Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Poet satser pensionen og går all-in på sit forlag

Erik Trigger Olesen kom i november sidste år med sin digtsamling "Rovmåne". I år udsender han to bøger og vil udvide aktiviteterne på sit forlag Anarki. Arkivfoto: Niels Husted
Erik Trigger Olesen er blevet tildelt 100.000 kroner i arbejdslegat af Statens Kunstfond, og de bliver straks brugt på at speede aktiviteterne op i forlaget Anarki.

Sats: Esbjerg-digteren Erik Trigger Olesen har gennem 30 år demonstreret, at han kan noget med ord. Og det sætter Statens Kunstfond pris på ved den sidste uddeling af midler. Den tidligere havnearbejder har netop modtaget et arbejdslegat på 100.000 kroner, og den 61-årige forfatter ved allerede nu, hvad pengene skal bruges på.

- De skal bruges til at polstre mig økonomisk på den rejse, jeg nu har begivet mig ud på. Sidst på året kommer jeg med to børnebøger. ”Onkel Aages indre tåge” og ”Jes og skelettet i skabet”, og samtidig vil jeg i endnu højere grad give mig i kast med at udgive andres bøger på mit forlag Anarki, siger han.

Kender til kvalitet

- Jeg bilder mig selv ind, at jeg ved noget om, hvad der er godt og skidt. Jo ældre man bliver, jo mere ved man om kvalitet. Jeg har trods alt været i branchen i 30 år og har lært en masse undervejs. Om det, der virker, og det, der ikke gør. Og ikke mindst om hvordan man skal behandle hinanden.

- Jeg orker ikke at kæmpe mod de store forlag, hvor en eller anden redaktør kan trække en sag i langdrag. Det er livet for kort til, har jeg erfaret. Det sker så meget her i området, at jeg godt tør tage kampen op mod forlagene. Ikke at jeg vinder noget som helst ved det, men jeg har en ambition om, at der godt kan skabes ting og sager udenfor de bonede gulve i København

- Jeg har lavet aftaler med en hel masse mennesker, jeg stoler på. Jeg har kontakt til en redaktør, grafikere og en masse andre, der er involveret i processen med at udgive bøger, så jeg føler mig godt rustet, siger Erik Trigger Olesen.

Han havde, inden at den dejlige besked fra Statens Kunstfond kom, besluttet sig for, at det var nu, der skulle satses.

Min bankmand mente, at jeg burde vente med at røre mine pensionskroner, til jeg blev 68.

Erik Trigger, forfatter og forlagsdirektør

Han har hævet en pæn portion af sin pensionsopsparing, hvilket man godt kan, når man er selvstændig. Enmandsforlaget er lavet om til et Aps, og der er grønt lys for det.

Annonce

Guldrandet død

Hvor meget han har at lege med, vil han ikke helt ud med.

- Økonomi, det er ikke noget, gamle havnearbejdere snakker om. Jeg har lidt tilbage, men det er et stort sats. Min bankmand mente, at jeg ville have pænt med penge i graven, hvis jeg døde i morgen, og jeg i al fald burde vente til, jeg blev 68.

- Men så måtte jeg jo bare sige, at der er ingen, der ved, hvad situationen er til den tid, og man kan jo have ændret prioriteter til den tid. Men lige nu føler jeg, at det er det, jeg skal, og tiden er inde til et stort sats, så det er det jeg gør.

- Jeg tror på, at der kan laves en forretning på det. Jeg fornemmer, der er så meget grøde her i området indenfor alle mulige kreative området, så hvis det ikke skulle være nu, så ved jeg ikke, hvornår det så skulle være, siger Erik Trigger Olesen.

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Installation og superhits

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Cecilie valgte Da Vinci: Der er mange flere hænder oppe i timen

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Elever er enige: Sport i skoletiden gør os bedre til at lære

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Der snakkes lidt i hjørnerne: Er profilklassen blevet folkeskolens favoritbarn?

Ugeavisen Esbjerg

Har Esbjerg-skoler fundet opskriften på succes? Her er Esbjergs mest populære skoleklasser

Ugeavisen Esbjerg

Kalder alle mødre: I Esbjergs Mødregruppe hjælper mødre andre mødre. Det bliver ikke smukkere

Ugeavisen Esbjerg

Musikere får kunstnerhjælp til øvelokaler

Ugeavisen Esbjerg

Restaurant bygger om for millioner: Imens kan kunderne tage i nummer to

Ugeavisen Esbjerg

Tøjbutikken flytter i boghandel og dobler op på plads

Annonce