Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Politikere reagerer: Ytringsfrihed kommer på dagsordenen

Sagen om ytringsfrihed er ikke et udtryk for en syg kultur, mener både borgmester og udvalgsformand.

Annonce

Tre politikere og to af Esbjerg Kommunes direktører mødtes mandag formiddag for at diskutere mundkurvesagen. Og selvom der er delte meninger om, hvorvidt sagen er udtryk for en syg kultur i kommunen, så bliver der nu handlet.

- Vi vil på et kommende økonomiudvalgsmøde arbejde videre med medarbejdernes ytringsfrihed. Udvalget fik allerede fra morgenstunden en orientering om den konkrete sag. Medarbejderne skal selvfølgelig ikke være i tvivl om, at de må ytre sig og vide, at de selvfølgelig har ytringsfrihed, siger Diana Mose Olsen (SF), formand for kommunens børne- og familieudvalg.

Hun havde før mødet taget kontakt til flere deltagere til det omtalte tema-møde, og der er efter hendes informationer forskellige opfattelser af, hvordan budskabet til mødet skulle forstås.

- Jeg skal ikke kunne sige præcis, hvad der er sagt, for jeg var ikke tilstede på mødet. Jeg ville også have formuleret det anderledes, men jeg har ikke en oplevelse af, at vi generelt har medarbejdere, der ikke tør henvende sig, siger Diana Mose Olsen.

Havde håbet på mere
På mødet mandag formiddag blev det endvidere aftalt, at de kommunalt ansatte bliver orienteret om deres ret til at bruge ytringsfriheden via et nyhedsbrev, og Anne Marie Geisler Andersen (R) er glad for, at der bliver reageret.

- Det var godt, at der blev holdt et møde, og det er godt, at der bliver handlet på det. Jeg havde håbet, man tog det mere alvorligt, for jeg synes stadig, man forsøger at bortforklare det, siger hun.
Esbjergs borgmester

Jesper Frost Rasmussen mener ikke, at mundkurvesagen er udtryk for en syg kultur i Esbjerg Kommune. Han understreger, at han har tillid til den kommunale ledelse, men han slår også fast, at de ansatte i kommunen selvfølgelig har ret til at bruge deres ytringsfrihed.

- Nogle har fået en opfattelse af, at de ikke må ytre sig, men det er ikke sådan, det forholder sig. Derfor bliver det også løftet op i økonomiudvalget, og så arbejder direktionen videre med det. Det handler ikke om at udstille, at nogle har gjort en fejl, det handler om at tage fat i det, der er sket, lære af det og justere fremadrettet, siger Jesper Frost Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Den uperfekte bagside

Annonce