Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Politikere vil ikke parkere familie hos Ankestyrelsen

Jeanett og Jørn Ibsgaard har børnene Lucca, ni år, og Niclas, 14 år, der begge har fragilt X-syndrom, som blandt andet betyder, at de mentalt er på stadie med et tre-fireårigt barn. Foto: Tue Sørensen
Udvalgsformand Diana Mose Olsen (SF) har bedt forvaltningen om at kaste et nyt kig på sagen om familien Ibsgaard, der med to handicappede børn blandt andet fik frataget hjælp i weekenderne.

Velfærd: Jeanett og Jørn Ibsgaard stod i sidste uges udgave af Ugeavisen Esbjerg frem og fortalte om livet som forældre til to handicappede børn. Det var historien om en 14 år lang kamp mod kommunen, som for de to forældre kulminerede, da kommunen fratog dem hjælpen hver anden weekend. Det skete blandt andet med en begrundelse om, at de selv havde valgt at have deres 14-årige søn, der i hverdagene bor i et kommunalt botilbud, hjemme i weekenderne.

Nu reagerer flere politikere på historien. En af dem er Diana Mose Olsen (SF), der som formand for kommunens børne- og familieudvalg har bedt forvaltningen om at kigge på sagen endnu engang.

- Vi har lavet en politisk aftale om, at vi skal støtte op om familier i udsatte positioner. Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at støtte familierne, så de ikke falder fra hinanden. Det er det, vi politisk har sat fokus på, siger hun og understreger, at selvom sagen er sendt til Ankestyrelsen, vil det ikke blive brugt som en tidsbegrænset parkeringsplads for familien.

Annonce

- Vi kommer ikke til at vente på, at Ankestyrelsen giver en afgørelse, hvis vi kan gøre noget anderledes, så kigger vi på det nu, siger Diana Mose Olsen og understreger, at hun ikke er jurist, og at forvaltningen i deres afgørelser skal arbejde inden for lovens rammer.

Vi bliver nødt til at kunne kigge indad. Vi skal jo ikke kun give minimumshjælp, vi skal give den bedst mulige hjælp.

Michael Harbøll (S)

For mange sager

I sidste uges avis fremgik det, at Fragilt X foreningen havde sendt et brev til Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) i håb om at få hjælp til familien ad den vej, og han har nu også bedt sin forvaltning om at forklare sagen.

- Jeg kender kun sagen ud fra den mail, og det jeg har læst i avisen. Jeg kan jo godt sætte mig i de forældres sted, og det er derfor, jeg beder om at få tingene belyst. Jeg er derudover helt tryg ved at udvalget (børne- og familieudvalget red.) kigger nærmere på sagen, siger borgmesteren.

I det udvalg sidder socialdemokraternes Michael Harbøll også, og han har også bedt om en redegørelse af sagen, fordi han har svært ved at se en logik i de afgørelser, der er truffet.

- Det lugter næsten af, at man prøver at straffe familien, fordi de tillader sig at klage, så jeg er meget spændt på, hvad vi får af forklaring. Jeg må bare sige, at Esbjerg Kommune har en uheldig historik, og vi har alt for mange sager, der bliver omgjort, systemet er til for borgerne, det er ikke omvendt, siger Michael Harbøll.

Netop antallet af klager til Ankestyrelsen og det faktum, at familien Ibsgaard allerede en gang havde fået medhold i en sag dér, var blandt grundene til, at Radikale Venstres Anne Marie Geisler Andersen gennem længere tid havde forsøgt at hjælpe familien. Nu glæder hun sig over, at flere politikere vil det samme.

- Jeg er glad for, at der er opbakning til at kigge det igennem igen igen, men jeg håber, at vi også får kigget området efter i sømmene, så så mange ikke skal gå til Ankestyrelsen. Vi er simpelthen nødt til at blive bedre til at lære af vores fejl, siger hun.

Debat om sagen

På Ugeavisen Esbjergs Facebook-side har historierne om familien Ibsgaards kamp mod kommunen skabt røre. Her er et udpluk fra debatten:

Bente Grænge Surel Hansen skriver:

"Det er usmageligt. Man er hårdt ramt i forvejen, når man har et handicappet barn. Tænk at forældre bliver straffet for at ville være sammen med deres barn ..."

Bettina T. Lau Betancor skriver:

"Ja der var engang de havde gjort deres arbejde, hvis de havde overholdt loven, nu har de gjort det, hvis de har overholdt budgetterne. Tænk sig."

Rebekka-Liv Schmidt skriver:

"Det ER en ommer."

Karen Herold Laugesen skriver:

"Hvordan kan det være, at kommuner altid tager hjælpen fra mennesker, der ligger ned i forvejen?"

Jette Møller Hansen skriver:

"Selvfølgelig skal drengen da have mulighed for at komme hjem til sine forældre i weekenden. Selvfølgelig skal forældrene have den hjælp det kræver ..."

Kathrine Brock-Nielsen skriver:

"Desværre ikke overraskende med dårlig sagsbehandling og fejl fra kommunen, hvor der ikke bliver lyttet til behovet. Det må handle om kroner og øre ..."

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

LA-spids: - Vi skal selv tage større ansvar

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Musik og debat om Højskolesangbogen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

De unges klimafrygt blev hørt

Ugeavisen Esbjerg

SVS ansætter ny klinisk lektor i blodpropsygdomme

Ugeavisen Esbjerg

Blue Water på opkøb i Canada

Ugeavisen Esbjerg

Fantasyfestival for fulde huse

Ugeavisen Esbjerg

Politikerne drejer nøglen om hos Headspace i Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Lørdag rammes Fanø af et kritisk olieudslip

Ugeavisen Esbjerg

Folketingets Præsidium fik meget med hjem

Ugeavisen Esbjerg

Enorm energi: Nu er de trætte, men tilfredse

Ugeavisen Esbjerg

Byhistorisk Arkiv ikke en del af budgetaftalen

Ugeavisen Esbjerg

Blod-is og marcipanæbler

Ugeavisen Esbjerg

Tre ildsjæle svedte bravt i kampen mod Sclerose

Ugeavisen Esbjerg

Skolemesterturnering med 223 hold

Ugeavisen Esbjerg

Hårdt ramt familie donerer 100.000 til kamp for de sygeste

Ugeavisen Esbjerg

20 års jubilæum i de franske alper

Ugeavisen Esbjerg

Så er det finaletid på Granly Speedway Arena

Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg Havn - tegning og akvarel

Ugeavisen Esbjerg

200.000 kroner til Recovery Bulls

Ugeavisen Esbjerg

Nye pædagogiske assistenter

Ugeavisen Esbjerg

ETAC løbet med Ombold blev kæmpe succes

Ugeavisen Esbjerg

Datter af en alkoholiker

Ugeavisen Esbjerg

Virkeligheden overhaler fantasien

Annonce