Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Mathilde fik tre jobs på èn ansøgning

24-årige Mathilde Torp Villadsen fra Brønderslev har fået tre jobs i Esbjerg. Kæresten fra København er allerede startet i job i byen som anklagerfuldmægtig. Foto: Privat
Når Mathilde Torp Villadsen bliver færdig som kandidat i Aalborg til sommer, venter der tre jobs på hende i Esbjerg. Hun er med i Esbjergs graduate-program. Kæresten fra København er allerede tyvstartet som jurist i Esbjerg.

En ud af seks: Mathilde Torp Villadsen er både god og heldig. God fordi hun klarede samtaler og persontest så godt, at hun blev ansat. Heldig fordi hun er blandt de kun seks højtuddannede, der har fået en plads i Esbjergs nye graduate-program. Programmet er et led i at knække koden til, hvordan Esbjerg tiltrækker færdiguddannede kandidater. Over 100 søgte.

Den 24-årige Mathilde Torp Villadsen er fra Brønderslev i Nordjylland, bor i Vejle med sin kæreste, har en bachelor i international virksomhedskommunikation i tysk fra AAU og læser nu sin kandidat i IT ledelse på Aalborg Universitet. Den 15. juni bliver hun færdig, og der er gode jobmuligheder indenfor hendes felter med digitalisering, projektledelse og forandringsledelse. Hun ville kunne få arbejde de fleste steder i landet. Men Mathilde Torp Villadsen tager til Esbjerg.

- Min kæreste er fra København og har læst jura i Aalborg. Sidste år fik han job i Esbjerg som anklagerfuldmægtig. Vi valgte at flytte til Vejle, fordi det ligger cirka midt i, så vi kunne pendle i hver sin retning. Men nu er vi på udkig efter en bolig i Esbjerg eller nærområdet, siger hun.

Annonce


Min kæreste og jeg er mere interesserede i de fagområder, vi kan arbejde med end hvilken by, vi skal arbejde og bo i, og for os gør det ikke noget, det ikke er en stor by.

Mathilde Torp Villadsen


Hverken Mathilde eller kæresten kender Esbjerg ret godt. Men de er sikre på, at byen har masser at byde på.

- Vi er ikke så bange for at flytte rundt i landet. Det er også en oplevelse i sig selv. Jeg ved ikke, hvorfor Esbjerg har lidt svært ved at få tilflyttere, måske fordi byen ikke ligger så centralt som andre byer, men jeg er selv opvokset ved vestkysten, så beliggenheden afskrækker mig ikke. Min kæreste og jeg er mere interesserede i de fagområder, vi kan arbejde med end hvilken by, vi skal arbejde og bo i, og for os gør det ikke noget, det ikke er en stor by, siger Mathilde Torp Villadsen.

24-årige Mathilde Torp Villadsen fra Brønderslev har fået tre jobs i Esbjerg. Kæresten fra København er allerede startet i job i byen som anklagerfuldmægtig. Foto: Privat

En god start på karrieren

Til august starter hun i sit nye og første job. Sine nye jobs. Først skal hun være ti måneder i Telesikring, så syv måneder hos Viking og til sidst syv måneder i Sikkerhedsstyrelsen.

- Jeg tror, det vil give mig en stærk faglig og personlig udvikling at få lov til at afprøve tre virksomheder. Graduate-programmet vil være en god start på min karriere og give mig mulighed for at få en masse erfaring og et godt netværk. Det er virkelig en god ide, Esbjerg har fået, siger hun.

Hun har været til samtale med Anne Sofie Skou Jessen fra Education Esbjerg til alle tre stillinger, udfyldt test og personprofil, haft en samtale med en HR-konsulent og deltaget i en case-competition sammen med andre dygtige kandidater. Hun har også haft en samtale med direktøren i Telesikring, Anett Egsgaard.

- Når jeg har været på rotation og afsluttet Graduate-programmet, er der mulighed for, at ens ansættelsesvirksomhed kan tilbyde en kontrakt og videre ansættelse. Og Esbjerg skræmmer os ikke, siger Mathilde Torp Villadsen.

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Når han ikke træder mere, så ved jeg, at han sidder og lytter efter traktorer

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Miss Sunshine er selvskrevet: Man kan godt både have vundet All England og VM i badminton og være god til golf

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Charlotte og Jean har lavet en creme de la creme fodcreme

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

25 år med taekwondo i city

Ugeavisen Esbjerg

Ny plade og sjove mænd

Ugeavisen Esbjerg

Berglund har ikke haft fodboldstøvler på i 12 år: Så scorer han på sin første berøring

Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg-legender retter skarp kritik mod EfB-ejere: - Det er imponerende, at man på så kort tid kan smadre det hele

Ugeavisen Esbjerg

Jorden rundt med fodbold i tasken og SGI i hjertet

Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Esbjerg

Nyt i Broen: Dobbelt op på lingeri

Annonce