Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Redaktørens tilbageblik på ugeavisen og Esbjerg

Redaktør Erik Haldan på talerstolen i Musikhuset Esbjerg til Fagenes Fest. Arkivfoto: Tue Sørensen
Der er meget at kigge tilbage på, men her er, hvad Ugeavisen Esbjergs redaktør Erik Haldan fremhæver efter 20 år i jobbet.

Erik Haldan om noget af det, han er mest glad for at have været med til i sin tid på Ugeavisen Esbjerg.

Undskyld fra Tyskland

Artikler i Ugeavisen Esbjerg førte i 2007 til en officiel tysk undskyldning til de efterladte efter 16 fiskere, som alle døde, da en tysk minestryger i februar 1940 sejledede de fire Esbjergkuttere Ejjam, Gerlis, Polaris og Mercator i sænk. Af militære grunde blev ingen overlevende samlet op, stod der i den kamprapport, som lokalhistorikere havde fundet frem, og som blev ugeavisens afsæt for en større artikelserie. Der blev også arrangeret en mindesejlads for de efterladte med DFDS, og miltærpersonale fra den tyske ambassade kom til Esbjerg til en mindehøjtidelighed. En mindesten blev også lagt. Den ligger ved Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg.

Annonce

Stem og vind en kvart million

Demokrati er en vindersag, var temaet, da Ugeavisen Esbjeg for otte år siden stillede skarpt på de alt for lave stemmeprocenter ved kommunalvalg. Med hjælp fra ni firmaer, lokale fonde og Herlev Bladet blev der rejst en præmie på 250.000 kroner, som en aktiv vælger kunne vinde. Prisen blev overrakt ved et arrangement på Christiansborg, hvor Folketingets formand Mogens Lykketoft holdt tale og stod for overrækkelsen af den store præmie i kampagnen, der på landsplan involverede 150 ugeaviser aktivt. Stemmeprocenten steg markant det år.

Annonce

En skole mere

Esbjerg hang lidt i bremserne som Unicefby i 2010. Ugeavisen Esbjerg gav en hånd ved at kontakte omkring 125 lokale firmaer, foreninger, kirker, sportsklubber, fonde og andre, som tilsammen donerede over 300.000 kroner. De penge rakte til en ekstra skole mere i Togo, som var målet for Unicef-projektet, der i alt endte med godt 1,6 millioner kroner til skolebyggerier i Togo.

Annonce

Æresvæg med 50 navne

Siden 1970 har først Esbjerg Ugeavis og siden Ugeavisen Esbjerg kåret Årets Esbjergenser. Alle er med på den æresvæg, som for ti år siden blev etableret i et samarbejde mellem Ugeavisen Esbjerg, Hovedbiblioteket og Jakob Lund Skilte.

Annonce

Mere end en ugeavis

Den traditionelle ugeavis er ikke det eneste, Ugeavisen Esbjergs medarbejdere producerer. Ved siden af udgives en række tillæg, temaer, magasiner, golfaviser, energiavis og meget andet.

Annonce

Byens gode sider

Ugeavisen Esbjerg støtter sport, kultur og socialt arbejde i Esbjerg. På sponsorlisten er blandt andre EfB, Team Esbjerg, Ribe Esbjerg HH, Esbjerg Handicap Idræt, Esbjerg Golfklub, Breinholtgård Golfklub, Musikhuset Esbjerg, Tobakken, Fagenes Fest, EsbjergRevyen, den kommende Esbjerg Jazzfestival, Røde Kors, Esbjerg Knækker Cancer, Esbjerg City med flere.

Annonce

Samarbejde

Ugeavisen Esbjerg har et godt samarbejde med Esbjerg Kommune, Esbjerg City, Esbjerg Havn, Business Esbjerg, de faglige organisationer, Esbjerg Byforum, Energiens Folkemøde, Esbjerg Håndværker- og Industriforening, BoligAvisens mæglere med flere.

Annonce

Talentprisen

Over en periode på 10 år blev der hvert år uddelt en talentpris på 50.000 kroner. Prisen hed Esbjerg Kommunes Talentpris, og kommunen var vært for prisoverrækkelsen i Rådhushallen. De 50.000 kroner kom fra Esbjerg Ugeavis’ Fond. Samarbejdet mellem avis, fond og kommune fungerede fint.

Annonce

Dagsorden

Ugeavisen Esbjerg laver ind i mellem jounalistik, der sætter dagsorden. Senest har avisen modtaget priser for sin dækning af Hyballa-sagen i EfB og for dækningen af vindmøllesagen i Tjæreborg Enge. Børnesagerne og ME-sagen på Fanø er andre gode eksempler på journalistik, der har haft stor betydning.

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Speedwaysportens David Beckham til Esbjerg: Tai Woffinden skifter til Esbjerg Vikings

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Esbjergenserne står i kø for at være med til at forme Esbjergs fremtid

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

UC Syd vil have skatteuddannelse til Esbjerg

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Den lige vej til de skrå brædder

Ugeavisen Esbjerg

Politikere: Esbjergs nye uddannelser kan skabe bosætning

Ugeavisen Esbjerg

En fodbolddrømmers dagbog: Sådan endte Braithwaite i Barcelona

Ugeavisen Esbjerg

Erling stopper: Education Esbjerg jagter ny leder

Ugeavisen Esbjerg

Droppede lovparagraffer for de firbenede venner

Ugeavisen Esbjerg

Olila vender tilbage til Kongensgade i version 2.0

Annonce