Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Offshore: Data er nøglen til bedre forretning

Narratech ApS er stiftet af brødrene Clemens og Dines Madsen. Det er Clemens til venstre. I dag har firmaet ti medarbejdere, men flere vil komme til, siger brødrene. Foto: Tue Sørensen
Data er vigtige. Det mener alle. Men alle ved ikke, hvad de skal stille op med data. To brødre fra Fanø har succes med at hjælpe.
Annonce

Medvind: Clemens og Dines Madsen er brødre fra Fanø, og de har så god forstand på IT, databehandling og analyse af data, at de kan leve af det.

Siden 2016 har de haft deres eget fælles firma,  Narratech ApS, og det er gået godt. Brødrene var de eneste to i firmaet til at begynde med, men i dag har firmaet 10 medarbejdere og flere er på vej.

Skal brødrene selv sige, hvad deres firmas ekspertise er, lyder det sådan fra Clemens Madsen:

- Vi er blandt de bedste til at hjælpe firmaer i specielt offshore-branchen med at få en bedre forretning ud af de data, firmaet faktisk råder over.


Selv meget store firmaer er ofte forbløffende blanke, når det kommer til målrettet anvendelse af data.

Clemens Madsen, Narratech Esbjerg


Den påstand uddyber han ved at dele en erfaring, de to brødre har gjort i firmaets voksende kundekreds.

- Alle taler om, hvor vigtige data er for forretningen, så der bliver registreret ubegribelige mængder data. Men ikke alle ved, hvad de skal bruge deres data til, eller hvilke data, de faktisk kan bruge til noget.

Derfor indsamles og registreres alt for meget datamateriale omsonst og til ingen nytte. Selv meget store firmaer er ofte forbløffende blanke, når det kommer til målrettet anvendelse af data om deres produktion, drift, salg eller hvad de ellers har med at gøre, siger Clemens Madsen.

Annonce

Bredere kundekreds

Brødrene Madsen og de øvrige medarbejdere i firmaet kan  åbenbart noget, der kan bruges i en verden, hvor firmaer kæmper med it-løsninger, der ikke vil snakke sammen, GPDR-regler, omfattende krav til datadokumentation af kvalitet, service, sikkerhed og meget andet. Kredsen af tilfredse kunder vokser i et omfang, der giver brødrene en tro på gode tider forude.

- Det er ikke meningen, vores firma skal være kæmpestort. Vi er ti lige nu og har en omsætning der passer fint tilvores størrelse. I vores udviklingsplan regner vi med at være otte flere i firmaet, men til gengæld have en omsætning, der er mere end dobbelt så stor som idag, siger de.

For at nå det mål skal Narratech ApS til at sigte bredere. I firmaets første år har den største kunde - Total - og de fleste andre kunder været indenfor olie-og gas. De kunder vil Narratech gerne holde fast i.

- Men, vi går også efter at hjælpe firmaer i vindenergibranchen og industrien med at få mere ud af de data, de registrerer, siger Clemens Madsen.

Narratech er blandt de 25 lejere i House of Offshore Innovation. Det er en adresse, de er glade for.

- At bo i det her fællesskab sparer os for mange praktiske opgaver og udgifter. Og vi har fine faciliteter at trække på. Det er ikke for meget at sige, at adressen sparer Narratech for at have en egentlig servicemedarbejder, mener Clemens Dinesen.

Annonce

Brødrenes baggrund

Brødrene bag Narratech Aps har kvalifikationerne i orden. Clemens Madsen, 41 år, er uddannet Mediolog fra Aalborg Universitet og har mere end ti års erfaring inden for IT, Han har arbejdet med emner som projektledelse, kvalitetssikring, softwareudvikling og softwareimplementering. Dines Madsen, 38 år, er Cand. Polyt med speciale i intelligente informationssystemer og big data algoritmer. Dines Madsen er fascineret af store datamængder og hvad man kan få ud af dem.

Kompetencer

Narratechs mål er at skabe professionelle ydelser og produkter til den industrielle datasektor med fokus på:

Komplet datasupport

Data og procesekspertise

Stærk forståelse for både IT- og ingeniør-processer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Det bliver i familien

Annonce