Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Samarbejde var blot 24 timer gammelt, da den første tyv blev taget på fersk gerning

Lasse Østergaard-Jensen (til venstre) og Kim Andersen foran en af de kameramaster, der hjalp med at fange en tyveknægt i sidste uge. Foto: Privat
Under 24 timer efter to esbjergensiske virksomheder indgik et nyt samarbejde om områdesikkerhed, blev den første tyv pågrebet.

Sikkerhed: De to lokale sikkerhedsvirksomheder Inter Security ApS og Site-Security A/S indgik forleden et nyt samarbejde, så Inter Security, der indtil nu været et traditionelt døgnvagt selskab, fremover vil kunne tilbyde dets kunder den teknologi, service og hardware, som Site-Security har udviklet.

Site-Security er specialister i aktiv overvågning og producent af kameramaster, der opsættes på udendørs områder i hele Danmark og sender liveoptagelser til Site-Securitys egen bemandede vagtcentral.

- For os giver samarbejdet rigtig god mening. Udover at vi får en profit fra hvert abonnement, så satser vi på, at det vil give os flere vagtudrykninger. Varslingen fra en bemandet vagtcentral er jo først reelt noget værd sammen med truslen om at en fysisk vagt vil dukke op, fortæller Kim Andersen, der er medejer af Inter Security.

Annonce

Han havde imidlertid ikke havde fantasi til at forestille sig, at det nye samarbejde skulle stå sin prøve så hurtigt. Onsdag i sidste uge indgik de to lokale virksomheder nemlig kontrakten, og natten til torsdag gik alarmen så. Indehaver Lasse Østergaard-Jensen fra Site-Security fortæller:

- Klokken 03.33 modtog vores vagtcentral en alarm, da vores kameramast havde spottet ubudne gæster på en af de byggepladser, vi sikrer her i Esbjerg. Vagten varsler personen og tænder for sirenen. Eftersom personen ikke forlader byggepladsen, kontakter vores vagt omgående Inter Security, der kort efter pågriber personen på pladsen.

Civil anholdelse

Det var Kasper Pedersen, vagt ved Inter Security, der hurtigt var på byggepladsen i Ådalen.

- Få sekunder efter jeg får opkaldet fra Site-Security, kører jeg ud til byggepladsen. Kvinden er stadigvæk på pladsen, og derfor laver jeg en civil anholdelse af hende samt tilkalder politiet, fortæller Kasper Pedersen og fortsætter:

- På sig havde kvinden blandt andet ansigtsmaske, handsker og forskelligt værktøj. Det er ikke ualmindeligt at finde den slags ting på en tyveknægt. Fordi vi nåede at pågribe kvinden inden et tyveri fandt sted, så kunne hun ikke sigtes.

Men selvom episoden ikke fører til en sigtelse, er Lasse Østergaard-Jensen fra Site-Security stadig rigtig godt tilfreds med indsatsen.

- Det viser jo, at vores helt nye samarbejde allerede er en succes. Vi sikrer, at tyveri slet ikke finder sted, og når tyven heller ikke når at ødelægge noget, fordi Inter Security er hurtigt fremme, så har håndværkerne formentlig slet ikke oplevet noget anderledes, da de er mødt ind  den efterfølgende morgen. I stedet er de bare gået i gang med dagens arbejde, helt uden spildtid på reparationer, generhvervelser og indberetninger. lyder det fra Lasse Østergaard-Jensen.

Eftersom personen ikke forlader byggepladsen, kontakter vores vagt omgående Inter Security, der kort efter pågriber personen på pladsen.

Lasse Østergaard-Jensen, indehave Site-Security

Kim mener, at specielt for deres håndværker- og byggepladser passer løsningen med overvågning og vagt godt.

- Det er lige netop der, at den primære forskel mellem den traditionelle "døde" overvågning og aktiv overvågning ligger. I de tilfælde, hvor der er behov for, at en fysisk vagt rykker ud, vil vi med vores lokale samarbejde reducere udrykningstiden yderligere. Indenfor områdesikkerhed er tid altafgørende, fastslår Kim Andersen.

Kim Andersen på den omtalte byggeplads. I baggrunden ses en af Site-Securitys master til aktiv overvågning. Foto: Privat

Om de to firmaer

Inter Security på Gammelby Møllevej i Esbjerg har indtil nu været et traditionelt døgnvagt selskab. De tilbyder vagtservice til både private, erhverv og det offentlige.

På Smedevej i Sædding har Site-Security både fabrik, kontor og egen vagtcentral. Virksomheden er specialister i aktiv overvågning ved hjælp af kameramaster. Ved ubudne gæster indenfor sikringstiden overtager vagten styringen af masten til at anråbe ubudne gæster, tænde sirene og kraftig LED lys.

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Kalder alle mødre: I Esbjergs Mødregruppe hjælper mødre andre mødre. Det bliver ikke smukkere

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Cecilie valgte Da Vinci: Der er mange flere hænder oppe i timen

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Elever er enige: Sport i skoletiden gør os bedre til at lære

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Der snakkes lidt i hjørnerne: Er profilklassen blevet folkeskolens favoritbarn?

Ugeavisen Esbjerg

Har Esbjerg-skoler fundet opskriften på succes? Her er Esbjergs mest populære skoleklasser

Ugeavisen Esbjerg

Musikere får kunstnerhjælp til øvelokaler

Ugeavisen Esbjerg

Restaurant bygger om for millioner: Imens kan kunderne tage i nummer to

Ugeavisen Esbjerg

Tøjbutikken flytter i boghandel og dobler op på plads

Ugeavisen Esbjerg

Verdens bedste skal finde vej i Ribe og Esbjerg

Annonce