Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Politisk opbrud på Fanø

Sofie Valbjørn gav sig selv en vanskelig begyndelse som borgmester ved at springe fra en konstitueringsaftale. Den manøvre har præget Fanø Byråds klima lige siden, hvor det ofte har været svært at finde konsensus. Foto: Tue Sørensen
Annonce

I søndagens udgave af JydskeVestkysten meddelte Sofie Valbjørn, at hun ikke genopstiller som borgmester for Fanø Kommune.

- Jeg står alene med den måde, jeg vil lave politik på, fortæller hun til avisen og konkluderer, at efter tre år, er det ikke lykkedes hende at rykke "en millimeter" på den politiske bane i byrådet.

Samme søndag meldte Kristine Kaas Krog fra Fanø Lokalliste ud på sin Facebook-profil, at også hun stopper i politik på Fanø efter to byrådsperioder og otte år. Kristine Kaas Krog var Fanøs kommende borgmester efter valget i november 2017.  Konstituerings-aftalen med seks underskrifter ud af de 11, der var valgt til byrådet på Fanø, var på plads, men efter 18 dage sprang Alternativets Sofie Valbjørn fra aftalen og blev selv borgmester.

- Jeg har haft lange og svære overvejelser omkring min eventuelle genopstilling, men jeg har endeligt besluttet i grundig dialog med mine tætte relationer, at jeg ikke genopstiller, skriver Kristine Kaas Krog på Facebook.

Hun ønsker ikke at kommentere sin beslutning yderligere.

Annonce

Radikale vil til

Mandag aften meddelte gymnasielærer Olav Husted Nielsen fra Vestjysk Gymnasium samt Frank Jensen, specialkonsulent i økonomistyring ved Sikkerhedsstyrelsen, at de er klar til politisk arbejde på Fanø for Radikale Venstre.

- Der er brug for politisk nytænkning på Fanø for at fastholde og udvikle de fantastiske vilkår, vi har på øen. Med henblik på kommunalvalget til november er vi en gruppe, der ønsker at bidrage positivt til det politiske arbejde ved at opstille for Radikale Venstre, siger Olav Husted Nielsen og Frank Jensen.

Blandt mærkesagerne er at sikre det gode familieliv, herunder sammenhæng mellem institutioner, kultur- og foreningsliv. Økonomistyring med rettidig omhu, udvikling af Fanø i en bæredygtig retning samt videreudvikling af et godt erhvervsklima med udgangspunkt i dialog.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Gå i klub på nettet

Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Annonce