Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Milliongave til EfB: Nu giver Claus Sørensen Gruppen stafetten videre

EfB-formand Kristoffer Jarl Kristensen stopper som formand, og klubben skal derfor finde en ny til generalforsamlingen den 5. marts.

Med en millionindsprøjtning på 60 millioner kroner forvandler Claus Sørensen Gruppen EfB’s økonomiske situation med et trylleslag.

Annonce

Væk er gæld og negativ egenkapital. Med en gave på 60 millioner kroner har Claus Sørensen Gruppen forvandlet den økonomiske situation i EfB, der samtidig præsenterer det bedste regnskab i fem år med et overskud på 2.850.000 kroner.

- Efter mange års økonomisk opbakning til EfB er tiden nu kommet til at give stafetten videre således, at klubben kan tage det næste skridt. Vi har været glade og stolte af vores engagement i EfB og den rejse, vi i fællesskab har været på, og med vores seneste donationer viser vi, at vi ønsker EfB alt det bedste fremover, siger John Riis Andersen, administrerende direktør i Claus Sørensens Fond Holding, i en pressemeddelelse.

EfB kommer fra underskud i størrelsesordenen 38, 25 og ni millioner kroner i de forgange tre år, og EfB-direktør Brian Bo Knudsen glæder sig derfor over de sorte tal på bundlinjen.
- Regnskabet er tilfredsstillende, og det er bedre end budgetteret og forventet. Det er glædeligt, at den proces vi igangsatte viser positive resultater. Nu bliver øvelsen at fastholde retningen og holde snuden i sporet, så EfB fortsat udvikler sig den rigtige vej, siger han i en pressemeddelelse.

I forbindelse med aflæggelsen af regnskabet har Claus Sørensen Gruppen eftergivet et samlet tilgodehavende på 30 millioner kroner. Derudover har andre venner af huset eftergivet 2.250.000 kroner, hvilket efterlader EfB med en positiv egenkapital på syv millioner kroner. Derudover har Claus Sørensen Gruppen investeret 15 millioner kroner til indeværende sæson og ti millioner kroner til den kommende, mens der blev brugt fem millioner kroner i det netop overståede transfervindue.

- På den korte bane handler det om, at EfB også har et Superliga-hold efter sommerferien, og takket været Claus Sørensen Gruppen, som har ydet en utrolig flot støtte, har vi styrket vores trup, der skal hjælpe os med at klare den del. Derudover har gruppen sørget for et flot økonomisk grundlag, som vil være en interessant platform for potentielle investorer, siger Brian Bo Knudsen.

Claus Sørensen Gruppen vil fortsat være en betydelig samarbejdspartner, og beholder således hovedsponsoratet frem til sommeren 2021.

Regnskabet vil blive præsenteret på generalforsamlingen torsdag den 5. marts. Her skal der også udpeges en ny formand, idet Kristoffer Jarl Kristensen har valgt at stoppe som formand for EfB. Derudover skal der vælges et nyt bestyrelsesmedlem, da advokat Peter Kirk Larsen grundet andre store arbejdsopgaver har valgt at stoppe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce