Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Markant politiker siger stop: Farvel til Freddie

Freddie H. Madsen er kendt for at lange ud. Og få tilbage igen: Hvis man ikke kan tåle det, skal man ikke gå ind i politik, siger han.

Byrådets enfant terrible siger farvel til politik og stiller ikke op.

Når der er kommunalvalg den 21. november, kommer man til at se langt efter Freddie H. Madsen på stemmesedlen. Det er der en god grund til. Han stiller nemlig ikke op.

- Beslutningen tog jeg allerede for fire år siden. Jeg bliver 75 år næste gang og jeg har taget min tørn, synes jeg, siger Freddie H. Madsen torsdag eftermiddag over en kop kaffe med Carletti cremefrøer til.

Inde i stuen sidder hustruen Ellen og følger opmærksomt Folketingets åbningsdebat.

Alligevel har han faktisk deltaget i det første valgmøde i denne omgang. Han er ikke altid lige let at blive klog på, ham Freddie H. Madsen, der siger, at han gjorde det for at hjælpe sit parti lidt i gang med valgkampen.

Du må ikke være med
Han har undervejs i sin politiske karriere repræsenteret Fremskridtspartiet, Dansk Folkeparti og slutteligt Liberalt Folkeparti i henholdsvis byråd, amtsråd, regionsråd og Folketinget. I perioden fra 2001 til 2005 sad han endda alle steder på en gang.

Den tømmeruddannede Madsen har været udvalgsformand i Esbjergs byråd og har altid været tæt på magten og har haft indflydelse.

Altså lige indtil sidste gang, hvor borgmesteren på valgaftenen i klare og utvetydige vendinger fortalte ham, at han ikke skulle være med i konstitueringen til Madsens store forargelse.

- Jeg har bakket op om Søtrup og har hjulpet ham så mange gange. Og så opførte han sig som en diktator. Det er åbenbart sådan, man er i Venstre, siger Madsen.

Siden han blev kasseret som troværdig samarbejdspartner, har han siddet på sidelinjen og har markeret sig, når han fandt det betimeligt.
Ikke mindst når det gælder ældreområdet, har han råbt op.

- Jeg synes, det er urimeligt at dem, der har bygget vort samfund bliver behandlet så dårligt, som det er tilfældet, siger han.

Bare skrub af
Madsen har altid haft en politisk tæft for at sige de rigtige ting, der appellerer til hans vælgere.

Selv når Madsen udmærket ved, at det ikke har noget med sagen at gøre. Han har for eksempel opfordret til at Esbjerg Kommune skulle nægte at tage imod flygtninge, også selvom det var et pålæg, der kom fra regeringen. Men han ved, at det at bringe flygtninge eller indvandrere ind i den politiske ligning er benzin på det bål, som mange af hans vælgere varmer sig ved.

- Jeg vil have et Danmark, hvor man respekterer vore love og traditioner. Vil man ikke det, kan man skrubbe af, siger han ganske kontant.

Fritid har der ikke været meget af, og det er også en af grundene til, at han siger stop.

- Vi skal ud at rejse noget mere, mig og min kone Ellen. Hun har hjulpet mig undervejs og nu er det hende, der skal være førstevælger, siger Freddie H. Madsen, der pudsigt nok har haft en ferielejlighed i Tyrkiet.

- Jeg ved godt, hvad du tænker på. Men de folk dernede er altså flinke og rare. Det er dem nede i Mellemøstem, der er problemer med, siger han med et skævt smil.

Efter sidste kommunalvalg stiftede han og sønnen Liberalt Folkeparti, og hvad der sker med det parti nu, hvor frontfiguren takker af, vides ikke.

Ugeavisen Esbjerg har forgæves forsøgt at få en kommentar fra listens Dorit Klokmose, der fulgte med Freddie Madsen fra Dansk Folkeparti.

Politik har været en stor del af Freddie H. Madsens liv, men nu forlader han snart byrådssalen for sidste gang.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Svingdøren på Fanø

Ugeavisen Esbjerg

Professor: Det er en kreativ omgåelse af udbudsreglerne, som vi ikke ser så ofte, fordi man som offentlig myndighed normalt gør sig umage med at følge reglerne

Annonce