Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Politikere i afmagt over autocamper-klager

Et udpluk af de billeder som Sædding Fovrfeld Lokalråd har sendt til politikerne. Privatfoto
Man må ikke campere på en parkeringsplads. Alligevel er det et vanligt syn med overnattende gæster i autocampere langs strandvejen. Nu har flere klaget til kommunen.
Annonce

Campingliv: De danske veje vrimlede med autocampere sommeren over. I aften- og nattetimerne var autocamperne i stort antal at finde på parkeringspladser - også i Esbjerg, hvor det blandt andet er blevet bemærket af Danmarks Naturfredningsforening (DN) og Sædding Fovrfeldt Lokalråd.

Og der hører autocamperne ikke hjemme som overnattende gæster, mener man i de to foreninger, der derfor har bedt politikerne om at kigge på sagen.

”Vi er af den opfattelse, at Esbjerg Kommune, bør rette henvendelse til det lokale politi, for at få dem til at få P-reglerne overholdt, således P-pladserne anvendes til formålet og ikke til overnatning …”, har Sædding Fovrfeld Lokalråd blandt andet skrevet i en henvendelse til byrådet, hvori lokalrådet også har vedhæftet en hel stribe billeder af autocampere blandt andet på p-pladsen ved de fire hvide mænd, mens DN har klaget over overnattende gæster på parkeringspladser i Marbæk.

Annonce

Toiletter og affald

- Det kan ikke være rigtigt, at turister, der besøger Esbjerg, bliver mødt af affald og autocampere. Man skal ikke udsættes for det her. Problemet med de autocampere er blandt andet, hvordan de parkerer, men man har også lukket flere toiletter langs Ho Bugt. Så kommer de med deres autocampere. Hvor tror du, de går hen og forretter deres nødtørft, og hvor kommer de af med affaldet fra deres tørklosetter, som er fyldt med giftstoffer, spørger Lise Retbøll, formand for Sædding Fovrfeld Lokalråd.

I sidste uge diskuterede politikerne i kommunens teknik- og byggeudvalg sagen, men i første omgang kunne de ikke komme klagerne i møde. Parkeringspladserne langs strandvejen er nemlig ikke tidsbegrænsede.

- Hvis du bare holder ind, er det en parkering. At du så gør det i 20 timer, kan vi ikke blande os i. Så skal vi ud i at lave tidsbegrænsede parkeringer, forklarer udvalgsformand Søren Heide Lambertsen (V), der har haft sin forvaltning til at kigge på juraen i sagen.


Det bliver ikke sidste gang, vi kommer til at drøfte det, for det forstyrrer naturen, og der kommer kun flere autocampere.

Søren Heide Lamberts (V), formand for teknik- og byggeudvalget


- Vi er gået i tænkeboks for at blive enige om, hvad vi skal gøre. Folk er velkomne til at komme med indspark. Vi synes bare ikke, det er det rigtige værktøj i kassen, siger han.

Det altså lovligt at parkere i en autocamper på en parkeringsplads, men man må ikke campere. Det sidste er netop, hvad der sker, mener indehaver af Esbjerg Camping, Lars Bendixen:

- Når de både har stole ude, parabolen fremme og en grill, så er det ikke bare en parkering, siger Lars Bendixen og kommer med en opfordring til politikerne:

- De kan jo begynde med at sætte campering forbudt skilte op, siger han.

Loven siger ...

Det er tilladt at benytte et parkeret køretøj, som en autocamper til overnatning på rastepladser og vejarealer, hvor der ikke er skiltning om tidsbegrænset parkering. Det er kun, hvis det kan betegnes som campering, at det vil være forbudt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Det bliver i familien

Annonce