Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Over 100 ville med på job-program i Esbjerg

"De nyuddannede kandidater kommer ikke af sig selv. Vi kan heller ikke forvente, at dem med rødder i Esbjerg området flytter retur af sig selv. Det kræver mod og vilje til at prøve nyt for at få dem til at kigge Esbjergs vej", siger HR Partner i Education Esbjerg, Anne Sofie Skou Jessen. Foto: PR
Esbjerg har succes med at rekruttere færdiguddannede kandidater fra hele landet til nyt banebrydende Graduate program. De fleste er fra de store universitetsbyer. De første seks unge er ansat til to-årigt forløb.

Arbejdskraft: Esbjerg er i stærk fremdrift som karriere- og studieby. Tusinder af nye job inden for den grønne omstilling er på vej, interessen for ny kandidatuddannelse i medicin er overvældende med 1.200 ansøgere, Erhvervsakademi SydVest mere end fordobler antallet af kvote 2-ansøgere til 758, og byen er højdespringeren i uddannelsesplatformen Studentums kåring af de bedste studiebyer med et avancement på 9 pladser.

Uddannelsessatsningen Education Esbjerg agter ikke kun at gøre byen til landets førende i at matche studerende og virksomheder, men også at gøre karrierevejen kortere for nyuddannede kandidater. Graduate Programmet er et led i at knække koden til, hvordan Esbjerg tiltrækker disse kandidater. De første seks kandidater blandt over 100 ansøgere er nu klar til at indlede et Co-Business Graduate Program, kaldet Co-Bu, der bryder med traditionelle forløb ved at give dem mulighed for at få erhvervserfaring og danne netværk i hele tre virksomheder i forskellige brancher i det toårige program. Det skriver Education Esbjerg i en pressemeddelelse.

HR-partner Anne Sofie Skou Jessen, Education Esbjerg, fremhæver virksomhedernes engagement i at ville Esbjerg og hinanden.

Annonce

Virksomheder står sammen

- De nyuddannede kandidater kommer ikke af sig selv. Vi kan heller ikke forvente, at dem med rødder i Esbjerg-området flytter retur af sig selv. Det kræver mod og vilje til at prøve nyt for at få dem til at kigge Esbjergs vej. Virksomhederne har her valgt at stå sammen om at tiltrække kandidater, som ellers kan være svære at få fat i. I stedet for at udvikle nye medarbejdere på traditionel vis ved at lade dem rotere mellem egne afdelinger har de valgt at udvikle hinandens medarbejdere ved at spille ind med hver sine styrker. Det er et stærkt koncept, siger Anne Sofie Skou Jessen og tilføjer:

- Ansøgerne til Co-Bu har overvejende været kandidater fra de store universitetsbyer, og de seks valgte kan nu fortsætte den stejle læringskurve fra studiet ved at lære nye brancher, kulturer og arbejdsopgaver at kende. De skal på en rejse, hvor deres personlige udvikling er i centrum, og hvor de som nyuddannede både vil være sikret et fagligt og socialt stort netværk, siger Anne Sofie Skou Jessen.

Annonce

Samhørighed - Esbjergs styrke

Hos Semco Maritime befinder Thomas Nagbøl Mejlgård, Senior Vice President, People, HSEQ, Marketing & ComEx, og hans cirka 1.600 kolleger sig midt i en omstilling, der skal gøre forretningsområderne olie/gas og vedvarende energiformer lige store.

Irene Kjærskov Pedersen, 25 år og fra Løsning, færdiggør i juni sin cand.merc.-uddannelse i Management of Innovation & Business Development på CBS i København. Hun har specialiseret sig i bæredygtighed, og det ser hun frem til at komme til at arbejde med i Semco Maritime A/S. Foto: PR


Jeg havde ikke set mig selv i en ingeniørvirksomhed, men efter en dialog præget af åbenhed og god kemi var jeg ikke i tvivl. Jeg vil ikke have noget imod at blive virksomhedens bannerfører for bæredygtighed.

Irene Kjærskov Pedersen, nyansat kandidat hos Semco Maritime


- Den sorte energi bevæger sig i en mere grøn retning, og markedet bestemmer, hvor hurtigt vores transition vil forløbe. Vi har bæredygtighed højt på agendaen og forventer at få en strategi for området godkendt af bestyrelsen i løbet af sommeren. Som by og som virksomhed er det ekstremt vigtigt at kunne tilbyde relevant uddannelse til fremtidige nøglemedarbejdere, siger Thomas Nagbøl Mejlgård og uddyber:

- Vi ser det som en investering i produktivitet og diversitet på linje med ethvert andet aktiv. Vi gør det for fællesskabet og den enkelte person, som vi vil udfordre fagligt og personligt. Co-Bu kræver risikovilje af først og fremmest kandidaten og naturligvis også af de deltagende virksomheder. At seks virksomheder på denne måde går sammen om et graduate-program er ikke set før, det giver samhørighed og ejerskab, og det er måden, vi skal klare os på i Esbjerg i fremtiden.

mfa

Læs mere / side 26


Her starter de seks

Følgende er ansat med værtsvirksomheden nævnt først:

Blue Water Shipping: Nicolaj Spang Sørensen

Viking Life-Saving Equipment: Frederik Degn Abrahamsen

Telesikring: Mathilde Torp Villadsen

Sikkerhedsstyrelsen: Arshad Masood

Deloitte: Rune Grumsen

Semco Maritime: Irene Kjærskov Pedersen

Pilotprojektet vil blive fulgt op af senere runder med deltagelse af flere virksomheder og indtag af flere kandidater, også gerne internationale. De fremtidige forløb vil blive fastlagt løbende. Læs mere og følg med i Co-Business Graduate Program på Co-Bu.dk.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

LA-spids: - Vi skal selv tage større ansvar

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Musik og debat om Højskolesangbogen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

De unges klimafrygt blev hørt

Ugeavisen Esbjerg

SVS ansætter ny klinisk lektor i blodpropsygdomme

Ugeavisen Esbjerg

Blue Water på opkøb i Canada

Ugeavisen Esbjerg

Fantasyfestival for fulde huse

Ugeavisen Esbjerg

Politikerne drejer nøglen om hos Headspace i Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Lørdag rammes Fanø af et kritisk olieudslip

Ugeavisen Esbjerg

Folketingets Præsidium fik meget med hjem

Ugeavisen Esbjerg

Enorm energi: Nu er de trætte, men tilfredse

Ugeavisen Esbjerg

Byhistorisk Arkiv ikke en del af budgetaftalen

Ugeavisen Esbjerg

Blod-is og marcipanæbler

Ugeavisen Esbjerg

Tre ildsjæle svedte bravt i kampen mod Sclerose

Ugeavisen Esbjerg

Skolemesterturnering med 223 hold

Ugeavisen Esbjerg

Hårdt ramt familie donerer 100.000 til kamp for de sygeste

Ugeavisen Esbjerg

20 års jubilæum i de franske alper

Ugeavisen Esbjerg

Så er det finaletid på Granly Speedway Arena

Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg Havn - tegning og akvarel

Ugeavisen Esbjerg

200.000 kroner til Recovery Bulls

Ugeavisen Esbjerg

Nye pædagogiske assistenter

Ugeavisen Esbjerg

ETAC løbet med Ombold blev kæmpe succes

Ugeavisen Esbjerg

Datter af en alkoholiker

Ugeavisen Esbjerg

Virkeligheden overhaler fantasien

Annonce