Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Sidste vask er snart kørt

Nok er nok og derfor har Ib Pedersen og hustruen Lone snart for sidste gang sat vaskemaskinerne i gang hos Esbjerg Vaskeri. Foto: Tue Sørensen
Sidste omgang på vaskeriet nærmer sig. Den 1. april lukker Esbjerg Vaskeri efter 65 år, og det hele begyndte – som meget andet i Esbjerg – på havnen.

Epoke: Beslutningen har været undervejs længe, men coronakrisen gjorde den på sin vis nemmere. Nok er nok, og derfor har vaskemaskinerne hos Esbjerg Vaskeri snart snurret for sidste gang. Det fortæller indehaver Ib Pedersen til Ugeavisen Esbjerg.

- Min kone, Lone, er desværre blevet ramt af sygdom og kan derfor ikke arbejde længere. Jeg er også selv klar til at gå på pension, så derfor har vi truffet beslutningen, selvom den da ikke har været nem, siger Ib Pedersen.

Anderledes kan det næsten heller ikke være, når man siger farvel til et foretagende, der har været en del af familien i over et halvt århundrede.

Det var Ib’s far, Svend Pedersen, der startede vaskeriet, som først havde til huse i Nørregade 95. I dag betjenes kunder over en bred front, men det hele begyndte faktisk allerede i 1950 på havnen, når skibene kom ind med vasketøj. I 1976 flyttede vaskeriet til Teglværksgade, da kommunen skulle bruge Nørregade 95 til at bygge Områdecenter Strandby.

- Kundegrundlaget for vaskeriet var fra begyndelsen de mange fragtskibe, der anløb Esbjerg Havn. Esbjerg Vaskeri var således også med, da olieeventyret i Nordsøen startede, og vi leverede i mange år service for alle de bemandede platforme i Nordsøen. Vi servicerede også en overgang plejehjemmene i Esbjerg Kommune, fortæller Ib Pedersen.

Annonce

Ud på en god måde

Det ene år tog det andet, og Ib Pedersen overtog efterhånden ledelsen af vaskeriet fra sin far. Kundegrundlaget blev også spredt ud over flere områder, såsom arbejdstøj til industrien, sengetøj til hoteller og institutioner samt duge til restaurationsbranchen. Udlejning blev også en del af forretningen.

- På et tidspunkt var vask af indsugningsposer til industrien også et stort produkt. Og mange af de kunder, som vaskeriet har i dag, har vi haft i 30- 40 år, siger Ib Pedersen.

Esbjerg Vaskeri har altid været familieforetagende, da Svends hustru, Lilly, også altid har arbejdet sammen med hendes mand. De gik også på pension sammen, og de gik begge bort sidste år efter henholdsvis 87 og 92 år.

Lone, Ib Pedersens kone, har også været en stor del af Esbjerg Vaskeri, men kan som nævnt desværre ikke arbejde længere.

- Så efter mange, mange gode år i vaskeribranchen har vi valgt at sige stop nu. Vi ville gerne ud af det på en måde, som vi selv ønskede, og coronakrisen har på sin vis gjort beslutningen nemmere. Esbjerg Vaskeri lukker derfor den 1. april, hvorefter vi vil nyde at have tid til andre ting. Men lidt tøj skal der jo stadig vaskes, smiler Ib Pedersen.


Esbjerg Vaskeri lukker derfor den 1. april, hvorefter vi vil nyde at have tid til andre ting.

Ib Pedersen, indehaver Esbjerg Vaskeri
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

25 år hos Bauhaus

Annonce