Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Medarrangør: Det er gigantisk for sporten

EM i ekstremløb rammer næste år Esbjerg. Billederne her er fra årets SEPE Extreme Challenge.

- Set ud fra sportens perspektiv så er det gigantisk at få EM til Danmark. Det er den hurtigst voksende sport i verden i øjeblikket, og der er tendenser, der siger, at den kun vokser, hvilket vi også ser på antallet af udøvere.

Claus Dietz, bestyrelsesmedlem i DOCRA (Danish Obstacle Course Racing Association), lægger bestemt ikke skjul på, at det er en event af de helt store, som det er lykkes at hive til Danmark og Esbjerg næste sommer.

- På internationalt plan er sporten måske ikke så stor i Danmark endnu, men kvaliteten fra de udøvere, som vi har herhjemme er rigtig, rigtig høj. Vi tog eksempelvis 17 podiepladser ved EM sidste år, fortæller Claus Dietz, der er medarrangør på det store EM event.

Esbjerg er et hit
Claus Dietz er ikke i tvivl om, at Esbjerg er det rette valg til begivenheden, som også udenfor landets rækker vil få massiv omtale

- Jeg er 110 procent sikker på, at vi har valgt den rigtige værtsby. Esbjerg Kommune kom med nogle muligheder, som vi slet ikke har set matchet andre steder. Derudover har vi oplevet en stor imødekommenhed, og alene det, at man er klar til at flytte byens halvmarathon for at give plads til EM, siger det hele, fortæller Claus Dietz og fortsætter:

- Derudover har man nogle faciliteter, der er helt unikke. Hele Blue Water Dokken og de omkringliggende arealer kan vi benytte, og det viser bare, hvor stort et engagement, som der er fra kommunens side. Det er imponerende.

Doner til velgørenhed
Claus Dietz fortæller endvidere, at EM mesterskaberne voksede fra 620 deltagere i 2016 til omkring 2.500 deltagere i 2017. Det fortæller en del om sportens fremmarch, og i Esbjerg bliver det næste år de absolut bedste atleter, der tropper op.

- Det bliver så fedt, og området i Esbjerg giver os nogle spændende muligheder. Baneteknisk kan vi bruge Vognsbølparken, ligesom vi på den lange rute også sender deltagerne ned til havnen. Det er desuden et utrolig tilskuervenligt område i Esbjerg, hvor man let og gratis kan bevæge sig rundt mellem forhindringerne, og det betyder meget, siger Claus Dietz, der håber, at mange vil prøve kræfter med banen søndag, hvor den mulighed foreligger:

- OCR er oprindeligt udsprunget af et velgørenhedsløb i England, hvor man samlede ind til forladte æsler og heste på en farm. Velgørenheds-tradition viderefører vi, så når man køber billet til Open Run søndag, så kan man selv vælge, om 100 kroner skal doneres til ”Dignity - kampen mod tortur”, ”Støt Brysterne kampagnen” eller ”OCR aktiviteter i Danmark”, siger Claus Dietz, der glæder sig til at komme til Esbjerg næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce