Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Plakatsamarbejde skaber overskud til børnene

Dennis Lund Hansens gamle tegninger blev til en malebog, der blev til en plakat. Nu sælges den til fordel for børneafdelingen på Sydvestjysk Sygehus. På billedet er det fra venstre: Mark Mikkelsen, Dennis Lund Hansen, ledende sygeplejerske Ann Holm Julius og koordinerende sygeplejerske Karina Pontoppidan fra børneafdelingen. Foto: Tue Sørensen
Gamle tegninger blev til en malebog, der blev til en plakat. Nu bliver plakaten solgt til støtte for børneafdelingen på Sydvestjysk Sygehus.

Velgørenhed: Tegningerne kunne være endt i en skuffe, men i stedet hang Dennis Lund Hansen dem op derhjemme. Det var et malebogsprojekt, der aldrig blev ført ud i livet. Og så blev projektet alligevel til noget, da en veninde så billederne af Dennis Lund Hansens sjove og mærkelige dyr, og hjalp ham med at blive malebogsforfatter.

"Laksen skitser" hed malebogen, der blandt andet blev uddelt gratis fra Ugeavisen Esbjergs lokaler. Og der fulgte en opfordring med bogen - der bad folk om at sende malede billeder fra bogen, så de kunne ende som en plakat.


Vi er ikke en almindelig sengeafdeling, hvor der bare skal være en seng og et fjernsyn, vi er også afhængige af, at der er adspredelse til børnene, siger hun.

Ann Holm Julius, afsnitsledende sygeplejerske på børneafdelingen


Nu er plakaten blevet til virkelighed. Bogens forside er blevet farvelagt med tegninger indsendt fra de uddelte malebøger, og plakaten kommer nu til at gøre en forskel på børneafdelingen på Sydvestjysk Sygehus. I første omgang skal plakaten sælges til den nette sum af 50 kroner, og i den forbindelse har Mark Mikkelsen, der er indehaver af Esbjergs fire Guldægget-butikker meldt sig.

- Jeg blev spurgt, hvordan man smartest får 100 plakater ud. Så sagde jeg, det smarteste ville være, at man solgte plakaterne i vores butikker. Hver gang vi sælger en plakat, lægger vi en 50’er oveni. Det gør vi af to årsager. Jeg har selv en datter på fire, og når man er forælder, så er børnene bare første prioritet. Når en kunstner så laver et stykke gratis arbejde, vil vi gerne bakke op om det, og så synes jeg, det er et flot stykke arbejde, siger Mark Mikkelsen.

Annonce

Glad for tiltag

På Sydvestjysk Sygehus er afsnitsledende sygeplejerske Ann Holm Julius glad for, at der bliver tænkt på børnene på afdelingen.

- De donationer er altid kærkomne, for vi er ikke en almindelig sengeafdeling, hvor der bare skal være en seng og et fjernsyn, vi er også afhængige af, at der er adspredelse til børnene, siger hun.

Netop nu er afdelingen i gang med at lave et nyt legerum, og det er blandt andet sådanne tiltag donationer gør muligt.

Dennis Lund Hansen er glad, at han får muligheden for at støtte en god sag, men malebogen med de mærkelige dyr er blevet til mere end et kunst- og velgørenhedsprojekt. Efter den første malebog blev omtalt i avisen, blev Dennis Lund Hansen kontaktet af den lokale engros leverandør Haahr & Co, der ville sætte malebogen i produktion. I dag er den blevet trykt i 4800 eksemplarer i A4-størrelse, og de første 1200 eksemplarer er allerede solgt - blandt andet til Esbjergs to Superbrugsen-butikker.

- Jeg synes, jo det er sjovt. Det er fedt, at den kommer udover kommunegrænsen, siger malebogskunstneren, der mest tegner for sin egen skyld.

- Jeg kan jo godt lide at tegne, og jeg vil altid blive ved med det, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

25 år hos Bauhaus

Annonce