Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Olila flytter til Malervej

Børnetøjsbutikken Olila lukker i gågaden og flytter til Malervej i Sædding. kristina Pultz glæder sig, men erkender, at det er med blandede følelser. Foto: Tue Sørensen
Børneforretningen Olila forlader Kongensgade for at åbne butik i forlængelse af varelageret på Malervej 3 i Sædding. Nu skal webshoppen have endnu mere fokus, men det er med blandede følelser, der bliver taget afsked med midtbyen.

Nye rammer: Torsdag den 9. februar 2017 fik Esbjerg et helt nyt børneunivers, da børneforretningen Olila rykkede ind i Torvegade 38 i Esbjerg. Allerede senere samme år var butikken blevet så stor en succes, at de to indehavere - og ægtefolk - Peter og Kristina Pultz valgte at opsige lejemålet i Torvegade for at rykke i større lokaler i Kongensgade 82.

I denne uge bakker en større lastbil dog op foran butikken i Kongensgade, for nu flytter Olila igen. Denne gang til Malervej 3 i Sædding, hvor Olila igennem længere tid har haft sit cirka 300 kvadratmeter store lagerlokaler.

- Der er flere ting, som gør, at vi nu tager denne beslutning. Vores webshop, som vi startede for fem år siden, vokser og vokser, og den vil vi derfor have endnu mere fokus på i fremtiden. Samtidig har vi fået muligheden for at lave en fysisk butik i forlængelse af vores lager, så vi kan samle alt ét sted, siger Kristina Pultz.

Annonce

Nydt Kongensgade

I dag transporterer hun og de ansatte varer frem og tilbage mellem butik og lager, og den tid, der går med det, kan fremover bruges på andre ting. Blandt andet at pakke ordrer. Den nye 120 kvadratmeter store Olila butik åbner - om alt går vel - i april, og Kristina Pultz glæder sig, selvom hun erkender, at det er med blandede følelser.

- Det er det da, for vi har nydt at være i midtbyen og Kongensgade. Og der er selvfølgelig også nogle kunder, blandt andet turister, som ikke lige kommer forbi vores butik fremover. Men omvendt kan vi også bare se, hvilken vej udviklingen går, og måske får vi også fat i en helt ny kundegruppe, for der er masser af børnefamilier i 6710 området, siger Kristina Pultz, der også tror og håber, at Olila nu er så kendt et brand, at folk også finder vej til Sædding i fremtiden.

At udgifterne barberes ned til omkring 1/5 af dem, hun har i dag, har naturligvis også betydning for valget om at flytte. Det erkender Kristina Pultz ærligt.

- Jamen selvfølgelig har det det. Det er jo alt lige fra husleje til personaleudgifter, der nu reduceres. Men helt grundlæggende handler det om, at vi kan se, hvor meget vores webshop rykker. Vi har ikke kunnet give den det fokus, som den skal have, fordi en fysisk butik i Kongensgade kræver så mange kræfter at drive, siger Kristina Pultz og tilføjer:

- Hver gang vi har lagt en ekstra indsats i webshoppen, har vi oplevet, at det har rykket helt vildt på salget. Så nu skal den have ekstra fokus, og samtidig får vi så en god løsning med den nye butik i forlængelse af lageret. Og det er også i butikken på Malervej, at folk kan afhente deres ordre fremover.


Coronakrisen med to nedlukninger har gjort valget lidt lettere. Nu skal det bare være.

Kristina Pultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce