Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Sejt: Kristian er regionens bedste til el

Kristian Køpke Sørensen med sin Regionsmester-pokal, der vidner om strøm i pæren hos Kristian.

Til dagligt løser Kristian elektrikeropgaver for Blue-Tech, men for nyligt stillede han op ved regionsmesterskaberne for elektrikerlærlinge. Og løb med førstepladsen.

Annonce

Kristian er noget ved teknikken. Faktisk så meget at han er nyslået regionsmester for elektrikerlærlinge, så jo, der er stød i den lokale lærling.

- Det var da super fedt, smiler 21-årige Kristian Køpke Sørensen, der som EUX-elev ved Rybners Tekniske Skole var blevet udvalgt af faglærerne til at repræsentere erhvervsskolen ved regionsmesterskaberne for erhvervsskoler i Region Syddanmark.

Her var Kristian oppe mod fire andre elektrikerlærlinge fra regionens øvrige erhvervsskoler med hovedforløb inden for el.

Kristian skulle montere en el-tavle, lave kanalarbejde, montere en udendørs lampe med Bluetooth styring og en indendørs lampe med PLC styring.

- Alle fik samme opgave. Det var kun frit, hvor man ville placere CEE stikket. Men det var selvfølgelig vigtigt, hvor pænt arbejde jeg lavede, og om ledningerne sad lige og så videre, siger Kristian og tilføjer:

- Vi fik 6,5 time til opgaven, og ingen blev helt færdige, men jeg nåede længst og løste opgaven bedst. Det var sådan en opgave, hvor alt bare skal klappe, hvis man skal nå det inden for tidsvinduet.

Skal nu til DM i Skills
Kristian er med sejren kvalificeret til DM i Skills, som afholdes i Bella Centret den 16.-18. januar. I sidste uge var han på brandsikringskursus, som alle de kvalificerede DM-deltagere skal deltage i, og herefter fik han det øvrige program op til konkurrencen i januar.

- Deltagerne ved DM plejer at være på en uges kursus i ugen op til konkurrencen, så det regner jeg også med, at jeg skal. Så bliver vi klædt ekstra godt på til det, vi skal arbejde med i konkurrencen, siger Kristian, der håber, at han til DM skal dyste i PLC styring.

- Og så går jeg selvfølgelig efter førstepladsen, siger han herligt bramfrit.

Svende har hjulpet
Blue-Techs direktør Carsten Christensen er meget stolt over at have udlært en så dygtig lærling.

- Det er stort for en virksomhed som vores at kunne præstere en så dygtig lærling. Uden at tage noget fra Kristians egne evner som elektriker, vil jeg mene, at det også vidner om et højt fagligt niveau hos
virksomhedens øvrige medarbejdere, siger Carsten Christensen, og det er Kristian helt enig i.

- Jeg arbejder sammen med nogle virkelig gode svende, der har lyst til at lære fra sig. De har givet mig lov til at prøve både de spændende og svære opgaver, ligesom de har været klar med en hjælpende hånd, hvis jeg har haft brug for det, lyder det fra lokale elektrikertalent.

CITAT: Vi ser selvfølgelig alle sammen frem til at følge Kristian gennem forløbet og ved konkurrencen i januar og ønsker ham alt mulig held og lykke.
Carsten Christensen, direktør Blue-Tech


FAKTA
Kristian Køpke Sørensen startede i lære hos Blue-Tech i 2016 og mangler kun sin svendeprøve for at være færdiguddannet elektriker. Fagligt har Kristian særlig interesse i arbejdet med belysningsanlæg og PLC styring. Privat flytter han til december til Vejen sammen med sin kæreste Cecilie. Efter endt læretid håber Kristian at kunne fortsætte som svend hos Blue-Tech, der er rådgivende og udførende installatører inden for elinstallation, industri, ventilation og energirådgivning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce