Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Ny skatebane fuldender Game Streetmekka Esbjerg

Sidste sommer blev Ribe Skatepark indviet, og den blev bygget af FSR Beton, som også skal stå for etableringen af den nye skatebane i Esbjerg. Foto: Game Streetmekka Esbjerg
Esbjerg Skateforening har samlet næsten en million kroner til en ny udendørs skatebane, som foreningen forærer til Esbjerg Kommune. Snart begynder etableringen af banen ved Game Streetmekka Esbjerg, hvor ringen af aktiviteter på den gamle remisegrund nu bliver sluttet.

Gadesport: Skaterne i Esbjerg og omegn kan godt begynde at glæde sig, for hen på foråret får de en ny bane under hjulene hos Game Streetmekka Esbjerg.

Allerede sidst i april begynder forvandlingen af 380 kvadratmeter på remisegrunden til en udendørs skatebane, og prisen for den nye bane lyder på 940.000 kroner. Og den gavmilde giver er såmænd Esbjerg Skateforening selv, der har indsamlet det store beløb via fonde, puljer og sponsorater, ligesom foreningen selv bidrager økonomisk.

Etableringen af skatebanen skal formelt godkendes af Esbjerg Byråd, og derefter glæder formanden for Esbjerg Skateforening, Bo Villumsen, sig til at se den ny bane tage form.

Annonce

- Det bliver så fedt. Det har været en vild proces, hvor vi stort set kun har mødt opbakning fra fonde, politikere og andre samarbejdspartnere. Arealet er baseret på vores medlemmers ønsker til et streetareal. Derudover er det designet, så det både kan udfordre de dygtige, men også gøre det lettere for begyndere at komme i gang. Arealet er til for alle, og det bliver her vi mødes, siger Bo Villumsen i en pressemeddelelse.


Det bliver så fedt. Det har været en vild proces.

Bo Villumsen, formand for Esbjerg Skateforening


Banen bliver åben for alle, og den bliver opført i den bedste kvalitet af et byggefirma, som er specialiseret i netop at bygge skateparker.

- I Esbjerg Kommune er vi meget taknemmelige for den generøse gave, som vil give de mange skatere markant bedre muligheder for at dyrke deres interesse sammen. Streetkulturen er i vækst, og Game Streetmekka har vist sig at kunne favne store og forskellige grupper af brugere, siger May-Britt Andrea Andersen, der er formand for Kultur og Fritidsudvalget, i meddelelsen.

Plads til skatere og beboere

May-Britt Andrea Andersens byrådskollega Søren Heide Lambertsen, der også har titel af formand for Teknik og Byggeudvalget, er enig og glæder sig ligeledes til, at byggeriet snart tager form.

- På grund af Esbjerg Skateforenings gavmildhed kan vi nu lykkes med at udbygge skatebanerne og arkitektonisk fuldende det spændende remisebyggeri, så det også spiller sammen med stedets historie. Samtidig bakker vi op med tiltag for at dæmpe støjen, og det er jeg sikker på, at naboerne vil sætte pris på, for vi skal selvfølgelig sørge for, at der er plads til både skatere og beboere i området, siger Søren Heide Lambertsen i pressemeddelelsen.


Støtte fra fonde

Esbjerg Skateforening forærer den nye skatebane som en gave til Esbjerg Kommune, og herefter står Game Streetmekka Esbjerg for udgifterne til driften.

Midlerne til banen er samlet ind fra Lokale- og Anlægsfonden, Norlys Vækstpulje, Den Fritidskulturelle Pulje, Lauritzen Fonden, Johan Hoffmann Fonden, Aalborg Portland og Esbjerg Fonden.

rwe

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kriminaliteten er faldende

Annonce