Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Mere politi på Stengårdsvej

Det allerede eksisterende nærpoliti i det særligt udsatte boligområde på Stengårdsvej i Esbjerg skal styrkes og bemandes med mindst syv lokalbetjente. Foto: Presse
Bemandingen styrkes i Esbjerg med nyt politiforlig. Også Ribe tilgodeses.

Politi: Der er nu indgået en politisk aftale for politiet i 2021 til 2023, og den indebærer blandt andet, at der på landsplan etableres 20 nye nærpoliti-enheder. Formålet er at gøre politiet mere fysisk tilgængeligt, synligt og komme tættere på borgerne lokalt. Hvert sted skal der være åbent mindst 15 timer om ugen.

Den politiske beslutning betyder, at der her i området skal etableres nærpolitistationer i Esbjerg Kommune og i Tønder Kommune. For at kunne afgøre hvor mere præcist, stationerne skulle placeres, er der gennemført et analysearbejde og set på kommunerne med politifaglige briller. Der har også været et tæt samarbejde og videns-udveksling med borgmestrene i de to kommuner.

På den baggrund er det besluttet, at det allerede eksisterende nærpoliti i det særligt udsatte boligområde på Stengårdsvej i Esbjerg styrkes og bemandes med mindst syv lokalbetjente. Stationen vil ligesom i dag være placeret i det tværfaglige center Krydset på adressen Stengårdsvej 319. Lokalerne er nye og tidssvarende og kan godt rumme de ekstra betjente.

Området har igennem flere år været udfordret i forhold til kriminalitet fra især to bande-grupperinger, som er i konflikt med hinanden. I forhold til Esbjerg kommune som helhed er der mere uro og flere hændelser, som kan gøre borgerne utrygge. Det er på Transport- og Boligministeriets liste over SUB-områder, særligt udsatte boligområder. At antallet af lokalbetjente øges, betyder ikke, at der skrues ned for den øvrige indsats i området i form af både uniformerede og civile patruljer og efterforskningsindsatser.

Sideløbende bliver bemandingen af nærpolitiet i Ribe også styrket og øges fra fem til syv lokalbetjente. Også her vil der være åbent for betjening af borgerne i mindst 15 timer om ugen.

Det glæder blandt andet SF’s retsordfører Karina Lorentzen:

- Det glæder mig, at stationen på Stengårdsvej nu får åbent for borgerbetjening. Det har den ikke haft tidligere, og den giver samtidig nogle nye muligheder for at fremrykke forebyggelsesindsatsen i forhold til unge på en skæv kurs. Det giver rigtigt god mening.- Det glæder mig, at stationen på Stengårdsvej nu får åbent for borgerbetjening.

SF’s retsordfører Karina Lorentzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Svingdøren på Fanø

Ugeavisen Esbjerg

Professor: Det er en kreativ omgåelse af udbudsreglerne, som vi ikke ser så ofte, fordi man som offentlig myndighed normalt gør sig umage med at følge reglerne

Annonce