Annonce
Ugeavisen Esbjerg

SDU-studerende bygger fremtidens Business School

SDU Esbjergs erhvervsøkonomiske uddannelser er blevet en del af en ny SDU Business School, og hvis det skal blive en succes, så skal der bygges bro flere steder. Foto: MOOT
SDU Esbjergs erhvervsøkonomiske uddannelser er blevet en del af en ny SDU Business School, og forleden fik de studerende i Esbjerg helt bogstaveligt mulighed for at forme dens fremtid.

Nye tider: Uddannelser, der baserer sig på den nyeste forskning og et stærkt samarbejde med erhvervslivet.

Det er nogle af grundpillerne i den nye SDU Business School, der blev lanceret september sidste år, og som skal danne rammen om Syddansk Universitets erhvervsøkonomiske uddannelser, herunder de erhvervsøkonomiske uddannelser i Esbjerg.

Under overskriften "Let’s create the Biz Buzz" afholder SDU Esbjerg i øjeblikket to uger med Business School Days, der skal skabe opmærksomhed om den nye organisering blandt de erhvervsøkonomiske studerende. Dagene byder på en række aktiviteter, og forleden fik de studerende så lov til at bygge fremtidens lokale Business School – i LEGO.

Annonce

Ligestilling og bæredygtighed

Hvad vil det sige at være en del af en Business School? Hvilke kompetencer skal en Business School give, og hvilke værdier skal den bygge på?

Det var blandt andet nogle af de spørgsmål, de studerende gav sig i kast med.

I SDU Esbjergs loungeområde var der stablet bunker med farverigt LEGO, som de studerende kunne bruge til netop at bygge de værdier, kompetencer og oplevelser, som de gerne vil opnå som studerende på de lokale erhvervsøkonomiske uddannelser.

Legopladerne blev hurtigt fyldt med blandt andet vindmøller, skattekister, grønne buske og legofigurer, der fik vedhæftet post-it med forklaringer på, hvad de små legoklodser symboliserer. På en borg dekoreret med blomster og et lyserødt flag stod der blandt andet 'ligestilling' og 'bryde stereotyper' - to væsentlige værdier, lyder det blandt andet fra en af de studerende.

- Jeg vægter frihed. Friheden til at se ud, som man vil. Friheden i at have forskellige interesseområder og blive accepteret trods forskellighed. Jeg kan godt lide at gøre oprør mod den stereotype forestilling om, hvordan en studerende på en Business School er, fortæller Ninna Vismar Thiim, der studerer Erhvervsøkonomi, HA.

De studerende er bogstaveligt talt med til at bygge deres egen fremtidige skole og uddannelse i disse dage. Foto: SDU

Udover frihed og et opgør med stereotyper gik ord som bæredygtighed, sociale aktiviteter og fællesskab igen, mens de studerende understregede vigtigheden af, at det, de laver, har betydning, og at uddannelserne kan bruges i praksis.

- Jeg synes, det var en sjov øvelse, hvor fantasien fik frit spil. Som byggeriet tog form, kom der flere og flere ideer op, fortæller Ninna Vismar Thiim om at være med til at forme Business Schoolen.

Annonce

Bygger rammerne sammen

Selvom øvelsen var både hyggelig og social, havde den også et højere formål, understreger Malene Damsted, der er viceinstitutleder og uddannelsesansvarlig for de erhvervsøkonomiske uddannelser i Esbjerg.

De input, de studerende har givet, bliver nemlig rettesnoren for, hvordan organiseringen af den lokale Business School kommer til at se ud i fremtiden.

- Vores erhvervsøkonomiske uddannelser har stor betydning for lokalområdet. Vi uddanner akademisk arbejdskraft til et bredt spektrum af lokale virksomheder og organisationer. Derfor er jeg glad for, at de studerende tog øvelsen til sig og var med til at sætte rammerne for den lokale Business School, siger hun og fortsætter:

- Det giver os et godt fundament at arbejde videre på. Vi har stærke uddannelser i Esbjerg, og det er vigtigt, at de studerende er med til at forme dem og gøre dem endnu stærkere, så vi fortsat er tiltrækkende for nye studerende og erhvervslivet.

Annonce

Ser nu konturerne

Malene Damsted fortæller, at arbejdet med at forme Business Schoolen går fremad. Blandt andet udarbejder man en model, der skal sikre et mere målrettet og struktureret samarbejde med det lokale erhvervsliv. Noget, man begynder at kunne se konturerne af:

Vores erhvervsøkonomiske uddannelser har stor betydning for lokalområdet.

Malene Damsted, viceinstitutleder og uddannelsesansvarlig for de erhvervsøkonomiske uddannelser i Esbjerg.

- I Esbjerg har vi allerede stærke traditioner for at samarbejde med det lokale erhvervsliv, men vi vil gerne samarbejde med endnu flere virksomheder og udvide både deres og vores horisont. Det kan Business Schoolen være med til, siger hun.

Udover at bygge fremtidens Business School i LEGO, har SDU Business School Days også budt på et stort socialt arrangement, og om nogle dage får de studerende mulighed for at stille skarpt på deres kompetencer i en workshop.


Erhvervsøkonomiske uddannelser i Esbjerg

De erhvervsøkonomiske uddannelser i Esbjerg blev i september sidste år en del af en ny SDU Business School. SDU Esbjerg har tre erhvervsøkonomiske uddannelser:

Erhvervsøkonomi, HA, der er en bacheloruddannelse med tre linjer: Generel Erhvervsøkonomi, Energi Management og Sports- og eventmanagement.

Cand.merc, som er kandidatoverbygningen med to profiler: Marketing, Social Media and Digitalization og Sports and Event Management.

HD, der som deltidsstudie giver mulighed for at arbejde samtidig med, at man dygtiggør sig inden for det erhvervsøkonomiske område.

Alle uddannelser samarbejder tæt med lokale virksomheder, og der er fokus på, at de studerende arbejder med reelle og aktuelle problemstillinger i erhvervslivet.

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Kalder alle mødre: I Esbjergs Mødregruppe hjælper mødre andre mødre. Det bliver ikke smukkere

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Cecilie valgte Da Vinci: Der er mange flere hænder oppe i timen

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Elever er enige: Sport i skoletiden gør os bedre til at lære

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Der snakkes lidt i hjørnerne: Er profilklassen blevet folkeskolens favoritbarn?

Ugeavisen Esbjerg

Har Esbjerg-skoler fundet opskriften på succes? Her er Esbjergs mest populære skoleklasser

Ugeavisen Esbjerg

Musikere får kunstnerhjælp til øvelokaler

Ugeavisen Esbjerg

Restaurant bygger om for millioner: Imens kan kunderne tage i nummer to

Ugeavisen Esbjerg

Tøjbutikken flytter i boghandel og dobler op på plads

Ugeavisen Esbjerg

Verdens bedste skal finde vej i Ribe og Esbjerg

Annonce