Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Radikale Venstre ønsker gode forhold for alle børn og familier

Ugeavisen Esbjerg bragte 6/1 en artikel, hvor en række Venstrefolk, herunder Britta Bendix fra Børne- og Familieudvalget, kritiserede Socialdemokratiet for at have forbudt private daginstitutioner at trække profit ud.

Michael Harbøll med flere fra Socialdemokratiet argumenterede ugen efter for, forbuddet sikrer, at pengene går til børnene. Minimumsnormeringerne bruges som eksempel, hvilket undrer os meget. For hvis man ville, kunne man vel fra starten have sikret dette ved at lade de lovbundne minimumsnormeringer gælde også for de private daginstitutioner? Dette har Socialdemokratiet os bekendt været imod. Det virker lidt som et ideologisk korstog, når man ikke blot forbyder eksisterende institutioner at trække profit ud, men fremadrettet helt forbyder oprettelsen af nye private daginstitutioner.


Annonce

De private tilbud ikke blot øger valgmulighederne, de dækker til tider også et behov, som det offentlige ikke kan dække.

Fra læserbrevet


I Radikale Venstre er vi på linje med Venstre, når Ulla Tørnæs (V) udtaler, at ingen skal: ”score millioner på offentlige tilskud”. Men vi finder det godt med et bredt udbud af daginstitutionstilbud, hvorfor vi ikke ser grund til ligefrem at forbyde private daginstitutioner. Vi er heller ikke helt så bekymrede for kvaliteten, som Socialdemokratiet tilsyneladende er. De private institutioner skal både leve op til lovgivning og kommunale regler på området - for eksempel om personalesammensætning. Hev de en masse penge ud på bekostning af indhold og kvalitet, ville forældre næppe vælge at benytte dem. De private tilbud ikke blot øger valgmulighederne, de dækker til tider også et behov, som det offentlige ikke kan dække. Her i Esbjerg gælder det blandt andet. pasning døgnet rundt, hvilket nogle forældre har brug for.

I Radikale Venstre arbejder vi for gode forhold for alle børn og familier. Derfor er vi glade for, at det trods alt lykkedes at sikre, at minimumsnormeringerne nu kommer til at gælde for alle børn, også dem der går i en eksisterende privatinstitution. Men vejen derhen havde vi gerne set, havde været en anden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kriminaliteten er faldende

Annonce