hvor jeg også tjener gode penge, og jeg er ved at bygge en portfolio op som fotograf. Jeg tager billeder af modeller til modebureauerne. Og så arbejder jeg også som koreograf og instruerer musikvideoer. Så i dag lever jeg ikke af dansen længere, men jeg er ikke færdig med at danse, siger hun.

Hendes og mandens plan er at købe et lille hus udenfor Manhattan. Naturområderne er smukke, og Maria og hendes mand elsker at hike.

- Min mor og far bor på Fanø, og min mor vil selvfølgelig meget gerne have børnebørn. Min far går snart på pension, og så kan vi bare tage hjem på nogle længere besøg, siger Maria.

Marias arbejdsliv

Du kan tjekke Maria Bruuns arbejde og liv i USA ud her: https://www.maria-bruun.com/

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Installation og superhits

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Cecilie valgte Da Vinci: Der er mange flere hænder oppe i timen

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Elever er enige: Sport i skoletiden gør os bedre til at lære

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Der snakkes lidt i hjørnerne: Er profilklassen blevet folkeskolens favoritbarn?

Ugeavisen Esbjerg

Har Esbjerg-skoler fundet opskriften på succes? Her er Esbjergs mest populære skoleklasser

Ugeavisen Esbjerg

Kalder alle mødre: I Esbjergs Mødregruppe hjælper mødre andre mødre. Det bliver ikke smukkere

Ugeavisen Esbjerg

Musikere får kunstnerhjælp til øvelokaler

Ugeavisen Esbjerg

Restaurant bygger om for millioner: Imens kan kunderne tage i nummer to

Ugeavisen Esbjerg

Tøjbutikken flytter i boghandel og dobler op på plads

Annonce