Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Sigridfondens populære malebøger: Nu er der trykt yderligere 50.000

Først blev der trykt 5.000. Så 20.000. Og nu er yderligere 50.000 på vej ud til landets sygehus. Lille malebog er blevet stor succes.

Annonce

I marts sidste år var Sigrids far, Henrik Brøndum Thygesen, på besøg hos salgschef Lars Rask og Grafisk Trykcenter. Her skulle de sammen kigge på de 5.000 nye malebøger i pixibogstørrelse, som Sigridfonden (se faktaboks) ville donere til landets sygehusafdelinger, hvor indlagte børn, unge og deres søskende med.

5.000 var godt nok mange, mente Henrik, mens han håbede, at det var noget, som sygehuse og sygeplejersker kunne se en idé i.

Allerede i september måtte Kasper Vorup og Henriette Damm Rossen, begge bestyrelsesmedlemmer i Sigrid Fonden, så atter forbi Lars Rask, der stod klar med en palle og ikke færre end 20.000 nye malebøger.

- Malebøgerne er simpelthen blevet taget helt ekstremt godt imod af personalet på sygehusene. Alle 5.000 bøger er faktisk allerede væk, så vi var nødt til at gøre noget, smilede Kasper Vorup glad og rettede en stor tak til Grafisk Trykcenter som havde hjulpet med grafikerhjælp, arbejdstid, papirvalg og anden assistance og til lokale Mentor IT, som havde haft tegnebogen oppe af lommen for at støtte det gode initiativ økonomisk.

Gul skildpadde og raket
Og i sidste uge stod de der så igen. Kasper og Henrik. Lars Rask. Sara Thorup og Martin Valkær fra Mentor IT. Denne gang for at hente intet mindre end 50.000 nye malebøger, som denne gang har fået en opgradering med fire forskellige farver samt små historier under de motiver, der kan farvelægges.

- Det er helt vildt. Jeg er virkelig glad for det liv, som de her små bøger har fået. Det havde jeg virkelig ikke set komme, smiler Henrik.

Blandt dem der allerede har fået glæde af de små bøger, er Emilie Valkær på fem år, der for nylig har fået en lillebror. Han hedder Ebbe og kom til verden 11 uger tidligere end termin, og det betød 12 dages indlæggelse på sygehuset.

- Den har været rigtig hyggelig at tegne i. Det er kedeligt på sygehuset, men så har jeg malet en gul skildpadde og et hus i bogen. Far er bedst til at tegne rumraketten, fortæller Emilie, mens far Martin smiler og erkender, at den der med rumraketten er god nok.

- Jeg vidste faktisk slet ikke, at vi hos Mentor IT havde støttet de her bøger, før vi sad og malede i dem på sygehuset. Det gør mig virkelig stolt, må jeg indrømme. Også når jeg har oplevet, hvor stor og konkret en gavn de har været for Emilie og hendes storebror i den tid, hvor vi har været indlagt med Ebbe, fortæller Martin, mens Lars Rask ved siden af står og smiler:

- Ja, det glæder jo virkelig en gammel trykkers hjerte, at sådan en lille tryksag i 2020 kan gøre så stor glæde og gavn. Derfor er vi også virkelig stolte af at kunne give en hånd med i det her. Og hvem ved, måske er der brug for 100.000 næste gang, ler Lars Rask.

FAKTA OM SIGRIDFONDEN
Da lille Sigrid blev født, havde hun noget, der mindede om en fod, siddende ud fra halebenet. Et såkaldt teratom. Blot tre dage gammel blev teratomet opereret væk, men operation, indlæggelser, scanninger, blodprøver, kontrolbesøg og andet har krævet utallige timer på sygehuset for Sigrids forældre Henrik og Maja. Men også for deres to ældste døtre. Her så Henrik og Maja, at mange af de aktiveringsmuligheder, der er på sygehusene, både er slidte og ikke altid lige anvendelige. Det var imidlertid afgørende for dem, at de to store piger forbandt sygehusbesøgene med noget positivt og et sted, de havde lyst til at komme. Det var her, de første tanker om at kunne gøre en forskel begyndte. Det blev for godt to år siden til Sigridfonden, der er en 100 procent non-profit organisation. Henrik Brøndum Thygesen arbejder som key acccount manager i Esbjerg, mens Maja er sygeplejerske i Kolding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kandidat: Hende kan man have tillid til

Annonce