Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Nu vil kommunen handle

Bettna Betancor kæmper en lang kamp mod Esbjerg Kommune. Foto: Tue Sørensen
Bettina Betancor indbudt til møde for at få styr på udbetalinger. Et halvt år efter penge var bevilget.

Socialt: Der ser endeligt ud til at der er lidt skred i sagen om Bettina Betancor, der har været igennem en sagshandling, der har taget 29 måneder, der mundede ud i at Esbjerg kommune bevilgede hende penge med tilbagevirkende kraft.

Nu skal de så lige have regnet ud, hvor meget det er.

- Jeg har fået en indbydelse til et møde, hvor jeg forstår, at der vil være fem repræsentanter for kommunen, der vil mødes med mig. Jeg fik en besked om, at nu skal man lige have regnet ud, hvor meget jeg skal have. Det er virker utroligt, at det tager så lang tid og at udregningen ikke er sket endnu. Jeg er blevet lovet tidligere, når jeg har rykket at nu kommer pengene til den første. Men det er ikke sket, og jeg har rykket mange gange og har fået det samme svar. Lige om lidt, siger Bettina Betancor.

Annonce

Undskyld, undskyld undskyld

Hun er i sagens natur glad over, at der sker noget i hendes sag efter hun stod frem i Ugeavisen Esbjerg, men på den anden side er hun trist over, at det er det der åbenbart skal til.

- Jeg kan jo ikke lade være med at tænke på, hvor mange andre derude, der ligesom os har været i kontakt med syv sagsbehandlere i løbet af to et halvt år og hvor mange andre, der har fået trukket deres sag i langdrag. Det slider på en, og jeg kan ikke lade være med at spekulere på hvor meget der spildes af tid på en sagsbehandling, der bare skal afsluttes hurtigere i stedet for at man siger” undskyld, undskyld, undskyld”.

Man kunne have indtrykket af, at man fra kommunens side forsøger at køre folk trætte. Det håber jeg ikke at man forsøger på, men resultatet er, at folk går ned med stress og bekymringer, og det kan ingen være tjent med, og man kan være sikker på en ting, det bliver dyrere for alle i det lange løb, hvis folk så skal hentes op helt nede fra gulvet.

Jeg forstår, at man er i gang med at give området et tiltrængt eftersyn og det behøves, men om det lykkes, det kan jeg have mine tvivl om, siger Bettina Betancor.

Annonce

Beder om råd

Hun er efterfølgende via Facebook blevet kontaktet af en række mennesker, der står i en lignende situation. De vil gerne have gode råd, om hvad de kan gøre, ligesom hun deltager i adskillige fb-grupper, hvor hendes sag diskuteres flittigt.

- Det er ikke kun i Esbjerg, at det her sker, kan jeg se. Det sker overalt, så derfor er vi nogle, der diskuterer at samle vores sager og derefter gå til ministeren for området, så der en gang for alle kan blive ryddet op i det her, siger hun..


Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvor mange der er derude, der ligesom os, har været i kontakt med syv sagsbehandlere indenfor et par år

Bettina Betancor
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce