Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Skal vi snart i kirke?

50 børn var inviteret til koncert i Hjerting Kirke af Barndrømmen, der tidligere har holdt corona-koncerter i Esbjerg. Koncerten er med Orgelgak - en duo bestående af den New Zealandske skuespiller Nathan Meister og danske organist Katrine I. Kristiansen. Foto: Tue Sørensen
Orglet blev levende, da 50 skolebørn besøgte Hjerting Kirke, hvor den musikalske duo Orgelgak underholdt.
Annonce

Koncert: Børn venter pænt på bænkene i Hjerting Kirke. De har ingen anelse om, hvad der venter dem. For der i kirken, hvor de fleste børn har prøvet at sidde utålmodige, sker der snart noget helt forunderligt. Kirkeorglet bliver levende, og børnene skal ud på en rejse.

Den begynder med tema-melodien til Indiana Jones, og den New Zealandske Nathan Meister giver den på bedste Harrison Ford vis som opdagelsesrejsende.

Annonce

Død på kirkegulvet

Han taler med orglet, og børnene hjælper ham. Og de kan sige, når lydene er sørgelige eller uhyggelige - som noget fra Dracula. Og så er der western-musik, og en dreng melder sig som hjælper, men han bliver ramt under en revolverduel, og han dør der midt på kirkegulvet, slået ihjel af et skud fra orglet.

Det kan være enormt morsomt at gå i kirke, fandt børnene ud af, da de var inviteret til koncert i Hjerting Kirke. Foto: Tue Sørensen


Der er mange skoler og børnehaver, der hungrer efter kulturrige oplevelser for tiden. Det mærker vi i Barndrømmen tydeligt.

Dorthe Foged, stifter af Barndrømmen


Og alle børnene er med, og de klapper og griner, og i kirken sidder Dorthe Foged, der som stifter af Barndrømmen er rejsende i kulturoplevelser til børnene, og smiler.

- Kulturoplevelser er ikke kun noget, det er rart at være med i, noget der løfter og begejstrer. Det er også noget, hvor man finder nye ressourcer, livsmod og troen på, at man er noget værd. Der er mange skoler og børnehaver, der hungrer efter kulturrige oplevelser for tiden. Det mærker vi i Barndrømmen tydeligt, og derfor er det glædeligt, at vi kan invitere børn fra Bohr Skolen til en særlig oplevelse i Hjerting Kirke, siger hun.

- Det var rigtig hyggeligt, jeg har aldrig prøvet at være til koncert før, og jeg synes, at skuespillerne var det sjoveste, siger den syvårige Amie fra Ådalskolen efter koncerten.

Så fik de en goodiebag med hjem med kage, juice og lidt ekstra godter, og mon ikke et par af dem trækker deres forældre i ærmet en af de kommende søndage og stiller spørgsmålet.

- Skal vi ikke snart i kirke?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Corona med skrald i

Ugeavisen Esbjerg

Gå i klub på nettet

Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Annonce