Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Parkeringshus: 369 nye p-pladser er klar i 2020

Sådan vil det tage sig ud fra Danmarksgade, Esbjergs nye p-hus i fem etager.

Det blev byggefirmaet Jorton, der fik opgaven med at bygge Esbjergs nye 39 millioner kroner dyre p-hus.

Annonce

Der bliver plads til hele 369 biler, når det nye parkeringshus i Danmarksgade som forventet åbner sine døre i maj 2020. Og det bliver et kønt parkeringshus med røde tegl ud mod Danmarksgade og en stålfacade ud mod Heerups Have, der skal beplantes med vildvin. Det nye parkeringshus skal bygges af Jorton, som også byggede Landgangen, og det forventes, at byggearbejdet kan påbegyndes senest i maj næste år. Prisen for det nye parkeringshus lyder på 39 millioner kroner.
- Efter en spændende totalentreprise-konkurrence og et EU-udbud har vi i dommerkomiteen valgt det forslag, der arkitektonisk passer bedst ind i Esbjerg bymidte. Det bliver byggefirmaet Jorton, som skal opføre det nye parkeringshus med hjælp fra ingeniørfirmaet Rambøll og arkitekterne fra Ravn Arkitektur og Gustin Landskab. Det bliver et rigtig flot parkeringshus, der vil passe godt ind i bybilledet i Esbjerg City, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.
Sammenlagt bliver det nye parkeringshus på fem etager. En parkeringsetage kommer til at ligge under jorden, og de resterede fire etager vil ligge over jorden.
- Esbjerg er i en rivende udvikling, og det er vigtigt, at vi stiller gode parkeringsmuligheder til rådighed for de lokale og de mange gæster udefra, som besøger Esbjerg. Området, som det nye parkeringshus bliver opført på, bliver i forvejen brugt til parkering, og den gode nyhed er, at vi nu kan tredoble antallet af parkeringspladser så centralt i Esbjerg. Det vil give hele den indre by et stort løft, siger Søren Heide Lambertsen, der er formand for Teknik & Byggeudvalget i Esbjerg Kommune.
Gravearbejdet vil starte i april-maj, og når det sker, vil der selvfølgelig henvises til alternative parkeringspladser, som Esbjerg Kommune er ved at udpege nu. I forbindelse med etablering af det nye P-hus vil der også blive opført et nyt offentligt toilet.

FAKTA
Den samlede anlægssum for p-huset er godt 42 millioner kroner. Herudover opføres et nyt offentligt toilet for byens borgere og besøgende.
P-huset får 369 p-pladser, fordelt på en etage under terræn og fire etager over. I alt 10.470 m2.
Huset bliver lavest mod Danmarksgade: Højde 13,2 meter over terræn. Udføres i tegl.
Huset bliver højest mod Skolegade: 14,7 meter over terræn. Udføres i strækmetal bevokset med vildvin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Liv i midtbyen

Annonce