Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Rekord: Esbjerg-virksomheder runder en million kroner til Danmarks Indsamling

Virksomhederne bag Esbjergpuljen. PR-foto
Når Esbjerg i år er vært for Danmarks Indsamling, så sikrer 17 lokale virksomheder og fonde den største lokale virksomhedsdonation samlet set fra en værtsby. Tilsammen har de indsamlet over én million kroner.

Velgørenhed: Når Danmarks Indsamling den 29. januar ruller over skærmen, bliver det med en ny rekord. I værtsbyen Esbjerg er 17 lokale virksomheder og fonde gået sammen og har tilsammen indsamlet over én million kroner, Esbjergpuljen, som går ubeskåret til Danmarks Indsamling. Dette er den største fælles indsats af erhvervslivet i en værtsby i Danmarks Indsamlings historie.

- Hatten af for de 17 organisationer, der står bag Esbjergpuljen. Listen over organisationer tæller mange forskellige typer af virksomheder og fonde, og det er bemærkelsesværdigt, hvordan den gode sag får organisationer til at stå sammen på tværs af forretningsområder. Jeg håber, at deres engagement kan inspirere til endnu flere lokale initiativer, som bakker op om at gøre Danmarks Indsamling 2022 til noget helt særligt, når Esbjerg er værtsby, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen i en pressemeddelelse.

Sammenhold

De 17 virksomheder og fonde har hver doneret et beløb til puljen, og nogle har suppleret med interne tiltag blandt medarbejderne, som har haft mulighed for at øge det samlede donerede beløb gennem konkurrencer og andre indsatser. For eksempel har medarbejderne hos Sagro mulighed for at indsende et billede med et hjerte, og for hvert modtaget billede donerer virksomheden yderligere 100 kroner.

- Esbjerg har tradition for at stå sammen, når det gælder. Og det er Esbjergpuljen et bevis for. Mange børn verden over mister muligheder og i sidste ende håb, som konsekvens af coronakrisen. De har ikke samme sikkerhedsnet og tryghed, som vi har i Danmark. Derfor er det netop så vigtigt, at vi kan samle os og bidrage til at give håbet tilbage til børnene. Jeg er rigtig stolt over, at vi som by, kan være med til det, og det beviser blot, at når sagen er god, så står vi sammen i Esbjerg, siger Susanne Nordenbæk, direktør hos Business Esbjerg, som i samarbejde med erhvervslivet i Esbjerg arbejder for at skabe de bedste vilkår for virksomheder og erhvervsdrivende i kommunen.

Annonce

Coronakrisens børn

Donationerne til Danmarks Indsamling går igen i år til coronakrisens børn, og det er første gang nogensinde i Danmarks Indsamlings historie, at det samme tema gentages. Konsekvenserne af pandemien gør det desværre nødvendigt. I 2020 steg antallet af alvorligt fattige for første gang i 20 år. Ifølge FN er op mod 124 millioner mennesker blev skubbet tilbage i ekstrem fattigdom, og skolelukningerne har haft så store konsekvenser, at FN mener, at børnenes manglende læsefærdigheder får katastrofale konsekvenser for en hel generation.

- Danskerne har i de tidligere år vist et stort overskud og hjerte, alene sidste år donerede danskerne 120 millioner kroner, derfor er jeg fortrøstningsfuld. Med danskernes donationer kan vi sikre, at børnene i trængte dele af verden får adgang til rent drikkevand, at de får uddannelse og beskyttelse, at der er en læge, der kan hjælpe, og en voksen, der kan give dem den omsorg, de har brug for, forklarer Mulle Juul Korsholm, der er formand for Danmarks Indsamling.

Danmarks Indsamling

De 17 virksomheder og fonde, der står bag Esbjergpuljen er:

Deloitte Esbjerg, Esvagt A/S, EY Esbjerg, HARCO Heavy Lifting A/S, Jyske Bank, Kids-world, Kirk Larsen & Ascanius - Advokatfirma, MacArtney A/S, Musikhuset Esbjerg, SAGRO I/S, Semco Maritime A/S, Sports Connection ApS, TotalEnergies, TripleNine Group A/S, Valsemøllen A/S, Viking Life-Saving Equipment A/S og Claus Sørensens Fond.

I hele januar måned foregår et væld af indsamlingsaktiviteter i hele Danmark fra børn, der gør gode gerninger til løbeklubber, der går og løber for det gode formål og meget, meget mere. Se alle aktiviteterne på danmarksindsamling.dk.

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Berglund har ikke haft fodboldstøvler på i 12 år: Så scorer han på sin første berøring

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg-legender retter skarp kritik mod EfB-ejere: - Det er imponerende, at man på så kort tid kan smadre det hele

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Jorden rundt med fodbold i tasken og SGI i hjertet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Esbjerg

Nyt i Broen: Dobbelt op på lingeri

Ugeavisen Esbjerg

På fredag går golfere 18 huller for de hjemløse

Ugeavisen Esbjerg

Sådan er esbjergensere: Direktørens kærestebrev til Esbjerg er nået ud til 292.000

Ugeavisen Esbjerg

Installation og superhits

Ugeavisen Esbjerg

Cecilie valgte Da Vinci: Der er mange flere hænder oppe i timen

Ugeavisen Esbjerg

Elever er enige: Sport i skoletiden gør os bedre til at lære

Ugeavisen Esbjerg

Der snakkes lidt i hjørnerne: Er profilklassen blevet folkeskolens favoritbarn?

Annonce